Saveti za mlade roditelje: kako se spremiti i opremiti za bebu
   28 Aug 2019, 11:10        SatTv    Tyler Durden


Saveti za mlade roditelje: kako se spremiti i opremiti za bebu

Dolazak bebe je bez sumnje najveća i najvažnija promena koja može da zadesi roditelje. Nakon saznanja da će vaša porodica postati veća za jednog člana, prioriteti roditelja se menjaju, i glavnu ulogu u njihovim životima preuzima maleno biće i njegov dolazak na svet.

Ono sa čim se susreću svi mladi roditelji koji očekuju prvu prinovu svakako je pitanje kako se opremiti za dolazak prve bebe. Od spremanja dečje sobe, kupovine dečje garderobe, preko pripreme kozmetike, pa sve do opremanja automobila za prinovu - samo su neke od obaveza koje spadaju u pripreme za prvo dete.

U daljem tekstu se nalaze najbitniji saveti za mlade roditelje kako se spremiti za bebu - pročitajte ih, informišite se i spremni dočekajte najveću životnu sreću.


Opremite dečju sobu - pripreme za bebu u kući

Svima je dobro poznato da je za bebu najbolje da prve mesece života provede u sobi sa roditeljima, ali naravno da spava u svom krevecu, tako da je krevetac glavni na listi stvari koje su neophodne za bebu od prvih dana njenog života.
Kako beba najviše vremena provodi u krevecu, veoma je važno obezbediti joj spokojan i udoban kutak, a u tome vam može pomoći KIDO bebi oprema, koja sadrži sve što je potrebno kako bi beba imala ne samo kreativno uređeno okruženje, već i bezbedno mesto za rast i razvoj.

Iako je najidealnije da beba u početku bude u sobi sa svojim roditeljima, doći će vreme kada će joj biti potrebna soba. U zavisnosti od toga da li je na putu devojčica ili dečak, opremanje dečje sobe može da bude u nijansama odgovarujućih boja.

Ako ne želite da saznate pol pre porođaja, uvek možete da se opredelite za interesantne dečje dezene i boje koje su univerzalne za oba pola.Pored opremanja dečje sobe za dolazak bebe, kućne pripreme podrazumevaju i prilagođavanje celog doma detetu. Stolica za ljuljanje, kolevka, podloga za presvlačenje, stolica za hranjenje, dubak, mrežica za igru - samo su neki od delova nameštaja koje je potrebno obezbediti kako bi pripreme za prvo dete bile kompletne.

Ali, savet za mlade roditelje koji očekuju prvu prinovu je da nabave samo ono što im je neophodno za prve mesece života bebe, kao što je krevetac, jer se neretko dešava da ostale komade nameštaja roditelji dobijaju na poklon od ponosnih baka i deka. Zato budite ekonomični i razumni prilikom pripreme doma za prvu bebu.


Kupite kvalitetnu dečju odeću

Kupovina dečje garderobe je nužna u pripremi za dolazak bebe, pa je šoping u sedmom i osmom mesecu trudnoće idealan kako bi se prekratilo vreme, ali i kako biste se pripremili na vreme za dolazak bebe.

Iako možda ne zvuči tako, kupovina bebi garderobe je jedna od najlakših stavki sa liste kako se spremiti za bebu i njen dolazak. Uvek treba misliti o tome da bebe veoma brzo rastu, tako da sa odećom nikada ne treba preterivati.

Iz tih razloga neka vam jedini cilj bude da svom detetu obezbedite kvalitetnu garderobu od prirodnih materijala, jer oni prijaju nežnoj dečjoj koži. Na prvom mestu prilikom kupovine bebi garderobe treba da se nađu benkice.Dovoljno je kupiti šest pamučnih benkica koje se vezuju sa strane. Takođe, bodiji za bebe su veoma praktični, jer su veoma laki za održavanje i lepo prianjaju uz nežnu bebeću kožu. Kada su u pitanju odelca za bebe, ne treba preterivati, jer će vam svi bez sumnje kupovati zanimljivu dečju odeću kao poklon, ali je potrebno imati barem pet ovakvih modela.

Ako beba dolazi na zimu, potrebno je kupiti i odgovarajući broj čarapica i hulahopki za bebe. Razmišljajte unapred i pripremite i sledeće dve veličine za bebu, jer deca rastu velikom brzinom, pa je dok su veoma malene bebe potrebno imati svega nekoliko kombinacija koje ćete menjati u krug dok ih beba ne preraste.


Pripremite dečju kozmetiku za dolazak bebe u dom

Dolazak bebe u porodicu zahteva i obezbeđivanje higijenskih potrepština za novorođenče. Naime, kada je higijena u pitanju bebe su poprilično zahtevne, stoga na vreme pripremite bebeći kutak u kupatilu i sobi gde će stajati dečja kozmetika.

Pre svega, pelene za bebe su broj jedan! Za dolazak prve bebe je najbolje odmah se opremiti sa dva ili više paketa pelena, jer su one apsolutno neophodne. Mislite o tome da će vam pelene za bebe trebati i u samom porodilištu.

Neki roditelji se opredeljuju za vlažne maramice, neki pak za češće pranje beba, stoga kupite šampon za bebe, sapun i obavezan bebi puder i kremu, koij se brinu o nežnoj koži mališana.

Pored kozmetike, mislite i o osnovnom setu lekova, pa uz savete pedijatra, kupite određene lekove, kremice i potrepštine koje će vam biti glavni saveznik ukoliko se beba ojede na primer. Takođe, informišite se o tome kako rešiti temperaturu kod dece, jer su bebe sklone visokim temperaturama kada im rastu zubići ili imaju grčeve, pa obavezno nabavite i termometar namenjen bebama.


Sredite automobil - finalne pripreme za prvu bebu

Nakon pripreme doma za dolazak bebe, i opremanje bebećeg kutka, na red dolaze i finalne pripreme za prvo dete. Pakovanje torbe za porodilište! Pored stvari koje su potrebne budućoj mami, jedno odelce za bebu za izlazak iz bolnice i pakovanje pelena je ono što ne smete zaboraviti i što se mora naći u torbi za bolnicu.

Savetuje se da torba za porodilište bude spremna već prvog dana kada trudnica uđe u deveti mesec, a u nju je potrebno spakovati - spavaćicu, veš, osnovnu kozmetiku, kao i garderobu za sam izlazak iz bolnice. Nemojte brinuti, jer sve što možda zaboravite, može vam neko doneti kasnije.

Kako danas mnogi mladi voze, sređivanje automobila za dolazak prve bebe je nešto što se svakako nalazi na listi spremanja i opremanja za bebu. Poželjno je da porodični automobil bude spreman tokom poslednjeg meseca trudnoće, što podrazumeva fiksirano bezbedno auto sedište za decu na zadnjem sedištu, kao i čistu unutrašnjost vozila.

Koliko god male bile, bebe zahtevaju posebnu brigu i mnogo pažnje, pa je kako odgajati dobro dete izazov sa kojim se svi roditelji susreću. Najbitnije je ne paničiti, jer se za sve ima vremena i sve se da naučiti.

Dolazak prve bebe nije samo emotivno iskustvo, već je i poprilično stresno, ali ukoliko se budete držali navedenih saveta, sigurno je da ćete se uspešno pripremiti za najsrećniji dan u životu svih roditelja.Slične vesti

Đaci u školama od ponedeljka, najavljena nadoknada izgubljenih časova

20 Feb 2020, 12:43

Neće biti dodatnog produženja zimskog raspusta, jer je aktivnost virusa gripa u opadanju, pa će se đaci u centralnoj Srbiji…

Deca u Srbiji dnevno provode u proseku tri sata na internetu

10 Feb 2020, 12:26

Deca u Srbiji u proseku, poput vršnjaka u drugim evropskim zemljama, provode tri sata dnevno onlajn, vikendom između četiri…

Hoće li država da finansira više od tri pokušaja vantelesne oplodnje

8 Feb 2020, 11:38

U borbi sa belom kugom, u Srbiji se postupak vantelesne oplodnje o trošku države može obaviti i u privatnim klinikama. Najavljeno…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

Vremenska prognozaPROGNOZA za SUBOTU, 22. Februar…

SRBIJA: U subotu ujutru slab mraz u severnim predelima gde će biti pretežno vedro. Na jugu…

21 Feb 2020, 10:29

DruštvoUDRUŽENJE GRAĐANA ISKORAK O ZAGAĐENJU…

Udruženja građana Iskorak održalo je konferenciju za medija na kojoj su javnosti izneli svoje…

20 Feb 2020, 14:52

DruštvoOTVORENA IZLOŽBA RADOVA IZ PETNICE…

U GALERIJI NAUKE I TEHNIKE SRPSKE AKADEMIJE NAUKA I UMETNOSTI U BEOGRADU ISTRAŽIVAČKA STANICA…

20 Feb 2020, 14:15

Kursna lista