REDOVNO ZASEDANJE PARLAMENTA POČINJE 1. MARTA
   21 Feb 2017, 14:08        RTS    Tatijana Spasojević


REDOVNO ZASEDANJE PARLAMENTA POČINJE 1. MARTA

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković sazvala je prvu sednicu prvog redovnog zasedanja za sredu, 1. marta, a na dnevnom redu je 12 tačaka.
Na dnevnom redu je potvrđivanje Konvencije o Evropskom šumarskom institutu, potvrđivanje Protokola o eliminaciji nezakonite trgovine duvanskim proizvodima, potvrđivanje Doha Amandmana na Kjoto protokol uz Okvirnu konvenciju UN o promeni klime, kao i potvrđivanje Sporazuma o učešću u Srednjoevropskom programu univerzitetske razmene (CEEPUS III).
Poslanici će glasati i o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i ostalih članica Inicijative za reformu obrazovanja u Jugoistočnoj Evropi o sedištu Sekretarijata Inicijative za reformu obrazovanja u Jugoistočnoj Evropi, koje je podnela vlada.
Na dnevnom redu prve sednice naći će se i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Poljske o saradnji u borbi protiv organizovanog i drugih vidova kriminala, potvrđivanje Sporazuma sa vladom Nemačke o saradnji u oblasti bezbednosti, te potvrđivanje izmena Sporazuma između vlada Srbije i Bugarske o policijskoj saradnji.
Potvrđivanje Sporazuma između vlada Srbije i Češke o saradnji u oblasti kulture, obrazovanja, nauke, omladine i sporta, zatim Sporazuma sa Mađarskom o plovidbi rekom Tisom, kao i Sporazuma sa vladom države Katar o uzajamnom podsticanju i zaštiti ulaganja takođe su na dnevnom redu parlamenta. Poslanici će se izjasniti i o Predlogu zakona o potvrđivanju Sporazuma između Srbije i Rumunije o socijalnoj sigurnosti, koje je podnela Vlada Srbije.
Sednica će se održati u Velikoj sali Doma Narodne skupštine Srbije, sa početkom u 10 časova.



Slične vesti

Samit Brdo-Brioni u Skoplju: Vučić: Srbija za stvaranje atmosfere uzajamnog poverenja

11 Sep 2023, 12:41

Lideri regiona sastali su se ovog prepodneva u Skoplju, u okviru procesa Brdo-Brioni. To je još jedna u nizu inicijativa…

Vučić: Svaki susret s Orbanom je izuzetan, današnji ima posebnu simboliku

20 Aug 2023, 11:04

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom u Karmelićanskom manastiru. Vučić…

Eskobar: Kurti će propustiti priliku ako se ne uskladi s partnerima

8 Jul 2023, 10:15

Specijalni izaslanik Stejt departmenta za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar rekao je da je evropski plan za rešavanje kosovskog…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaPrvi međunarodni festival savremenog…

Arheološki park Viminacijum biće domaćin prvog međunarodnog festivala savremenog plesa…

29 Mar 2024, 14:28

DruštvoZavršena druga faza rekonstrukcije…

Saša Pavlović gradonačelnik Požarevca sa saradnicima, obišao je radove na Muzeju…

29 Mar 2024, 14:18

DruštvoMladost, svetlost dobrote - humanitarni…

Pod sloganom „Mladost, svetlost dobrote“, održan je još jedan tradicionalni…

29 Mar 2024, 13:36

Kursna lista