SBB FONDACIJA U AKCIJI ČIŠĆENJA U POŽAREVCU
   3 Sep 2018, 11:20    Požarevac    SatTv    Maja Stepanović


SBB FONDACIJA U AKCIJI ČIŠĆENJA U POŽAREVCU

Društveno odgovorna kampanja „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“ tradicionalno se nastavlja i ove godine, četvrtu sezonu zaredom. Eko tim SBB fondacije uz podršku građana i lokalnih zajednica, u prethodnom periodu očistio je brojne lokacije u nekoliko desetina gradova, što je površina veličine oko 70 fudbalskih terena. Sredinom maja, tim je krenuo na novo putovanje sa istim ciljem – ukazati građanima na odgovorno ponašanje prema životnoj sredini.
 
Nakon Pančeva, Kragujevca, Sombora, Leskovca, Novog Sada, Užica, Vrnjačke Banje, Šapca, Valjeva, Niša, Trstenika i Zrenjanina, Eko tim SBB fondacije stigao je u Požarevac gde je uz podršku Grada i članova JKP „Komunalne službe” i udruženja “Ekološka svest,” čistio prostor na kojem se održava Međunarodna turističko-sportska manifestacija „Ljubičevske konjičke igre.“
 
„Izuzetno nam je zadovoljstvo što i ove godine nastavljamo sa društveno odgovornom kampanjom „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“ SBB fondacije i što doprinosimo uklanjanju smeća u gradovima širom Srbije u kojima se, između ostalog, održavaju značajne manifestacije kao što je Međunarodna turističko-sportska manifestacija „Ljubičevske konjičke igre“, ovde u Požarevcu. Ovakvim akcijama, trudimo se da podstičemo sugrađane na odgovornije ponašanje prema sredini u kojoj žive, a ovog puta bih se zahvalila, svim sugrađanima, kao i članovima JKP „Komunalne službe” i udruženja “Ekološka svest,” koji su nam se ove godine pridružili u realizaciji akcije.“ – izjavila je  Marija Radojčić, agent prodaje  poslovne jedinice SBB-a u Požarevcu.
 
„Javno komunalno preduzeće „Komunalne službe“ svake godine pruža podršku, kako logistički, tako finansijski u organizaciji svih manifestacija koje se organizuju pod pokriviteljstvom Grada. Tako je i ove godine JKP podržalo 55. manifestaciju Ljubičevskih konjičkih igara. Pored toga, Javno komunalno preduzeće podržava aktivnosti na jačanju svesti o zaštiti životne sredine. Ovo je već četvrta akcija čišćenja koju zajedno sa kompanijom SBB uspešno sprovodimo u Požarevcu.“ – izjavio je ovim povodom Srđan Filipović - tehnički direktor, predstavnik JKP „Komunalne službe“ Požarevac.
 
„Istakao bih da je ovo jedna od aktivnosti našeg udruženja „Ekološka svest,“ to jest - nevladine organizacije, koja se bavi ekologijom, zaštitom životne sredine i uređenjem našeg grada. Zahvalio bih se kompaniji SBB, koja nas je pozvala da učestvujemo u ovoj akciji. Ovo je drugi put da smo se odazvali i učestvovali u akciji SBB fondacije. Najavio bih da ćemo i u narednom periodu učestvovati u sličnim akcijama, jer nam je cilj da imamo čistiji, lepši i uređeniji grad.
 
 
 
 
Takođe bih se zahvalio JKP „Komunalne službe“ koje je učestvovalo danas i obezbedilo svu potrebnu opremu za čišćenje.“ – izjavio je Srđan Miletić, sekretar udruženja “Ekološka svest.”
 
Tokom dosadašnjih akcija na brojnim lokacijama u nekoliko desetina gradova, očišćena je površina veličine oko 70 fudbalskih terena. U okviru kampanje je, takođe, postavljeno i 21 igralište u 19 gradova Srbije, podeljeno je 40.000 biorazgradivih torbi, a oko 17.500  dece odgledalo je i edukativnu predstavu „Ko to tamo prlja?“, uz podelu istoimenih slikovnica. „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“ podržalo je do sada i 30 javnih ličnosti motivacionim video porukama koje pozivaju na odgovornost.
 
Zbog izuzetnih razultata i doprinosa boljem i zdravijem životu građana, značaj kampanje naširoko je prepoznat u javnosti, što je bio dodatni motiv da i ove godine nastavimo uz poruku da jedino dugoročnim aktivnostima i zajedničkim angažovanjem možemo da dođemo do krajnjeg cilja, a to je čistija i zdravija Srbija.
 



Slične vesti

Poziv za učešće u Javnoj raspravi o Nacrtu odluke o boravišnoj taksi

26 Feb 2024, 9:37

Od danas, 26. februara do 3. marta održava se Javna rasprava na koju su pozvani svi građani, predstavnici civilnog društva,…

Sedam projekata biće realizovano iz Fonda za zaštitu životne sredine

23 Dec 2023, 12:36

Na sednici Skupštine grada Požarevca, koja je zakazana za ponedeljak, 25 decembar, lokalni parlament će odlučivati…

U oktobru ove godine izdato više građevinskih dozvola nego u istom periodu prošle godine

18 Dec 2023, 13:06

U oktobru 2023. izdato je 3.768 građevinskih dozvola, što predstavlja povećanje od 26,1% u odnosu na isti period…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoU Braničevskom okrugu od početka…

Od septembra prošle godine, kada je pojačan nadzor nad obolevanjem od velikog kašlja,…

28 Mar 2024, 11:36

PolitikaPetković: Odluka o preporuci za…

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je, povodom jučerašnje…

28 Mar 2024, 11:30

EkonomijaMali za RTS: Finansije su nam…

Delegacija Međunarodnog monetarnog fonda ocenila je sve aspekte srpske ekonomske politike,…

28 Mar 2024, 9:22

Kursna lista