SPELEOŠKI I  SPORTSKI TURIZAM   I ODMOR U PRIRODI PRIORETI TURISTIČKE PONUDE KUČEVA
   25 Feb 2019, 22:23    Kučevo    SatTv    Ljubiša Nastasijević


SPELEOŠKI I SPORTSKI TURIZAM I ODMOR U PRIRODI PRIORETI TURISTIČKE PONUDE KUČEVA

Turizam je svakako ona privredna grana od koje građani opštine Kučevo mogu očekivati da veoma značajno utiče na smanjenje nezaposlenosti . Ovaj kraj je izuzetno bogat prirodnim potencijalima za speleološki turizam i  kako kažu u Turističkoj organizaciji,učiniće    svemi što je u njihovoj  moći da ga podignu na najviši mogući nivo.
Pećine Ceromošnja,Ravništarka i Dubočka predstavljaju pravo prirodno bogatstvo,nalaze se u ekološki zdravim sredinama i to  daje za pravo da u bliskoj budućnosti,pogotovu zbog blizine Dunava,ovaj kraj postane važna turistička destinacija u ovom delu Srbije. Urađeno je nekoliko projekata,a planirani su I novi projekti kako bi turistička ponuda ove zviške opštine bila privlačna za domaćeg I stranog gosta.


         -Nadam se da ćemo uz pomoć Ministarstva turizma REpublike Srbije uspeti da realizujemo projekat dogradnje još devet apartmana iznad restorana u kompleksu Ravništarka,kako bi popunili kapacitet od nekih 65-70 ležaja,kako bi bi bili privlačni za đačke eskurzije,održavanje edukacija I školu u prirodi.Ovde je urađena I biciklistička staza koja ulazi u našu ponudu za rekreativni turizam. Imali smo problem,ali zahvaljujući pomoći  Opštine taj problem rešen,urađena je popravka lokalnog puta Kučevo-Ravnište,pa se sada može putovati bezbebdnije I brže,kaže Nebojša Brsanović,vd direktora Turističke organizacije Opštine Kučevo.


U cilju poboljšanja kvaliteta turističke ponude opština i Turistička organizacija Kučevo rade na negovanju homoljskog šarma i na čuvanja narodnih običaja i tradicije.  Kulturne vrednosti, drevni narodni običaji, neobična, često mistična, verovanja, temperamentne vlaške igre, narodne nošnje živopisnih boja I domaća zdrava hrana samo su deo zaostavštine koja se čuva i prenosi s kolena na koleno.


          -Mi smo I poznati po tome,a ujedno I zaštićeni,jer imamo naš Brend ,,Homoljski med, zatim imamo čuveni homoljski sir,u ponudi imamo I odmor u našim objektima korišćenjem vaučera, a ono što je bitno,to je domaća zdrava hrana kao što je meso iz slamure,sušeno meso,kačamak,domaća proja,domaća rrrakija po kojoj smo prepoznatljivi kao I o homoljskom jagnjetu.To je neka naša ponuda ku realizujemo već nekoliko godina uspešno.Imamo I dosta kulturnih manifestacija od kojih su najpoznatiji ,,Homoljski motivi’’,jedna od najstariji posle Guče u Srbiji,pa I u region.Tu su I druge kulinarske manifestacije kao što je pasuljijada,gulašijada I takmičenje u kuvanju riblje čorbe. Pojedina naša sela imaju ovakve svoje manifestacije,negu svoje običaje I tradiciju I postala sup o tome prepoznatljiva, naglasio je Brsanović.


Nekoliko važnih  projekata pokrenuće  regionalnu strategiju razvoja turizma kao i zajednički nastup na domaćem i inostranom tržištu,gde opština Kučevo vidi svoju razvoju šansu i bolji život njenih građana.
Lj.NastasijevićSlične vesti

Promocija turističke ponude Velikog Gradišta u Temišvaru

19 Apr 2024, 14:01

Eparhijski dvor u centru Temišvara u Rumuniji bio je domaćin Turističkoj organizaciji opštine Veliko Gradište,…

Seničić: Skuplje i putarine i takse u Grčkoj, polovina svake plaže biće bez ležaljki

18 Apr 2024, 9:28

Građani su više nego prošle godine zainteresovani za putovanja, rekao je direktor Nacionalne asocijacije turističkih…

Odmor u prirodi i domaća hrana sve privlačniji, raste i broj registrovanih domaćinstava u seoskom turizmu

8 Apr 2024, 11:44

Seoska turistička domaćinstva, salaši i etno-kuće koji su upisani u sistem E-turista i žele da unaprede svoju ponudu,…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

PoljoprivredaFalsifikovan med problem pravih…

Lošija pčelinja paša dovodi često do pojave veće količine falsifikovanog meda…

21 May 2024, 12:12

PolitikaĐurić: Očekujem borbu do poslednjeg…

Velika i snažna borba traje u Njujorku, poručuje šef srpske diplomatije Marko Đurić…

21 May 2024, 11:30

DruštvoDanas je Sveti Jovan Bogoslov,…

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeležavaju Svetog Jovana Bogoslova. Apostol i jevanđelista…

21 May 2024, 11:02

Kursna lista