SERVISNE INFORMACIJE JP PUTEVI SRBIJE
   21 May 2020, 11:49        Sat Tv    Maja Stepanović


SERVISNE INFORMACIJE JP PUTEVI SRBIJE

U SKLADU SA ZAKONOM O PUTEVIMA, UPRAVLJAČ JAVNOG PUTA, JAVNO PREDUZEĆE „PUTEVI SRBIJE", REDOVNO  OBAVEŠTAVA JAVNOST I KORISNIKE JAVNIH PUTEVA O STANJU I PROHODNOSTI TIH PUTEVA TE IZ OVOG PREDUZEĆA APELUJU NA SVE UČESNIKE U SAOBRAĆAJU DA POŠTUJU OGRANIČENJA BRZINE I DRUGU SAOBRAĆAJNU SIGNALIZACIJU JER SU U TOKU BROJNI RADOVI NA MAGISTRALNIM PUTEVIMA ŠIROM SRBIJE.

Javno preduzeće Putevi Srbije obaveštava javnost o trenutnoj situaciji na putnim pravcima u Srbiji, kao i o situaciji na graničnim prelazima i vremenskom zadržavanju na istim. U većem delu Srbije su u toku radovi na čišćenju i pranju revizionih staza i kišne kanalizacije pa se  Apeluje na učesnike u u saobraćaju da poštuju svu saobraća signalizaciju.

Na Obilaznici oko Beograda – usporeno odvijanje saobraćaja od tunela Straževica ka Bubanj Potoku. Javnost će biti blagovremeno obaveštena o normalizaciji saobraćaja na navedenom putnom pravcu.Molimo učesnike u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i poštuju saobraćajnu signalizaciju.

• Auto-put E-75, tunel  Železnik, tunel Lipak i tunel Straževica - od 21.05. do 31.05.2020.g, od 07.00 do 15.00č, radovi na čišćenju i pranju revizionih staza i kišne kanalizacije. Radovi u pokretu u oba smera, u krajnjoj desnoj saobraćajnoj traci, koja će biti privremeno zatvorena za saobraćaj. • Preko brda – Odvraćenica, planina Golija, 21.05.2020.g, od 07.00 do 18.00č, obustava saobraćaja zbog asfalterskih radova. Alternativni putni pravac: Ivanjica - Preko brdo - Duga Poljana – Novi Pazar ili Novi Pazar – Ušće ( Manastir Studenica) – Ivanjica.

• Raška – Novi Pazar (ulaz/izlaz iz grada Novog Pazara), 22.05.2020.g, od 11.00 do 13.30č, obustave saobraćaja u 4 faze od po 15-20 minuta na mostu preko Banjske reke,zbog radova na ispitivanju probnog opterećenja mosta. Nakon svake završene faze most će biti pušten za saobraćaj. • Novi Sad – Bački Jarak, ulaz u Bački Jarak, od 20.05. do 25.05.2020.g, radovi na popravci kolovoza na saobraćajnom priključku. Radovi pod saobraćajem, uz ograničenje brzine na 30 km/h. • Auto-put E-75, tuneli „Predejane“ i „Manajle“ - do 31.05.2020. godine redovan godišnji pregled sistema. Saobraćaj se odvija dvosmerno kroz leve cevi tunela.

• Petlja Smederevo jug, u toku su do 01.07.2020.godine radovi na sanaciji mosta preko železničke pruge Topčider – Mala Krsna. Zatvorena leva, a saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem desnom saobraćajnom trakom, u smeru Beograd – Smederevo.• Kladovo-Brza Palanka, u toku su do 06.09.2020.g, radovi na rehabilitaciji puta, uz naizmenično propuštanje vozila. 

• Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

• Prema informacijama Uprave granične policije u 07.45 časova:
-na graničnom prelazu Batrovci, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 120 minuta, -na graničnom prelazu Horgoš, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 180 minuta.-na graničnom prelazu Šid, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 60 minuta,-na graničnom prelazu Kelebija, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 60 minuta, -na graničnom prelazu Gradina, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 60 minuta. Na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja.

Savetujemo da svi učesnici u saobraćaju, zbog svoje bezbednosti i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju, poštuju saobraćajne propise i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.    



Slične vesti

Povezivanje sistema Elektronske naplate putarine

29 Oct 2022, 11:22

U Javom preduzeću „Putevi Srbije“ održan je inicijalni sastanak predstavnika JP „Putevi Srbije“,…

Na putevima u Srbiji osam punjača za električne automobile, dogodine još deset

10 Sep 2021, 8:56

Ove turističke sezone punjači za električne automobile na Koridoru 10 radili su punom parom. Besplatno punjenje privlači…

APEL JP PUTEVI SRBIJE

10 Feb 2021, 13:54

JP „Putevi Srbije“ uputilo je apel učesnicima u saobraćaju da budu posebno oprezni prilikom vožnje i da prilagode…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportČetvrtfinale play off-a SLS: Mladi…

Odbojkaši Mladog radnika u suboru igraju drugu četvrtfinalnu utakmicu play off-a sa …

28 Mar 2024, 13:23

DruštvoU Braničevskom okrugu od početka…

Od septembra prošle godine, kada je pojačan nadzor nad obolevanjem od velikog kašlja,…

28 Mar 2024, 11:36

PolitikaPetković: Odluka o preporuci za…

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je, povodom jučerašnje…

28 Mar 2024, 11:30

Kursna lista