REKONSTRUKCIJA ŠKOLA U OPŠTINI GOLUBAC
   17 Jun 2019, 20:13    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


REKONSTRUKCIJA ŠKOLA U OPŠTINI GOLUBAC

Na području Opštine Golubac u proteklom periodu,investiralo se  u projekte u oblasti obrazovanja,gde  se radilo na izgradnji i rekonstrukciji osnovnih škola u Golupcu i u ostalim naseljima.

Tako su stvoreni uslovi da obrazovanje mladih ove podunavske Opštine bude od najranijeg,pa sve do srednjoškolskog uzrasta.Jedan od poslednjih projekara je rekonstrukcija stare Osnovne škole izgrađena daleke 1930.godine,u kojoj su ovu školsku godinu završile dve generacije Gimnazije,odelenja Srednje škole ,,Miloje Vasić’’ iz Velikog Gradišta.

        -  Završena je rekonstrukcija stare Osnovne škole,odnosno prostor koji je planiran za buduće generacije gimnazijalaca.Za tu namenu deo sredstava smo od Ministarstva za državnu upravu i loklanu samoupravu.Reč je, o trećini od ukupno 20 miliona dinara,a ostatak je izdvojila Opština Golubac..Deca su se preselila krajem maja ove godine i ovu školsun godinu završila su u novom prostoru,koji je sada sasvim adekvatan i pruža sve uslove za  nastavu.Uređene su učionice,kabineti,postavljene pametne table.Nadam se da će svi biti zadovoljni,deca,nastavnici i roditelji,kaže predsednik Opštine,dr Nebojša Mijović.

              Do sada je takođe obnovljena centralna  škola u Golupcu,rekonstruisan je prostor i kupljen inventar,kompjuteri,potrebna oprema. Na školi u Braničevu postavljen je novi krov,uređena je rekonstrukcija nekoliko učionica,kupljen nameštaj i dvadesetak kompjutera.  


              -Radili smo i u područnim odelenjima,u školama u Maleševu i Dvorištu,zatim smo uradili novu školu u Krivači,u kojoj su deca do sada učila u neuslovom prostoru.Od Ministarstva građevine,odnosno od Kancelarije za javna ulaganja  Republike Srbije dobili smo sredstva u iznosu od 65 miliona dinara za rekonstrukciju škole u Dobri.Početak radova planirana je u toku ove godine,dodao  je dr Mijović.
 
Na području Opštine Golubac  od 24 nselja  u 17 naselja postoje Osnovne   škole od kojih su četiri osmorazredne   i 13 područnih odelenja  u  kojima nastavu pohađa  574 učenika ili 74 odsto dece koje  je obuhvaćeno  osnovnim obrazovanjem kao i dve generacije od 33 učenika Gimnazije u Golupcu, odelenja  Srednje škole ,,Miloje Vasić’’ iz Velikog Gradišta.
Lj.Nastasijević
 Slične vesti

Početak rekonstrukcije pešačkog mosta u Petrovcu na Mlavi

13 Jan 2021, 12:00

Zbog rekonstrukcije, pešački most u gradskom parku u Petrovcu na Mlavi od sutra je zatvoren za pešake i bicikliste.

Rekonstrukcija pijace "Stari Mlin" kod Medicinske škole

3 Nov 2020, 12:01

JKP „Komunalne službe“ započelo je rekonstrujkciju zelene pijace „Stari Mlin“ na uglu  Lole…

Počinju radovi na rekonstrukciji prostorne celine "Čikoš"

30 Sep 2020, 12:12

Stvoreni su uslovi za početak radova na rekonstrukciji prostorne celine “Čikoš”. Za infrastrukturne radove…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZdravljeZZJZ Požarevac : 61 novi slučaj…

Prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje Požarevac, zabeleženo 61 novi slučaj korona…

23 Jan 2021, 0:33

EkonomijaPočela izrada nacrta programa…

Odeljenje za lokalni ekonomski razvoj, poljoprivredu i zaštitu životne sredine Gradske uprave…

22 Jan 2021, 12:41

DruštvoŽrtve da prijave nasilnika

Žrtva bilo koje vrste nasilja mora da prijavi počinioca, ističe Nemanja Račić, požarevački…

22 Jan 2021, 12:31

Kursna lista