RUSKI PRIVREDNICI POSETILI  OPŠTINU KUČEVO
   13 Feb 2019, 14:16    Kučevo    SatTv    Ljubiša Nastasijević


RUSKI PRIVREDNICI POSETILI OPŠTINU KUČEVO

U organizaciji  Udruženjem industrijalaca I preduzetnika Srbije u Kučevu je održan skup privrednika iz Tambovske oblasti Ruske Federacije sa preduzetnicima i poljoprivrednicima  ove zviške opštine I Srbije.

Prvenstveno zamišljen kao inicijalni sastanak  u okviru koga bi se rukovodstvo kompanije „Tambovski sadi“ upoznalo sa mogućnostima, pre svega opštine Kučevo i Braničevskog, Podunavskog, Borskog i Zlatiborskog okruga, sastanak je pretvoren u skup na kome su se gostima predstavili zainteresovani za saradnju sa skoro cele teritorije Srbije – od proizvođača voća i povrća iz Banata i Vojvodine, do agrobiznismena iz Aranđelovca, Šapca, Arilja, Bora, Požege, Beograda, Požarevca i Petrovca.


Rusku kompaniju,, Tambovski sadi’’ predstavljali su Orijanov Aleksandar Ivanovič, generalni direktor, Ersejeva Taisja Vladimirnova, izvršna direktorka i Antonov Valerije Pavlovič, tehnolog, a ispred Udruženja industrijalaca I preduzetnika Srbije  Velibor Stević kao  i profesor sa Poljoprivrednog fakulteta iz Beograda dr Mile Veljović.

Ruska delegacija je pre dolaska u Kučevo posetila kompaniju “Brams” u Rabrovu gde ih je dočekao načelnik Braničevskog okruga, Aleksandar Đokić, koji ih je upoznao sa mogućnostima za saradnju u Braničevskom okrugu.

Pre sastanka održanom u Centru za kulturu, rusku delegaciju je u zgradi Opštinske uprave dočekala predsednica opštine Slavica Bulutić sa najbližim saradnicima. Cilj posete Ruske delegacije  bio je ugovaranje prodaje proizvoda Kompaniji ,,Tambovskom sadu’’ koja ima preko 40 Megamarketa u Moskvi I Tambovskoj oblasti kao I formiranje zajedničke firme u Srbiji I Ruskoj Federaciji.Razmenjeno je mnogo informacija i sklopljeno je više preliminarnih dogovora, pre svega za prodaju jagodičastog voća.

Na početku sastanka prikazan je kraći film o Srbiji, a potom je projektovan i sinhronizovan film o privrednim mogućnostima Kučeva.

Nakon formalnog dela skupa, pojedini učesnici su imali kraće odvojene sastanke sa ruskim partnerima, na kojima su dogovarani konkretni oblici saradnje.
Ruski privrednici će danas  drugog dana boravka posetiti više privrednih i poljoprivrednih preduzeća I kompanija u Braničevskom okrugu.
 Lj.Nastasijević
Izvor:Portal e-Kučevo



Slične vesti

Hotel "Slavija" prodat kompaniji "Matijević"

18 Jan 2024, 13:37

Ministar privrede Slobodan Cvetković potpisao je ugovor o prodaji hotela "Slavija" sa predstavnicima kompanije…

Čadež: IT sektor i građevina glavni pokretački motori srpske privrede

11 Jan 2024, 11:20

I ove godine pred srpskom privredom je mnošto izazova za čije će rešavanje biti potrebno znanje, strpljenje,…

Predstavnici turističke privrede, državnih ustanova i medija iz Republike Srpske u poseti Zlatiboru

9 Sep 2023, 10:55

Predstavnici turističke privrede, državnih ustanova i medija iz Republike Srpske su u periodu od utorka 05. septembra, do…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoU Braničevskom okrugu od početka…

Od septembra prošle godine, kada je pojačan nadzor nad obolevanjem od velikog kašlja,…

28 Mar 2024, 11:36

PolitikaPetković: Odluka o preporuci za…

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je, povodom jučerašnje…

28 Mar 2024, 11:30

EkonomijaMali za RTS: Finansije su nam…

Delegacija Međunarodnog monetarnog fonda ocenila je sve aspekte srpske ekonomske politike,…

28 Mar 2024, 9:22

Kursna lista