ŠKOLSKI PRIBOR OD OPŠTINE VELIKO GRADIŠTE ZA UČENIKE IZ SOCIJALNO UGROŽENIH PORODICA
   6 Sep 2019, 14:00        SatTv    Ljubiša Nastasijević


ŠKOLSKI PRIBOR OD OPŠTINE VELIKO GRADIŠTE ZA UČENIKE IZ SOCIJALNO UGROŽENIH PORODICA

Zamenik predsednika opštine Veliko Gradište, Slađan Marković, i direktorka Centra za socijalni rad, Neda Brajković,  podelili su učenicima od drugog do četvrtog razreda paketiće koje je obezbedila opština u saradnji sa Centrom za Socijalni rad  opština Veliko Gradište I Golubac.

Pedesetoro đaka nižih razreda osnovnih škola iz socijalno ugroženih porodica opštine Veliko Gradišta primilo je paketiće sa školskim priborom.

              -Svim đacima prvacima smo poklonili inicijalni paketić kojim pomažemo roditeljima polazak dece u prvi razred. Ove godine smo rešili da i deci od drugog do četvrtog razreda, koja ispunjavaju uslov, podelimo po jedan paketić. U njemu je sve što je potrebno za početak školske godine, osim knjiga, da imate sve što i vaši drugari. Opština će i ubuduće pomagati porodice i đake kako biste imali srećno detinjstvo.“, rekao je zamenik predsednika, Marković.


Paketiće u kojima se nalazio školski pribor dobila su  deca koja su prepoznata od stručnih službi i u školama.“ naglasila je direktora Centra za socijalni rad opština Veliko Gradište I Golubac,Neda Brajković i zahvalila se roditeljima što su izdvojili vreme da dođu i doveli  svoju decu da primi ovu pomoć koju su obezbedli Centar za socijalni rad I opština Veliko Gradište.

       

      -Pored svih teških poslova kojim se bavimo, ovo je jedan od najlepših – rad sa decom, da se pomogne rođenju beba i deci u školovanju. Paketiće Ssu dobila  deca koja su prepoznata od stručnih službi i u školama I hvala vam što ste izdvojili vreme da dođete i dovedete vašu decu da prime paket  sa školskim priborom koji će im pomoći za nastavu,rekla je Brajković


Ovoj pomoći u vidu školskog pribora obradovali se učenici ali I njihovi roditelji.

-Potrebno je više ovakvih akcija I zahvalna sam Cdentru za socijalni rad I opštini veliko Gradište što su prepoznali situacijau u kojoj se nalaze naše porodice I odlučile da pomgnu u školovanju naše dece.Imam unukkka koji ide u drugi razred ovde u Veliko Gradište koji je imao I besplatnu kartau za korišćenje bazzzzena ovog leta,kaže Dragica Životić iz velikog Gradišta.

Opština Veliko Gradište već nekoliko godinasprovodi socijalni program kojim, sa Centrom za socijalni rad opština Veliko Gradište i Golubac, nastoji da obezbedi što bolje uslove koji će poboljšati status osetljivih grupa, među kojima i učenika, studenata, novorođene dece I nezaposlenih majki.
Lj.NastasijevićSlične vesti

POŽAREVAČKE UČENIČKE ZADRUGE DOBAR PRIMER SVIMA

28 Oct 2019, 11:52

OSNOVNE ŠKOLE „SVETI VLADIKA NIKOLAJ“ I „KRALJ ALEKSANDAR I“ OD PROŠLE GODINE IMAJU…

UČENICI IZ RABROVA NA IGRAMA BEZ GRANICA U KURJAČU

1 Oct 2018, 14:27

Povodom međunarodnog “Evropskog dana školskog sporta”  Osnovna škola ,,Milutin Milanković’’ iz Rabrova,opština Kučevo,organizovala…

MEĐUNARODNI LETNJI KAMP MATEMATIČKE GIMNAZIJE U DOMU UČENIKA NA TULBI

10 Jul 2018, 12:13

U DOMU UČENIKA  POLJOPRIVREDNE ŠKOLE SONJA MARINKOVIĆ  NA TULBI U POŽAREVCU ORGANIZOVAN JE PO SEDMI PUT…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

Crna hronikaTRAGEDIJA KOD SALAKOVCA! Automobil…

Istraga je u toku. Vozač automobila Citroen 51-godišnji Žika S poginuo je u saobraćajnoj…

19 Feb 2020, 20:57

DruštvoZAVRŠNA KONFERENCIJA NOVA ŠANSA…

U SVEČANIM SALONIMA GRADSKOG ZDANJA, ODRŽANA JE ZAVRŠNA KONFERENCIJA U OKVIRU PROJEKTA…

19 Feb 2020, 14:53

PoljoprivredaU OPŠTINI GOLUBAC POČINJE PRVA…

Dobri i iskusni ratari  u opštini Golubac znaju da je kraj februara idealno vreme…

19 Feb 2020, 14:37

Kursna lista