Sanira se šteta od poplava podno Golije i u Petrovcu na Mlavi, nema ugroženih domaćinstava
   22 Jul 2021, 10:29    Beograd    RTS    Marija Vajner


Sanira se šteta od poplava podno Golije i u Petrovcu na Mlavi, nema ugroženih domaćinstava

Nevreme je tokom proteklog vikenda nanelo mnogo štete u mestima širom Srbije. Uništeni su putevi, poljoprivredne kulture. U Petrovcu na Mlavi i mestima podno Golije sanira se šteta. 

U Petrovcu na Mlavi najviše štete napravili su bujični potoci. Predsednik opštine Duško Nedinić kaže za RTS da se šteta još procenjuje, ali da je otprilike oko 50 miliona dinara.
  Najviše štete ima na atarskim, opštinskim i regionalnim putevima, kao i poljoprivrednim kulturama. Prema njegovim rečima, ekipe kriznog štaba su na terenu, a situacija se sada stabilizovala. "Putevi su prohodni, ima struje, nadamo se da će uskoro biti ukinuta vanredna situacija", rekao je Nedinić. Najveća šteta je u selu Dobrnja, gde se šteta otklanja združenim snagama Srbijavoda, Vodoprivrede Požarevac i lokalnih preduzeća. Nedinić je ukazao da je veća katastrofa u Petrovcu na Mlavi izbegnuta jer je nova brana izgrađena 2019. godine.

Nema ugroženih domaćinstava podno Golije

Momčilo Mitrović, predsednik opštine Ivanjica, kaže za RTS da je nevreme u dva dana pogodilo pet istih mesnih zajednica.
  "Grad se lopatama sklanjao sa puta, bilo ga je na malinama i kupinama, protivgradni strelci ispucali su mnogo raketa, više od 300. Grada je bilo dosta, ali je bio sitan. U nekim malinjacima šteta je totalna, a neke smo sačuvali", dodao je Mitrović. Objašnjava da se Ivanjica još nije potpuno oporavila od prošlogodišnjih poplava, koje su napravile štetu od oko dve milijarde dinara. Šteta je ove godine više od 50 miliona dinara, najviše na putevima, atarskim i nekategorisanim. Mitrović navodi da službe od ponedeljka punim kapacitetom rade na otklanjanju štete. Nema ugroženih domaćinstava, putevi su prohodni, ali se njima može proći samo terenskim vozilima. Nezapamćeno nevreme pogodilo je i Blace, gde je rod šljive uništen. U nekim selima šteta je stopostotna.  I u Ćićevcu, gde je zbog obilnih padavina proglašena vanredna situacija, otklanjaju se posledice nevremena. Vrtić u tom mestu je zatvore, a van funkcije je i deo zgrade opštinske uprave. Podsetimo, vanredna situacija proglašena je i na teritoriji opštine Ćuprija, kao i delu teritorije opštine Gadžin Han, gde su bujice odnele puteve i mostove. Najteža situacija je u selu Veliki Vrtop koje je odsečeno od sveta.Slične vesti

Procenjuje se šteta od poplava u Raški, Novom Pazaru i Tutinu, opštinama potrebna pomoć

25 Nov 2022, 9:24

U Raški, Novom Pazaru i Tutinu sumiraju štetu koju je pričinila poplava. U Novom Pazaru još samo visinske…

Čaušić o poplavljenim područjima: Prijepolje u fokusu zbog porasta nivoa Lima, mirna situacija u Raškoj

23 Nov 2022, 9:19

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Luka Čaušić izjavio je za RTS da je situacija u poplavljenim područjima…

Sezona "urbanih poplava" - šta raditi kada se nađete okruženi vodom

7 Jul 2022, 9:29

Srbiju su u utorak pogodile obilne padavine koje su izazvale poplave, a udari groma su izazvali veliki broj požara. Načelnik…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

Vremenska prognozaPROGNOZA ZA UTORAK, 31. Januar…

SRBIJA: U utorak sa slabim mrazem ujutru i pretežno oblačno sa…

30 Jan 2023, 12:40

DruštvoRazvoj seoskog turizma u opštini…

Turizam je svakako ona privredna grana od koje građani opštine Kučevo mogu očekivati…

30 Jan 2023, 12:24

HronikaVozio traktor sa upravljao sa…

utrašnjih poslova u Požarevcu, proteklog vikenda, isključili su iz saobraćaja šestoricu…

30 Jan 2023, 11:24

Kursna lista