Rok manifestacija Dadovanje u subotu u Braničevu
   5 Jul 2024, 17:40    Golubac    Sat tv    Ljubiša Nastasijević


Rok manifestacija Dadovanje u subotu u Braničevu

U subotu 6-og ovog meseca u Braničevu,opština Golubac održaće se tradicionalna kulturno-turistička manifestacija ,,Dadovanje’’ posvećena promociji rokenrol kulture u ovom pečkom naselju,u organizaciji Udruženja mladih ,,Braničevo Rok’’. Ova grupa mladih Braničevaca okuplja zaljubljenike u rokenrol svih uzrasta. Vešto kombinujući nasleđe pionira rok muzike u opštini Golubac

    Uruženje nastoji da svake godine  ovu manifestaciju podigne na jedan viši profesionalni nivo u organizacinonom  I programskom smislu.NIje bilo lako,kažu u udruženju mladih jer je put vodio od svirki na prikolici I kamionu do prave koncertne bine sa publikom koja je iz godinu u godinu bila sve brojnija.,pa je prošlogodišnju manifestaciju posetilo oko 500 ljubitelja rokenrola.

Grupa ,,DAD’’ iz Braničeva   duh rokenrola već niz godina ruši predrasude da ovoj vrsti muzike nije mesto u seoskoj sredini. Na ovaj način obogaćuju kulturni sadržaj u Braničevu, doprinose decentralizaciji kulture i upotpunjuju turističku ponudu opštine Golubac kao trenutno najatraktivnije destinacije u Republici Srbiji.

Manifestacija se sastoji iz rok koncerta, kao glavnog događaja sa gostujućim bendom, i pratećeg programa koji se obogaćuje novim sadržajima svake godine. Ova manifestacija ima sadržaj za sve uzraste gde najmlađi posetioci  sviraju prve akorde na školi gitare  i kreativno se izražavali na temu rokenrola u okviru likovne radionice „Slikari na dan“ 2023. godine). Za nešto starije upriličena je izložba o Grupi DAD, prvom braničevskom rok sastavu iz sedamdesetih godina XX veka.Poslednjih godina organizatori se trude da na Dadovanju bude za svakog po nešto, a najveći akcenat stavljen je na decu.

Tako, 2022. godine organizovana je mala škola gitare, dok je prošlogodišnju slikarsku radionicu pod nazivom "Slikar na dan" posetilo oko 40ak dečaka i devojčica.
U saradnji sa Braničevskim pab kvizom, svim kvizomanima je postavljen zadatak da provere svoje znanje iz oblasti muzike i pre svega se dobro zabave u petak 05. jula na Braničevskom pab kvizu u Pantinoj kafani u Braničevu sa početkom od 21 sat.
Ove godine, zajedno sa istaknutom umetnicom, slikarkom i dizajnerkom Marijom Marom Ilić iz Golupca, najmlađi posetioci će imati priliku da tokom radionice "Slikari na dan" pokažu svoj talenat i dobro se zabave.

Radionica će se održati u hladu šumice ispred fudbalskog terena u Braničevu u periodu od 17-19 časova, a tokom iste, posetioce će uz svirku na gitari zabavljati dve mlade Braničevke - Tamara Dinić i Vanja Stokić.Uz ostale događaje koji su obuhvaćeni programom, fokus Dadovanja ostaje na rok koncertu koji će se održati u subotu, 6. jula od 20h, na fudbalskom terenu u Braničevu.

Ovogodišnji  gosti -biće  grupa Nevreme, koji će posetioce provesti kroz muzički vremeplov ex yu hitovima, dok će pre toga atmosferu zagrejati grupe Dno i Revoltni peron iz Velikog Gradišta.

Nakon koncerta grupe ,,Nevreme’’ nastipiće sastav ,,Treće stanje’’.Dadovanje su podržali Turistička organizacija,Narodna biblioteka,,Veljko Dugošević’’ I opština Golubac kao I  lokalni privrednici I meštani Braničeva.
IZVOR: Moje Braničevo.Slične vesti

Željko Vasić održao koncert na Trgu u Požarevcu

20 Jul 2024, 10:59

Koncert Željka Vasića na Trgu oslobođenja u Požarevcu je poklon Ministarstva bez portfelja u Vladi Republike Srbije zaduženog…

Koncert Željka Vasića zatvara ulice u centru grada

18 Jul 2024, 15:54

Zbog održavanja koncerta Željka Vasića, u petak, 19. jula, obustavlja se saobraćaja u ulicama Trg Oslobođenja, Tabačka čaršija…

Jelena Karleuša napravila spektakl u Požarevcu

9 Jul 2024, 12:57

Pop diva Jelena Karleuša  nastupila je 7. jula u Požarevcu i napravila potpuni spektakl.

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaU Golupcu otvorena izložba "Meksiko…

U Galeriji moderne umetnosti Narodne biblioteke ,,Veljko Dugošević’’ u…

22 Jul 2024, 14:30

DruštvoPriznanja za sve takmičare iz…

Na 65. Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi, koja je od 11. do 22. jula 2024. godine održana…

22 Jul 2024, 12:35

EkonomijaTabakovićeva sa stalnim predstavnikom…

Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s novim stalnim predstavnikom…

22 Jul 2024, 12:32

Kursna lista