Samo jednu metu imaju i ovde i u Prištini   mene
   7 Dec 2019, 11:33        RTV    Maja Kostić


Samo jednu metu imaju i ovde i u Prištini mene

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je Aljbin Kurti sa svoja tri principa za dijalog, počeo da se bavi kadrovskim pitanjima u Beogradu, ali i da je očigledno da se u Prištini vodi ista kampanja protiv njega kakva se vodi i u Beogradu.
"To što je rekao meni je kompliment, jer se protiv mene vodi kampanja kao o velikom izdajniku, i ta kampanja je ista kao i ovde. Sve što mi rade ovde, isto rade i u Prištini. Samo im je jedna meta, a slučajno sam to ja, nikog drugog ne pominju", rekao je Vučić.
"Da neće mene da vidi preko puta, to je u redu. Dobro je da je počeo da se bavi kadrovskim pitanjima i ko će u dijalogu predvoditi našu delegaciju", ironično je primetio.
Istakao je da je inače dobro da Albanci celoj međunarodnoj zajednici kažu da su oni ti koji odlučuju ko će u ime Beograda da pregovaraju.
On je uveren da Kurti ima i problem kako da se suoči sa njim posle pretnji koje je izrekao njegovoj maloletnoj ćerki.
"Brine se kako ću da mu odgovorim, tom velikom junaku, što žensku decu vređa. Zato nije siguran kako bi susret izgledao", dodao je on.

Vučić je izjavio da će potpredsednik SNS Miloš Vučević u ponedeljak podneti krivičnu prijavu protiv njega i njegovog brata Andreja Vučića zbog slučaja Jovanjica, kako bi se nadležni organi pozabavili tim slučajem i da se konačno otkrije istina.
"Andrej nikada nije čuo, ni video uhapšenog vlasnika Jovanjice Predraga Koluviju", rekao je Vučić i dodao da slučajno nije, a i da jeste - ne vidi kako bi to značilo bilo kakvu njegovu odgovornost za ono što se dogodilo u Jovanjici.
Kako je rekao, opozicija je iznela navode da su neki pozivi navodno bili upućeni njegovom bratu, misleći da će on sam da pobegne od teme.
Dodao je i da to što je Koluvija boravio na nekom privrednom forumu u Moskvi, kao deo neke delegacije, ništa ne dokazuje, jer je bio ozbiljan privrednik, koji je izvozio organsku hranu, povrće, ali da je uhapšen čim je prekršio zakon.
Vučić je ponovio da opozicija u odsustvu politike iznosi neistine i da za takve navode nema dokaze, te da će baš zbog toga što mu je stalo da se istina utvrdi dati mogućnost nadležnim organima da to provere.
"Vučević će podneti prijavu protiv mene i Andreja zbog Jovanjice, da nas nadležni saslušaju i donesu zaključke", rekao je Vučić.
 Slične vesti

Problem je komercijalni, a N1 ga pretvara u politički

27 Jan 2020, 10:38

Premijerka Ana Brnabić pozvala je sinoć Junajted media grupu (JMG) da se dogovori sa Telekomom da se njihovi kanali emituju…

Vučić čestitao Si Đinpingu Novu godinu

25 Jan 2020, 12:06

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je predsedniku NR Kine Si Đinpingu, Lunarnu novu godinu, uz najbolje želje za…

Ne prihvatam znak jednakosti između povlačenja priznanja i prištinskih taksi

24 Jan 2020, 13:48

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je posle sastanka sa specijalnim izaslanikom predsednika SAD za Kosovo Ričardom…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportODRŽANO PETO PRVENSTVO SRBIJE…

U organizaciji Biciklističkog saveza Srbije I Sportskog saveza opštine,a podpokroviteljstvom…

27 Jan 2020, 16:45

DruštvoU ŠKOLI NIKOLA TESLA U KOSTOLCU…

POVODOM ŠKOLSKE SLAVE SVETI SAVA ZAMENIK GRADONAČELNIKA SAŠA PAVLOVIĆ OBIŠAO…

27 Jan 2020, 15:49

DruštvoO. Š. DESANKA MAKSIMOVIĆ OBELEŽILA…

Scaron;KOLSKA SLAVA SVETI SAVA OBELEŽENA JE U POŽAREVAČKIM OSNOVNIM I SREDNJIM ŠKOLAMA.…

27 Jan 2020, 14:54

Kursna lista