SAZNAJEMO Iza kulisa sastanka u Pekingu: Šta je Vučiću PUTIN REKAO O KOSOVU
   26 Apr 2019, 13:54        BLIC    Maja Kostić


SAZNAJEMO Iza kulisa sastanka u Pekingu: Šta je Vučiću PUTIN REKAO O KOSOVU

Predsednik Rusije Vladimir Putin preneo je danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da ta zemlja pažljivo prati situaciju na Kosovu i Metohiji i da će pružiti Srbiji podršku, saznaje "Blic".   Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas pre podne u Pekingu sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, a glavna tema razgovora je Kosovo i Metohija, kako su obe strane najavile pre susreta.
Vučić je Putinu, prema našim saznanjima, rekao da Srbija ne razume neverovatne poteze koje Priština uporno povlači, a razgovarali su i o predstojecem susretu u Berlinu. Vučić je zahvalio ruskom predsedniku na podršci, posebno kada je reč o očuvanju teritorijalnog integriteta i celovitosti zemlje.
Dva predsednika su razgovarala i o o enegretskoj saradnji i gasovodu, a kako saznajemo, predsednik Srbije je ruskom kolegi pokazao prve fotografije o početku gradnje gasovoda "Turski tok" kroz Srbiju.

- Razgovarali su i o vojno-tehničkoj saradnji, kao i radovima koje ruske železnice izvode na deonici Stara Pazova - Novi Sad. Putin rekao da je zadovoljan rastom ekonomske sasradnje i zahvalio na gostoprimstvu kad je poslednji put boravio u Beogradu, a Vučić mu je čestitao Vaskrs i naglasio da je u saradnji dve zemlje postignuto mnogo konkretnih rezultata - rekao je izvor "Blica".
Putin je na početku sastanka rekao da je zadovoljan ekonomskom saradnjom dve zemlje, i da mu je drago da mogu da razgovaraju o bilateralnim i regionalnim pitanjima.
Sastanku srpskog i ruskog lidera prisustvovali su i šef ruske diplomatije Segrej Lavrov, kao i srpski ministri, članovi delegacije koja boravi na forumu "Pojas i put" u Pekingu.

Srpski predsednik čestitao je Putinu, obraćajući mu se na ruskom jeziku, veliki pravoslavni praznik, Vaskrs.Slične vesti

Završena druga runda na FPN, sledeća za 10-ak dana, o medijima

9 Aug 2019, 14:24

Današnji, drugi sastanak predstavnika vlasti i opozicije o izbornim uslovima na Fakultetu političkih nauka u Beogradu…

Vučić sa Lukašenkom

26 Apr 2019, 14:43

Predsednici Srbije i Belorusije, Aleksandar Vučić i Aleksandar Lukašenko, saglasili su se danas u Pekingu da su politički…

Nikolić u poseti Kini od 23. do 26. aprila

22 Apr 2019, 12:19

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i Narodnom Republikom Kinom Tomislav Nikolić…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaULAGANJE U RAZVOJ KULTURE U OPŠTINI…

Za investicije,socijalna davanjja i subvencije iz budžeta za ovu godinu u opštini Golubac…

20 Aug 2019, 17:31

DruštvoZAŠTITITE SE OD UJEDA KOMARACA…

PRIDRŽAVANJEM NEKIH OSNOVNIH SAVETA MOŽETE ZNATNO SMANJITI RIZIK I ZAŠTITITI SEBE OD…

20 Aug 2019, 14:26

DruštvoNOVI AUTOPUT VOŽD KARAĐORĐE BIĆE…

Novi Šumadijski koridor odnosno autoput "Vožd Karađorđe" biće dug između…

20 Aug 2019, 14:21

Kursna lista