SA REČI NA DELA: ŠIRENJE  TOPLIFIKACINE  MREŽE I OSTALE INFRASTUKTURE U POŽAREVCU
   7 Jun 2017, 15:05    Požarevac    Sat Tv    Tatijana Spasojević


SA REČI NA DELA: ŠIRENJE TOPLIFIKACINE MREŽE I OSTALE INFRASTUKTURE U POŽAREVCU

NA VIŠE LOKACIJA U GRADU U TOKU SU RADOVI NA ŠIRENJU TOPLIFIKACIONE MREŽE I KOMUNALNE INFRASTRUKTURE. RADOVE SMO OBIŠLI SA GRADONAČELNIKOM I NJEGOVIM SARADNICIMA     Pri poslednjem gostovanju gradonačelnika grada Požarevca u emisiji "Otkucaji sata" na regionalnoj SAT televiziji bilo je između ostalog reči o jednom od najvažnijih pitanja koje se tiču svih sugrađana. O komunalnoj infrastruktruri, širenju toplifikacione mreže I asfaltiranju pojedinih ulica.

Da je prva faza radova već počela uverili smo se obilaskom pojedinih lokacija u gradu a sa nama su radove obišli gradonačelnik grada Požarevca, Bane Spasović,  presednik skupštine grada Požarevca Bojan Ilić, direktor Javnog preduzeća toplifikacija Dejan Dačić,Dalibor Miljković član gradskog veća zadužen za komunalnu infrastrukturu i saobraćaj I gradski menadžer Mitar Karadžić.O širenju toplifikacione mreže i o samim radovima i o investicijama rekli su nam nešto više direktor JP toplifikacija Dejan Dačić i gradonačelnik Bane Spasović." Iz Fonda za zaštitu životne sredine predviđeno je nekih 9 miliona dinara za širenje toplifikacione mreže u ovom delu grada i na Pionirskom trgu je otvoreno novo gradilište na kome su započeti radovi na topliifkacinoj mreži a za tu investiciju je odvojeno oko 7 miliona dinara." istakao je Dačić.
A   Gradonačelnik Spasović je  naglasio: " Ovo je samo početak radova na širenju infrastrukture Grada Požarevca ali će se raditi i u seoskim naseljima.
Za širenje i obnovu toplifikacije i ostale infrastrukture izdvojena su sredstva  oko 300.000.000 miliona dinara, koja su izdvojena iz gradskog budžeta. Očekuju se velike investicije na području naselja Ćirikovac i Mz Sopot i ti radovi iznosiće oko 160.000.000 miliona dinara”.

Završetak radova u Porečkoj oko nove zgrade Prekršajnog suda.
A pri obilasku ostalih delova grada I o planiranim radovima u  sledećem periodu govorio nam je gradski menadžer Mitar Karadzić kao i gradonačelnik.
Karadžić je pomenuo radove u Brežanskoj ulici, Porečkoj, Ivana Mažuranića a najvažnija je infrastuktura i da se radi planski, ulica Ratarska je u planovima za rekonstrukciju, radi se plan za rekonstrkuciju cele Ratarske ulice ali prvo mora da se uradi  kišna kanalizacija, da se promene azbestne cevi pa tek onda da se pristupi uređenju trotoara i kolovoza.
Gradonačelnik je istakao " da su nerešena pravno imovinska pitanja koja se sad ubrzano rešavaju  bila velika prepreka za dalje radove i zamolio građane da imaju razumevanja i strpljenja  jer se rade se projekti za 2017. godinu koji će se implentrirati u 2018. i 2019. godini i naselje Burjan će imati jednu od najsavremenijih saobraćajnica u gradu." Slične vesti

Radovi na infrastrukturi u Velikom Gradištu se nastavljaju

11 May 2022, 15:52

Predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić danas je sa rukovodstvom i saradnicima obišao i radove…

Ministar Momirović posetio Veliko Gradište i Golubac

17 Mar 2022, 13:46

Nakon obilaska radova na izgradnji brze saobraćajnice Požarevac – Veliko Gradište – Golubac, ministar Tomislav Momirović…

Potpisana još dva ugovora s Kinezima za gradnju puteva

12 Nov 2021, 11:10

Predstavnici vlade i Puteva Srbije su, u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića, potpisali komercijalni ugovor o projektovanju…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoBiblioteka Veljko Dugošević u…

Od 2000. godine se, na inicijativu Ujedinjenih nacija, svakog 12. avgusta obeležava Međunarodni…

13 Aug 2022, 15:09

KulturaBijelo dugme 25. avgusta u Požarevcu

Posle šest godina  “Bijelo dugme” ponovo u Požarevcu. Muzički događaj…

13 Aug 2022, 11:53

PoljoprivredaSuša gotovo prepolovila prinos…

Ranije nego inače, u prvoj nedelji avgusta u Braničevu počela je žetva suncokreta. …

13 Aug 2022, 11:49

Kursna lista