ŠKOLA FUDBALA ZA NAJMLAĐE
   28 Jun 2017, 12:48    Požarevac    SAT TV    Tatijana Spasojević


ŠKOLA FUDBALA ZA NAJMLAĐE

OSVOJENO DRUGO MESTO I PRVI PEHAR ZA ŠKOLU FUDBALA “BRAJOVIĆ”, KOJA ZVANIČNO POSTOJI TEK GODINU DANA, NIJE JEDINO ODLIČJE KOJE SU NAJMLAĐI IGRAČI DONELI IZ KRAGUJEVCA U SVOJ GRAD
Škola fudbala Brajović osnovana je krajem 2016. godine sa namerom da se posveti sportskoj edukaciji mladih igrača uzrasta od 6 do 12 godina kroz fudbal i za fudbal. Cilj škole fudbala je da se deci prenesu prave vrednti kao što su sticanje radnih navika, poštovanje, zajedništvo, tolerancija ,jačanje karaktera, sticanje pobedničkog mentaliteta i timskog duha. U Kragujevcu je, od 17-og do 19.6.2017. održan tradicionalni fudbalski turnir za dečake i devojčice u organizaciji najstarijeg fudbalskog kluba u Srbiji “Sumadija 1903.”. U konkurenciji od više od 70 ekipa uzrasta izmedju 6 i 12 godina iz cele Srbije,požarevački fudbal predstavljali su mali fudbaleri - polaznici Sportskog Fudbalskog Udruženja “Brajovic” ,skole fudbala, I osvojili srebrnu medalju u kategoriji za 2009. godiste.

To je bio i jedan od povoda da nam o tome nešto više kaže i sam trener Darko Brajović.
Borbenom,ali I fer igrom na ovom turniru, koja je podrazumevala i penal završnice,stigli su do finalnog okršaja bez ijedne izgubljene utakmice niti primljenog gola. U finalu, savladani su, posle dosta borbe od malih Čačana rezultatom 1:0Osvojeno drugo mesto i prvi pehar za školu fudbala “Brajović”, koja zvanično postoji tek godinu dana, nije jedino odličje koje su igraci doneli iz Kragujevca u svoj grad.
Nikola Mitrasinovic,postigavsi ukupno 9 golova,poneo je titulu najboljeg strelca ovog prestižnog turnira za mladje kategorije.
Mladi fudbaleri,čija je sreća posle ostvarenog uspeha bila nemerljiva,ostvarili su ga u visokoj i ozbiljnoj konkurenciji klubova iz grada-domaćina turnira,Kraljeva,Čačka,Gornjeg Milanovca,Kruševca,Ćuprije,Užica,Čačka,Kosovske Mitrovice I svih ostalih koji,realno,postoje mnogo duže nego SFU “Brajovic” iz Požarevca. Nova požarevačka škola fudbala “Brajovic” uči fudbalskim veštinama decu uzrasta od 6 do 12 godina, uz visok nivo stručno-pedagoškog rada koji svojim profesionalnim pristupom obezbedjuje trenere Darko Brajović .Glavni ciljevi su stvaranje sportskih navika,formiranje pravilnog shvatanja fudbala I fer pleja,kao I to da fizička aktivnost postane deo svakodnevnog života dece. Očigledno,u tome svi zajedno uspevaju.

 Slične vesti

Gradski fudbalski stadion dobija ime po doktoru i fudbaleru Mihailu Andrejeviću Andrejki

10 Aug 2022, 11:02

Gradski fudbalski stadion u Požarevcu dobija novo ime po čuvenom doktoru i srpskom fudbaleru Mihailu Andrejeviću Andrejki.

Brežanski fudbaleri ponovo aktivni, osnovana i školica fudbala

5 Aug 2022, 11:14

U naselju Brežane osnovana je škola fudbala, koja će raditi u okviru Fudbalskog kluba „BSK“ iz ovog naselja.…

Fudbaleri Đerdapa i rukovodstvo opštine Golubac ugostili delegaciju i kombinovani tim Partizana

1 Aug 2022, 14:23

Rukovodstva opštine Golubac i Fudbalskog kluba Đerdap bila su domaćini Kombinovanom timu i rukovodstvu Partizana.…

Postavite komentarPretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoGolubačko selo Dobra domaćin Miholjskih…

Posle uspešne organizacije prvih susreta prošle godine u Braničevu, ovogodišnji…

28 Sep 2022, 13:50

DruštvoEnergetska efikasnost i obnovljivi…

Savetovanje ''Energetska efikasnost i obnovljivi izvori energije'', održan…

28 Sep 2022, 12:52

Servisne informacijeKninska bez vode

JKP Vodovod i kanalizacija, Požarevac, da  zbog radova na mreži 12:30 do 16:00 …

28 Sep 2022, 12:42

Kursna lista