Sektor ogranka TE-KO Kostolac za informacione sisteme uvek na visini zadatka
   29 Aug 2020, 11:07    Požarevac    SAT TV    Anđelija Kuzmanović


Sektor ogranka TE-KO Kostolac za informacione sisteme uvek na visini zadatka

Organizovani su zajednički projekti koji su omogućili olakšanu komunikaciju na daljinu u JP EPS-a
 
Realizovani su zajednički projekti sa kolegama iz ostalih delova JP EPS-a, koji su omogućili olakšanu komunikaciju na daljinu i mogućnost obavljanja poslovnih procesa na radu od kuće usled pandemije virusa korone.
Značajnu ulogu u funkcionisanju rudarskog i termo sektora ima Sektor za informacione sisteme , a u narednom periodu ta uloga biće još veća. U toku su veliki centralizovani projekti koji treba da zaokruže sve zahtevepomenutih sektora, u kojima i zaposleni u ovom sektoru imaju svoje uloge, istakao je Marko Grujuć, rukovodilac Sektora za IS:
- Informacione i komunikacione tehnološke potrebe u doba velikih izazova za našu firmu, a usled globalne krize izazvane COVID-19, su izuzetno velike i bez alternative za svakodnevno neometano poslovanje. Upravo sada se može izmeriti naš marljivi rad u predhodnom periodu na integraciji infrastrukture i servisa za obavljanje poslovnih procesa. Pre svega to se odnosi na zajedničke projekte sa kolegama iz ostalih delova JP EPS-a, koji su omogućili olakšanu komunikaciju na daljinu i mogućnost obavljanja poslovnih procesa na radu od kuće. Za potrebe Ogranka TE-KO Kostolac, naši zaposleni su imali značajnu ulogu u projektima koji se odnose na izgradnju bloka B3, odnosno određenih pripremnih radova.
Plan je da se nastavi sa modernizacijom određenih sistema, pre svega onih koji se tiču tehničke bezbednosti: - Uz pomoć kolega iz Sektora za rizike, u toku je postupak izmeštanja monitoring centra na lokaciju koja ima kvalitetnije uslove za zaposlene i verujem još produktivniji rad. 
Sektor je podeljen u tri službe, i to: Služba za održavanje i razvoj aplikativnog softvera, Služba za održavanje sistemskog softvera, hardvera, računarske mreže i internet servisa, Služba za telekomunikacije:
- Sve službe imaju svoje IMS procedure koje zaposlenima u ogranku daju jasne smernice na koji način mogu da se obrate Sektoru za otklanjanje problema.
I pored učestvovanja u realizaciji različitih projekata, najviše angažovanje iziskuje svakodnevno redovno održavanje opreme:
- Informacioni i komunikacioni sistemi u našem ogranku su kompleksni i zahtevaju pažnju zarad kvalitetnog i neometanog funkcionisanja. Naši zaposleni svakodnevno rešavaju više radnih naloga otvorenih na osnovu zahteva korisnika računarskih radnih stanica za raznovrsne intervencije, rekao je Marko Grujić.
 Slične vesti

NA KOPU DRMNO U TOKU SU RADOVI NA IZGRADNJI TRAFOSTANICE RUDNIK 4

24 Jun 2020, 13:33

NA KOPU DRMNO U TOKU SU RADOVI NA IZGRADNJI TRAFOSTANICE “RUDNIK 4” Ukupna vrednost kompletnog projekta izgradnje…

MAJSKA PROIZVODNJA KOPA DRMNO

23 Jun 2020, 13:30

Na kopu Drmno u maju otkrivka 11 odsto veća od plana. Za pet meseci rada otkopana su 19.349.323 kubika čvrste mase, što…

OSTVAREN PETOMESEČNI PLAN

20 Jun 2020, 13:03

Kostolačke termoelektrane ostvarile su petomesečni plan proizvodnje. Do kraja ove godine proizvodni plan predviđa da se…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZdravljeOd 60 pregledanih u Gradskom zavodu…

Najviše novoobolelih od koronavirusa i juče je bilo u Beogradu. U Gradskom zavodu za plućne…

21 Oct 2020, 9:31

ZdravljeKon: Ako svi nose maske, zaštita…

Epidemiolog Predrag Kon ponovo je apelovao na Beograđane da nose maske, ističući da ta mera,…

21 Oct 2020, 9:29

PolitikaSiniša Mali potvrdio da ostaje…

Dosadašnji ministar finansija Siniša Mali rekao je da će u novoj vladi ostati ministar finansija.…

21 Oct 2020, 9:26

Kursna lista