Srbi se nisu uplašili pretnji Haradinaja i Tačija
   12 Apr 2019, 12:49        BLIC    Maja Kostić


Srbi se nisu uplašili pretnji Haradinaja i Tačija

Srbi na Kosovu i Metohiji nimalo se nisu uplašili pretnji ni Ramuša Haradinaja, ni Hašima Tačija, ni ostalih albanskih političara, izjavio je danas direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.   Đurić je to rekao za RTS nakon što je Haradinajeva vlada ovlastila Ministarstvo pravde da napiše zakon, koji predviđa kažnjavanje Srba koji pokušavaju da negiraju zločine na KiM.
- Ti albanski političari bi prvo trebalo da uhapse sami sebe zbog svih zločina koji su počinili 1990. i 2004 i da odgovore na pitanje kako je 247.000 Srba proterano sa KiM. A kad uhapse sami sebe, onda mogu da uzmu sebi za pravo da sude bilo kome drugome - poručio je Đurić.   On je istakao da je reč o tome da Srbima, "koje još nisu sa KiM proterali i etnički očistili, hoće da zabrane pravo da kažu istinu o tome šta se dešavalo na KiM.
- Ni Ivan Todosijević, ni Vesna Mikić, ni bilo ko drugi od srpskih predstavnika nije rekao ništa netačno - naglasio je Đurić.

Komentarišući smenu ministra Todosijevica zbog komentara da je masakr u Racku fabrikovan dogadaj, direktor kancelarije za KiM pozvao je Prištinu da pokaže makar jedan dokument i presudu o tome, pa da onda izvodi odluku.
On je ponovio da se ovde radi o "čistom uvođenju verbalnog delikta, sa ciljem da se Srbi dodatno zgaze, poniže i zastraše.
- To se neće desiti. Srbi će nastaviti na KiM da se bore za svoja prava, činili su to i u mnogo gorim i mnogo težim i gorim uslovima i neće dozvoliti da ih Ramuš Haradinaj niti bilo ko zastraši. Srbi će ostati jedinstveni, složni i nastaviće uz podršku države Srbije da se bore - poručio je Đurić.
Povodom izjave portparolke EU Maje Kocijančič da "nema mesta za negiranje i relativizaciju tog masakra iz januara 1999", Đurić je rekao da je Brisel zabolelo što je izrečena istina da je pre 20 godina izvršena agresija NATO na našu zemlju i dodao da Todosijević nije rekao ništa netačno.

- Rekao je istinu, a nećemo dozvoliti da ni on ni bilo ko drugi ispašsta zbog toga - poručio je Đurić.
On je podsetio da je na ovonedeljnom sastanku Srba sa KiM i predsednika Vučića usvojeno nekoliko važnih zakljucaka.
- Na sastanku sa predsednikom Vučićem, srpski predstavnici sa Kim su usvojili važne zaključke - prvo da nećemo dozvoliti Albancima sa KiM da preuzmu trikovima četiri opštine na severu KiM, drugi je da ćemo ostati složni i jedinstveni, da će Srbi na KiM ostati okupljeni oko Srpske liste svoje države Srbije. Neće upalti različiti politički trikovi da se Srbi iznutra podele i fragmentiraju kako bi se preuzela kontrola na KiM - poručio je Đurić.
Posebno je istakao da je važno da su Srbi čuli od predsednika Vučića da će Srbija, pored toga što neće biti dozvoljeno bezbednosno ugrožavanje i maltertiranje Srba, nastaviti sa najvećim investiciionim ciklusom u srpske sredine na KiM.
 Slične vesti

Đurić pozvao na strpljenje i uzdržanost

9 Apr 2019, 13:49

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa načelnicima pet upravnih okruga sa Kosova i Metohije…

IVICA DAČIĆ: DALEKO SMO OD SUŠTINE BRISELSKOG SPORAZUMA

4 Apr 2019, 14:19

Teško je reći da se mogu ostvariti krupni koraci u bliskoj budućnosti u dijalogu Beograda i Prištine, pre…

BEZ NORMALIZACIJE ODNOSA, BEOGRAD I PRIŠTINA OSTAJU NA PERIFERIJI EU

3 Apr 2019, 15:12

Ako dijalog Beograda i Prišine ne bude rezultirao normalizacijom odnosa, ta činjenica će obe strane ostaviti na periferiji…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

PolitikaSKUPŠTINA NASTAVILA RAD, NA DNEVNOM…

Skupština Srbije nastavila je danas rad pretresom amandmana na izmene i dopune Zakona…

24 Apr 2019, 12:04

PolitikaPLATFORMA PRIVREDNE KOMORE SRBIJE…

Poslovna zajednica regiona aktivno će učestvovati na predstojećem Samitu o Zapadnom Balkanu,…

24 Apr 2019, 11:54

DruštvoVAKCINACIJA NIJE SAMO LIČNA, VEĆ…

Prošle godine je porastao obuhvat imunizacije protiv malih boginja, zaušaka…

24 Apr 2019, 11:45

Kursna lista