ŠAHOVSKI TURNIR ZA MLADE:NOVE NADE ŠAHA 2019
   1 Apr 2019, 15:38        Sat TV    Tatijana Spasojević


ŠAHOVSKI TURNIR ZA MLADE:NOVE NADE ŠAHA 2019

U NEDELJU 7. APRILA U DOMU VOJSKE SRBIJE U BEOGRADU ODRŽAĆE SE 7. ŠAHOVSKI TURNIR POD NAZIVOM "NOVE NADE ŠAHA" ŠAHOVSKU SNAGU ĆE ODMERITI TOG DANA PREKO 150 UČESNIKA RAZLIČITIH KATEGORIJA NA 6 RAZLIČITIH TURNIRA

Udruženje za podsticanje preduzetništva „Živojin Mišić“ u saradnji sa Vojnom akademijom, Vojnom gimnazijom i Srednjom stučnom vojnom školom organizuje u nedelju, 7. aprila 2019. godine u Domu Vojske Srbije u Beogradu (ul. Francuska br. 2) sedme po redu „Nove nade šaha“. Svečano otvaranje je zakazano u 13.00 sati.          Istovremeno šahovsku snagu će odmeriti preko 150 učesnika na 6 različitih turnira: Predškolci Ekipni turnir gradova (deca do 14 godina) Turnir dece do 18 godina Pojedinačni turnir pripadnika Vojske Srbije (Trofej vojvode Živojina Mišića) Ekipni turnir IT kompanija Kutak za slobodne partije.Šahovski turniri „Nove nade šaha“ organizuju se od 2013. godine u cilju promocije šaha kao igre koja razvija tehnike i veštine strategije, poštovanja protivnika, dobrog pamćenja i proaktivnog razmišljanja. U skladu sa vrednostima Udruženja, kroz ovaj projekat podržava se i promoviše šah prvenstveno kad dece i mladih, a zatim i održava šahovski duh u zajednici kako ova vanvremenska igra ne bi bila zaboravljena.
                                      
Tokom prvih šest godina lokacije su se menjale. Prvi domaćin je bio Mikser Haus, pa dva puta Vojna gimnazija i poslednje tri godine Centralni dom Vojske Srbije. Posebno će u šahovskoj istoriji Srbije ostati zabeležen prošlogodišnji datum održavanja turnira, 11. jun 2016. godine kada je posle 20-tak godina pauze Centralni dom Vojske Srbije ponovo bio domaćin jednom šahovskom događaju. Tada je Dom Vojske podsećao na stare šahovske dane.
Svake godine turniri „Nove nade šaha“ imaju neku novost. Ove godine će učesnici turnira imati priliku da od 10:00 sati posete Vojnu akademiju i da vide kako i u kojim uslovima žive i uče kadeti Vojne akademije, budući oficiri Vojske Srbije.

Glavni šahovski događaj je Ekipni turnir gradova koji će se održati po drugi put. Učestvovaće osam ekipa i to: Novi Sad, Novi Banovci, Kragujevac, Paraćin, Niš, Kosovska Mitrovica i dve ekipe Beograda – Zemun i Novi Beograd. Ekipe broj 8 članova (4 dečaka i 4 devojčice), različitih godina starosti. Po dečak i devojčica iz prvog ili drugog razreda, trećeg ili četvrtog, petog ili šestog i sedmog ili osmog. Ovim turnirom Nove nade šaha po prvi put obuhvataju celu teritoriju Srbije.
Udruženje za podsticanje preduzetništva „Živojin Mišić“ (www.zivojinmisic.com) kao glavni organizator i pokrovitelj šahovskih događaja pod nazivom „Nove nade šaha“ iz godine u godinu pojačava svoju šahovsku aktivnost, prevashodno okrenutu mladim i perspetkivnim srpskim šahistima. U dosadašnje četiri godine na turnirima su učestvovala najperspektivniji mladi šahisti Srbije. Mnogi od njih su i stasali u prave asove i članove raznih reprezentativnih selekcija. Teodora Injac, aktuelna šamionka Srbije, Adela Velikić, prošlogodišnja šamionka Srbije, Jovana Srdanović, aktuelna omladinska šampionka, Mihajlo Radovanović, Vuk Đorđević, Velimir Ivić, Stefan Tadić i dr. samo su neka od imena koja sa pravom nose naziv „Nove nade šaha“.

Pozivamo sve zaintersovane da nas posete 7. aprila 2019. godine u Domu Vojske Srbije i da zajedno gradimo novu i lepšu šahovsku budućnost Srbije.
Sve informacije se mogu pronaći na sajtu Udruženja: http://zivojinmisic.rs/ .
 
Kontak osobe: Nebojša Baralić (064/3232-910), Ivona Jovanović (064/281-7981) i Isidora Kadijević (065/208-5206).Slične vesti

ODRŽAN DRUGI MEMORIJALNI TURNIR NENAD NEDELJKOVIĆ NEĐA

9 Sep 2019, 11:35

NA STADIONU MALIH SPORTOVA U SUBOTU 7. SEPTEMBRA ODIGRAO SE 2. MEMORIJALNI TURNIR 3×3 U BASKETU „NENAD NEDELJKOVIĆ…

POBEDNIK 4. PETROVDANSKOG TURNIRA JE POBEDNIK TURNIRA JE EKIPA MOMA AGRAR IZ KURJAČA

29 Jul 2019, 13:29

U SUBOTU 27. JULA ZAVRŠEN JE 4. PETROVDANSKI U MALOM FUDBALU KOJI SE ODIGRAO U KURJAČU. POBEDNIK TURNIRA JE EKIPA…

POČINJE 13 MEĐUNARODNI ŠAHOVSKI TURNIR NA SREBRNOM JEZERU

13 Jun 2019, 12:35

Međunarodni šahovski turnir “Open Srebrno jezero 2019“,održaće se po trinaesti put na Srebrnom jezeru,…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoOBELEŽEN DAN OSLOBOĐENJA GRADA…

SVEČANIM PRIJEMOM, DODELOM OKTOBARSKIH NAGRADA U SVEČANOM SALONU GRADSKOG ZDANJA I POLAGANJEM…

15 Oct 2019, 16:48

KulturaU MALOM CRNIĆU SVEČANO OTVOREN…

NAKON SVEČANE SEDNICE NA PLATOU SPOMEN PARKA SVEČANO JE OTVOREN 48.FESTIVAL DRAMSKIH AMATERA…

15 Oct 2019, 16:35

DruštvoNA SVEČANOJ SEDNICI U MALOM CRNIĆU…

Svečana sednica Skupštine opštine Malo Crniće  održana je  sinoć u…

15 Oct 2019, 13:37

Kursna lista