Sporazum Italije i UNDP o dva projekta u Srbiji
   14 Sep 2018, 13:30        krstarica    Maja Kostić


Sporazum Italije i UNDP o dva projekta u Srbiji

Ambasador Italije u Srbiji Karlo Lo Kaso i stalna predstavnica UNDP-a i stalna koordinatorka UN u Srbiji Karla Robin Herši (Hershey) potpisali su danas dva sporazuma o sufinansiranju i sprovođenju dva projekta u Srbiji.Kako je saopštila italijanska ambasada u Beogradu, prvi sufinansirani projekat posvećen je „obuci državnih službenika za 21. vek u Republici Srbiji“, dok se drugi odnosi na „unapređenje regionalne saradnje u procesuiranju ratnih zločina i potrazi za nestalim licima“.
Kaso i Heršijeva izrazili su zadovoljstvo zbog ove dve inicijative koje omogućavaju da se intenzivira pomoć Srbiji u sprovođenju unutrašnjih reformi, naročito u oblasti javne uprave, kao i da se poboljša saradnja partnera u regionu i stimuliše regionalno pomirenje.
Italijanski ambasador ukazao je da projekti odgovaraju specifičnim potrebama obučavanja profesionalnih lica koja će moći da efikasno rukovode javnom administracijom, takođe u cilju napredovanja u pristupnim pregovorima sa EU, i da doprinesu boljoj regionalnoj saradnji.
Zvaničnica UN podvukla je da su za snažno i stabilno društvo neophodni mir, poštovanje ljudskih prava i dobra uprava, zasnovana na vladavini prava.
„Pored toga, mi u UN verujemo da je kontinuirano obrazovanje državnih službenika ključ za efikasnu javnu administraciju. Kvalitetno obrazovanje je jedan od najsnažnijih i dokazanih sredstava za održivi razvoj“, dodala je Karla Robin Herši.
Ceremoniji svečanog potpisivanja prisusvovala je i Snežana Antonijević, pomoćnica direktora Nacionalne Akademije za javnu upravu, u svojstvu predstavnika srpskih nadležnih organa i korisnika jednog od dva projekta, dodaje se u saopštenju.Slične vesti

INVESTICIONE MAPE NA PORTALU GEOSRBIJA ZA DVE GODINE

6 Feb 2019, 14:15

U Srbiji bi za dve godine trebalo da bude uspostavljen nacionalni registar investicionih mapa koji će na digitalnoj platformi…

Uskoro počinje izgradnja gasovoda kroz Srbiju

26 Jan 2019, 13:37

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će izgradnja nastavka gasovoda Turski tok kroz Srbiju, od Rusije preko…

Prve količine gasa 'Turskim tokom' kroz Srbiju 2020.

19 Jan 2019, 13:57

Prve količine ruskog gasa "Turskim tokom" kroz Srbiju trebalo bi da poteknu 2020. godine, ako radovi budu završeni…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoBEZ STRUJE DEO POŽAREVCA

Zbog hitnih radova u trafo stanici Higijenski zavod u četvrtak, 21.02.2019. od 07:30 do 07:40…

21 Feb 2019, 10:07

DruštvoZBOG HITNIH RADOVA BEZ STRUJE…

Zbog hitnih radova na dalekovodu (zamena dva stuba) u četvrtak, 21.02.2019. od 9 do 13 bez…

21 Feb 2019, 10:05

DruštvoGOLUBAC VODEĆA TURISTIČKA DESTINACIJA…

Turističke potencijale opštine Golubac u prošloj 2018.godini posetilo je oko sto hiljada domaćih…

20 Feb 2019, 23:13

Kursna lista