SASTANAK PARLAMENTA PRIVREDNIKA SA TEMOM : KAKO ODRŽATI VITALNOST KOMPANIJE
   10 Apr 2019, 12:34    Smederevo    Sat TV    Tatijana Spasojević


SASTANAK PARLAMENTA PRIVREDNIKA SA TEMOM : KAKO ODRŽATI VITALNOST KOMPANIJE

U UTORAK 09. APRILA ODRŽANA JE SEDNICA PARLAMENTA PRIVREDNIKA U PROŠIRENOM SASTAVU U REGIONALNOM CENTRU ZA PROFESIONALNI RAZVOJ ZAPOSLENIH U OBRAZOVANJU U SMEDEREVU. GLAVNA TEMA JE BILA KAKO ODRŽATI VITALNOST KOMPANIJE I KONSOLIDOVATI POSLOVANJE

Privredna komora Srbije i Regionalna privredna komora Braničevskog i Podunavskog upravnog okruga održali su u Smederevu sednicu Parlamenta privrednika u proširenom sastavu na temu „Kako održati vitalnost kompanije i konsolidovati poslovanje  u saradnji sa Ministarstvom privrede, Ministarstvom pravde, Međunarodnom finansijskom korporacijom - članicom Grupe Svetske banke i uz podršku Vlade Švajcarske, koju predstavlja Švajcarski sekreterijat za ekonomske poslove, realizuje drugu fazu programa "Rešavanje pitanja zaduženja i prestanka poslovanja privrednih subjekata u regionu Zapadnog Balkana".



Pored predstavnika Privredne komore Srbije sednici su prisustvovali i direktorka Regionalne Privredne Komore Braničevskog i Podunavskog upravnog okruga Tamara Ivković, zatim predsednik Privrednog suda u Požarevcu Siniša Nedeljković kao i gradonačelnica Grada Smedereva, Jasna Avramović. Dekan Beogradske Bankarske akademije, prof. dr Dejan Erić održao je privrednicima predavanje na temu „Kako održati vitalnost kompanije".




Cilj programa je smanjenje rizika poslovanja i unapređenje okvira i prakse nesoventnosti, što će doprineti poboljšanju položaja poverilaca, zaštiti poslovanja ekonomski održivih kompanija, kao i većoj sigurnosti za nova ulaganja. Posebna pažnja u programu posvećena je merama i postupcima za očuvanje vitalnosti kompanija, pravovremeno reagovanje na zahteve tržišta, izbegavanje krize, ozdravljenje i restrukturiranje poslovanja i rešavanje problema korišćenjem raspoloživih instrumenata na koje program ukazuje.



 Predsednik Privrednog suda u Požarevcu, Siniša Nedeljković između ostalog ističe da sud u Požarevcu ima nadležnosti i u Braničevskom i Podunavskom okrugu  a u perspektivi je i otvaranje odeljenja ovog suda u Smederevu .


VIDEO JE U PRILOGU:


 



Slične vesti

Hotel "Slavija" prodat kompaniji "Matijević"

18 Jan 2024, 13:37

Ministar privrede Slobodan Cvetković potpisao je ugovor o prodaji hotela "Slavija" sa predstavnicima kompanije…

Čadež: IT sektor i građevina glavni pokretački motori srpske privrede

11 Jan 2024, 11:20

I ove godine pred srpskom privredom je mnošto izazova za čije će rešavanje biti potrebno znanje, strpljenje,…

Predstavnici turističke privrede, državnih ustanova i medija iz Republike Srpske u poseti Zlatiboru

9 Sep 2023, 10:55

Predstavnici turističke privrede, državnih ustanova i medija iz Republike Srpske su u periodu od utorka 05. septembra, do…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoPresretači i radari na putevima…

Na svim putevima u zemlji očekuje se pojačan saobraćaj, naročito u poslepodnevnim satima.…

29 Mar 2024, 12:27

PolitikaStarović za RTS: Usvajanje preporuke…

Odluka Političkog komiteta Parlamentarne skupštine Saveta Evrope da usvoji preporuku…

29 Mar 2024, 12:07

Vremenska prognozaPrognoza za subotu, 30. mart 2024.

SRBIJA: U subotu pretežno sunčano i vrlo  toplo za ovo doba godine.…

29 Mar 2024, 11:28

Kursna lista