SPELEOŠKI,SEOSKI I SPORTSKI TURIZAM , HOMOLJSKI MOTIVI  I ODMOR U PRIRODI PRIORETI TURISTIČKE PONUDE KUČEVA
   25 Feb 2017, 14:05    Kučevo    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


SPELEOŠKI,SEOSKI I SPORTSKI TURIZAM , HOMOLJSKI MOTIVI I ODMOR U PRIRODI PRIORETI TURISTIČKE PONUDE KUČEVA

  Predstavljanje programa  ovogodišnje  50.jubilarne smotre izvornog narodnog stvaralaštva ,,Homoljski motivi’’ bili su jedna od glavnih turističkih ponuda Opštine Kučevo na ovogodišnjem 39.Međunarodnom sajmu turizma koji se održava u Beogradu.            


         Kučevo i ovaj kraj  predstavljaju  jednu turističku destinaciju koja je dosta atraktivna i koja će moći da primi veliki broj posetilaca koji će imati mogućnosti da se upoznaju i sa malo iskorišćenim turističkim potencijalima ovog kraja,a to su seoski turizam , domaća kuhinja,zdrava hrana,narodni običaji i tradicija.Štand Turističke organizacije  posetio je predsednik ove zviške Opštine,Novica Janošević koji je rekao da su pripreme za održavanje i proslavu ovogodišnjih 5o jubilarnih Homoljskih motiva u toku i da pored ovih kulturnih sadržaja Opština Kučevo svoj razvoj turizma bazira i na speleloškom i sportsko-rekreativnom turizmu.


         - Iskoristio bih ovu priliku da pozovem sve zainteresovane da posete ovu jubilarnu pedesetu Smotru izvornog narodnog stvaralaštva Homoljski motivi,jer smo pripremili bogst i sadržajan program za svačiji ukus. Na našem  lepom i bogato opremljenom štandu na ovom sajmu turizma predstavljamo turističku ponudu koja se zasniva na  speleološkom turizmu,gde imamo dve velelepne pećine,Ceremošnju i Ravništarku,seoski turizam sa Etno kućom Katarina,ispiranje zlata na Peku kao i druge sadržaje,rekao je predsednik Opštine Kučevo,Novica Janošević,prilikom posete štanda Turističke organizacije iz ovog grada na Peku,na ovogodišnjem 39.Međunarodnom sajmu turizma koji se održava u Beogradu od 23.do 26-og ovog meseca.


         Nova grana razvoja opštine je i sportsko rekreativni turizam,gde je Sredstvima Ministarstva turizma Republike Sbije i Lokalne samouprave izgrađeno je novo fudbalsko igralište za veštačkom travom.
        -Taj stadion je generalno završen,ali mi sada radimo na dodatnim sadržajima, isto tako razvijamo i seoski turizam i zahvaljujući predanom radu Turističke organizacije turistička punada naše Opštine je sve bogatija,što je meni posebno drago.Kada završimo sve projekte koje smo započeli,rrealizovaćemo i nove,to je uređenje vile Aleksandra Karađorđevića u Neresnici  čije renoviranje počelo i završiće se u ovoj godini,a od naših perspektiva  je i ispiranje zlata na Peku ,dodao je Janošević.


         U okviru turističke ponude  su pored posete pećinama Ravništarka i Ceremošnja i vikend odmori kao i drugi sadržaji, pa Kučevo i ovaj kraj  predstavljaju  jednu turističku destinaciju koja je dosta atraktivna  i za posetioce.
         -Turistički kompleks Ravništarka pored obilaska pećine,tu je i punuda za vikend odmore,zatim izletište vidikovac Jelena stena i drugi sadržaji koji iz godine obogaćuju na turističku ponudu. U predhodnom pariodu,Opština Kučevo nije bila toliko prepoznaljiva,a  sada,gde smo postali  značajna turistička destinacija u Braničevskog okrugu i Srbiji,naglasio je predsednik Janošević.
          Područje Kučeva obiluje i šumama, što klimu čini veoma prijatnom u toku cele godine. Ovaj kraj je sačuvao nešto od šarma i negovanja tradicije iz davnih vremena.


Tradicionalne kulturne vrednosti, drevni narodni običaji, neobična, često mistična, verovanja, temperamentne vlaške igre, narodne nošnje živopisnih boja samo su deo zaostavštine koja se čuva i prenosi s kolena na koleno.
Na sajmu kučevljani se predstavili i sa kulturno-umetničkim program u kome je nastupilo Kulturno-umetničko društvo iz Duboke sa svojom ritualnom igrom Rusalje.
 
Lj.Nastasijević
 
 Slične vesti

Homoljski kraj najposećeniji u poslednje dve godine

31 Mar 2022, 11:56

Na 43. Međunarodnom sajmu turizma, održanom od 24. do 27. marta u Hali 4 Beogradskog sajma, svoju bogatu turističku ponudu…

Javne ličnosti promovisale Požarevac na Međunarodnom sajmu turizma

26 Mar 2022, 11:45

Turistička organizacija grada Požarevca predstavila se na 43. Sajmu turizma u Beogradu. Pored brojnih izlagača iz zemlje…

Ambiciozni plan nastupa Turističke organizacije Požarevac na sajamskim manifestacijama

22 Feb 2022, 13:14

Turistička organizacija grada Požarevca ove godine planira da svoju ponudu prezentuje na sajamskim manifestacijama, kako…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZdravljeNakon "mirne" faze,…

Nakon „mirne“ faze, prema poslednjim informacijama, raste broj novoobolelih od…

24 Jun 2022, 13:03

Vremenska prognozaPROGNOZA ZA SUBOTU, 25. Jun 2022.

SRBIJA: U subotu vrlo toplo i pretežno sunčano pre podne, a popodne…

24 Jun 2022, 11:48

DruštvoŽetva ozimih strnih žita

Protekle sedmice u Braničevu su pali prvi otkosi ječma, a požnjevena je i po koja parcela…

24 Jun 2022, 11:37

Kursna lista