Sektor ogranka TE-KO Kostolac za informacione sisteme uvek na visini zadatka
   29 Aug 2020, 11:07    Požarevac    SAT TV    Anđelija Kuzmanović


Sektor ogranka TE-KO Kostolac za informacione sisteme uvek na visini zadatka

Organizovani su zajednički projekti koji su omogućili olakšanu komunikaciju na daljinu u JP EPS-a
 
Realizovani su zajednički projekti sa kolegama iz ostalih delova JP EPS-a, koji su omogućili olakšanu komunikaciju na daljinu i mogućnost obavljanja poslovnih procesa na radu od kuće usled pandemije virusa korone.
Značajnu ulogu u funkcionisanju rudarskog i termo sektora ima Sektor za informacione sisteme , a u narednom periodu ta uloga biće još veća. U toku su veliki centralizovani projekti koji treba da zaokruže sve zahtevepomenutih sektora, u kojima i zaposleni u ovom sektoru imaju svoje uloge, istakao je Marko Grujuć, rukovodilac Sektora za IS:
- Informacione i komunikacione tehnološke potrebe u doba velikih izazova za našu firmu, a usled globalne krize izazvane COVID-19, su izuzetno velike i bez alternative za svakodnevno neometano poslovanje. Upravo sada se može izmeriti naš marljivi rad u predhodnom periodu na integraciji infrastrukture i servisa za obavljanje poslovnih procesa. Pre svega to se odnosi na zajedničke projekte sa kolegama iz ostalih delova JP EPS-a, koji su omogućili olakšanu komunikaciju na daljinu i mogućnost obavljanja poslovnih procesa na radu od kuće. Za potrebe Ogranka TE-KO Kostolac, naši zaposleni su imali značajnu ulogu u projektima koji se odnose na izgradnju bloka B3, odnosno određenih pripremnih radova.
Plan je da se nastavi sa modernizacijom određenih sistema, pre svega onih koji se tiču tehničke bezbednosti: - Uz pomoć kolega iz Sektora za rizike, u toku je postupak izmeštanja monitoring centra na lokaciju koja ima kvalitetnije uslove za zaposlene i verujem još produktivniji rad. 
Sektor je podeljen u tri službe, i to: Služba za održavanje i razvoj aplikativnog softvera, Služba za održavanje sistemskog softvera, hardvera, računarske mreže i internet servisa, Služba za telekomunikacije:
- Sve službe imaju svoje IMS procedure koje zaposlenima u ogranku daju jasne smernice na koji način mogu da se obrate Sektoru za otklanjanje problema.
I pored učestvovanja u realizaciji različitih projekata, najviše angažovanje iziskuje svakodnevno redovno održavanje opreme:
- Informacioni i komunikacioni sistemi u našem ogranku su kompleksni i zahtevaju pažnju zarad kvalitetnog i neometanog funkcionisanja. Naši zaposleni svakodnevno rešavaju više radnih naloga otvorenih na osnovu zahteva korisnika računarskih radnih stanica za raznovrsne intervencije, rekao je Marko Grujić.
 Slične vesti

Stabilna proizvodnja električne energije kostolačkih termoelektrana

21 Feb 2022, 11:10

Proizvodnja električne energije kostolačkih termoelektrana stabilna i u zimskim uslovima. Ukupno u januaru je proizvedeno…

Pouzdana proizvodnja električne energije

20 Jan 2022, 10:01

U Termosektore „TE-KO Kostolac“ u prošloj godini proizvedeno je više od 6,2 miliona megavat sati
 
Tokom zimskog…

NA KOPU DRMNO U TOKU SU RADOVI NA IZGRADNJI TRAFOSTANICE RUDNIK 4

24 Jun 2020, 13:33

NA KOPU DRMNO U TOKU SU RADOVI NA IZGRADNJI TRAFOSTANICE “RUDNIK 4” Ukupna vrednost kompletnog projekta izgradnje…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaKsenija Mitrović najbolja glumica…

Na žalost, usled nepovoljnih vremenskih prilika, sinoćna predstava "Kaštel u jezeru" Narodnog…

26 Jun 2022, 12:41

KulturaOdržan "Festival igre Zlatibor…

U subotu 25. juna 2022. godine na bini na Kraljevom trgu održan je "Festival igre Zlatibor…

26 Jun 2022, 12:31

DruštvoDodeljena priznanja "Vidovdanski…

Vidovdanske kulturne svečanosti održane su  u subotu, 25. juna, u Kulturnom centru na Zlatiboru…

26 Jun 2022, 12:29

Kursna lista