Sporazum Italije i UNDP o dva projekta u Srbiji
   14 Sep 2018, 13:30        krstarica    Maja Kostić


Sporazum Italije i UNDP o dva projekta u Srbiji

Ambasador Italije u Srbiji Karlo Lo Kaso i stalna predstavnica UNDP-a i stalna koordinatorka UN u Srbiji Karla Robin Herši (Hershey) potpisali su danas dva sporazuma o sufinansiranju i sprovođenju dva projekta u Srbiji.Kako je saopštila italijanska ambasada u Beogradu, prvi sufinansirani projekat posvećen je „obuci državnih službenika za 21. vek u Republici Srbiji“, dok se drugi odnosi na „unapređenje regionalne saradnje u procesuiranju ratnih zločina i potrazi za nestalim licima“.
Kaso i Heršijeva izrazili su zadovoljstvo zbog ove dve inicijative koje omogućavaju da se intenzivira pomoć Srbiji u sprovođenju unutrašnjih reformi, naročito u oblasti javne uprave, kao i da se poboljša saradnja partnera u regionu i stimuliše regionalno pomirenje.
Italijanski ambasador ukazao je da projekti odgovaraju specifičnim potrebama obučavanja profesionalnih lica koja će moći da efikasno rukovode javnom administracijom, takođe u cilju napredovanja u pristupnim pregovorima sa EU, i da doprinesu boljoj regionalnoj saradnji.
Zvaničnica UN podvukla je da su za snažno i stabilno društvo neophodni mir, poštovanje ljudskih prava i dobra uprava, zasnovana na vladavini prava.
„Pored toga, mi u UN verujemo da je kontinuirano obrazovanje državnih službenika ključ za efikasnu javnu administraciju. Kvalitetno obrazovanje je jedan od najsnažnijih i dokazanih sredstava za održivi razvoj“, dodala je Karla Robin Herši.
Ceremoniji svečanog potpisivanja prisusvovala je i Snežana Antonijević, pomoćnica direktora Nacionalne Akademije za javnu upravu, u svojstvu predstavnika srpskih nadležnih organa i korisnika jednog od dva projekta, dodaje se u saopštenju.Slične vesti

ŽELEZARA U SMEDEREVU ZADRŽALA PRIMAT NAJVEĆEG SRPSKOG IZVOZNIKA A NA LISTI JE I RTB BOR

12 Jul 2019, 13:23

Petnaest najvećih domaćih izvoznika od januara do maja, po podacima Ministarstva finansija, planisaralo je na inostrano…

OBNOVA OBJEKATA NAKON POPLAVA: DELEGACIJA SVETSKE BANKE I KANCELARIJE ZA JAVNA ULAGANJA U PETROVCU

9 Jul 2019, 20:05

DELEGACIJA SVETSKE BANKE I  DIREKTOR KANCELARIJE ZA UPRAVLJANJE JAVNIM ULAGANJIMA POSETILI SU  OPŠTINU…

OBILAZAK RADOVA: UVOĐENJE KIŠNE KANALIZACIJE U KLENOVNIKU

3 Jul 2019, 15:17

U MESNOJ ZAJEDNICI KLENOVNIK TRENUTNO SU U TOKU RADOVI NA UVOĐENJU KIŠNE KANALIZACIJE KAO I RADOVI NA PUTNOJ INFRASTRUKTURI

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

PolitikaULAGANJE U POLJOPRIVREDU, SUBVENCIJE…

GLAVNA TEMA  NA KONFERENCIJI ZA MEDIJA SNS STRANKE POŽAREVAC  ODRŽANE 19. JULA JE …

19 Jul 2019, 14:13

KulturaNE PROPUSTITE! Izložba 'Božanska…

Izložba "Božanska inspiracija - Miroslavljevo jevanđelje" biće otvorena sutra uveče…

19 Jul 2019, 11:57

KulturaIZLOŽBA FOTOGRAFIJA SLOJEVI OBOJENOG

U GALERIJI SAVREMENE UMETNOSTI U POŽAREVCU OTVORENA JE IZLOŽBA BRANE S. MARKOVIĆA POD NAZIVOM…

19 Jul 2019, 11:53

Kursna lista