SPORTSKI VIKEND UZ UZBUDLJIVE AUTO TRKE
   30 Jul 2019, 12:13    Požarevac    Sat Tv    Maja Stepanović


SPORTSKI VIKEND UZ UZBUDLJIVE AUTO TRKE

SPORTSKI AUTO TJUNING KLUB  JE ORGANIZATOR TREĆE TRKE SDC ŠAMPIONATA KOJA ĆE SE VOZITI NA PARKINGU ŠEĆERANE U POŽAREVCU 10. I 11.AVGUSTA.
 
Sportski auto tjuning klub beograd organizuje  i ove godine 10. I 11. Avgusta na prostoru kod stare šećerane takmičenje u driftu  i tjuning  stajlingu.
Drift trke su vrsta auto trka u kojima se vozila kreću bočno po asfaltnom putu. Tokom drifta, automobili prelaze idealnu putanju u kontrolisanom proklizavanju pri velikim brzinama. Ključna karakteristika drift trke je da trka nije vezana za vreme, već za tehničke performanse, putanju, brzinu, uglove, blizinu prilaska kliping pointima i zabavu, a ocene sudija su važne.

Drift takmičenja se sastoje iz dve faze.

U početku, se voze pojedinačne trke i drifteri dobijaju ocenu za vožnju po zadatoj stazi. Prema broju takmičara nakon kvalifikacija, formira se start drugog dela takmičenja -  TOP 16 (a ponekad kada ima puno prijavljenih vozača i TOP 32).

To su trke u parovima u kojima svaki vozač prvo vozi kao lider, a na drugoj trci je u ulozi vozača pratioca. Cilj lidera je da prođe kroz trku kompetentno i spektakularno, a pratioc mora da ponovi pokrete vozila lidera i da ostane blizu njega, ali da se ne dozvoli sudar i odvajanje od automobila vodećeg takmičara. U parovima, rezultat određuju sudije i drifter koji je osvojio twin duel prolazi kroz sistem eliminacije dalje.

Ova spektakularna disciplina nastala je u Japanu 1950. godine i prerasla je iz zabranjenih uličnih trka u stručna takmičenja koji se održavaju sa pripremljenim automobilima. Danas je to veoma popularan auto sport,  i razvija se u mnogim zemljama sveta. U Srbiji drift trke pojavile su se sredinom 2000-ih, a danas se u zemlji godišnje održi  6 do 8 takmičenja.

Drift u Požarevcu je podeljen u dva dana od čega je prvi rezervisan “SDC”,  odnosno za domaće vozače . Drugi dan “Day of Champions” je sadržajniji i tog dana će se i voditi prava borba. Pored domaćih vozača očekuje se dolazak i pet driftera iz regiona. Organizovanje ovih trka u Požarevcu pokazuje brigu lokalne samouprave  usmerenu ka mladima u gradu.

Program oba dana počinje u 11 sati, a finalne trke se voze u 17 časova. Nakon trka oko18 časova održaće se i takmičenja u modifikovanju automobila  i  merenju  muzičke snage u vozilima u organizaciji auto moto kluba "Low Family" iz Požarevca.Slične vesti

DRIFT ADRENALIN U POŽAREVCU

12 Aug 2019, 14:25

U POŽAREVCU SU U DVA DANA  ODRŽANE DRIFT  TRKE SRBIJE I TAKMIČENJE NA DRŽAVNOM I MEĐUNARODNOM NIVOU.

TJUNING I DRIFT AUTO TRKE PONOVO U POŽAREVCU 10. i 11. AVGUSTA

9 Jul 2019, 21:28

AUTO TJUNING KLUB BEOGRAD ORGANIZUJE  I OVE GODINE 10. I 11. AVGUSTA NA PROSTORU KOD STARE ŠEĆERANE TAKMIČENJE…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZdravljePREVENCIJA PROTIV VIRUSA GRIPA…

NA TERITORIJI GRADA POŽAREVCA I BRANIČEVSKOG OKRUGA IZOLOVAN JE VIRUS INFLUENCE TJ GRIPA A…

25 Jan 2020, 14:14

DruštvoMNOGOBROJNE AKTIVNOSTI U DOMU…

UDRUŽENJE PENZIONERA GRADA POŽAREVCA KRAJEM 2019. GODINE  OSNOVALO JE I KLUB PENZIONERA…

25 Jan 2020, 14:08

KulturaGUSLARSKO VEČE U POLJOPRIVREDNOJ…

U OKVIRU SVETOSAVSKIH DANA POLJOPRIVREDNA ŠKOLA SA DOMOM UČENIKA „SONJA MARINKOVIĆ…

25 Jan 2020, 13:58

Kursna lista