REALIZACIJA PROJEKTA STO ŠKOLA ZA DETINJSTVO BEZ BOLA
   26 Jan 2017, 10:00    Kučevo    Sat Tv    Maja Kostić


REALIZACIJA PROJEKTA STO ŠKOLA ZA DETINJSTVO BEZ BOLA

U okviru projekta „Sto škola za detinjstvo bez bola“u Kučevu je,  u OŠ „Ugrin Branković“,održana edukativna tribina o opasnostima kojima mladi mogu biti izloženi preko interneta. Predavanje su održali publicista i pisac Vlada Arsić ( urednik i autor emisije „Od zlata jabuka“) i oficir Policijske uprave Požarevac Predrag Nikolić. Njihov domaćin bila je direktorka škole Snežana Kržanović.Logističku podršku pružili su pripadnici Policijske stanice iz  ovog grada na Peku.
        -Najmlađi korisnici savremenih tehnologija, interneta i društvenih mreža, izloženi su najvećim opasnostima koje vrebaju od pedofila i trgovaca belim robljem.Nekada su se krili u školskim dvorištima, po ulicama i kafićima, a danas imaju privilegiju da potencijalne žrtve traže na internetu, skoro uvek sa lažnim identitetom”, upozorava Vlada Arsić,  dugogodišnji urednik i novinar brojnih novina i časopisa i autor dve zapažene knjige, koje se upravo bave Internet predatorima i drugim vrstama nasilnika.
         U okviru projekta “Sto škola za detinjstvo bez bola”, Arsić je moderator i predavač na  tribinama koje se organizuju  u osnovnim školama širom Srbije, a svoje bogato iskustvo, stečeno kroz razgovore sa žrtvama ove vrste kriminala, podelio je i sa učenicima osnovne   škole ,,Ugrin Brankovuić’’ u Kučevu.
        -Zbog učestalih nemilih događaja u Srbiji, u kojima su žrtve deca, naša je obaveza da upozorimo na opasnosti za koje nisu svesni i damo savete kako da ih prepoznaju. U svojim knjigama “Armagedon” i “Izgubljene u magli”, istraživao sam i pisao o problemima trgovine ljudima i prinudne prostitucije u Srbiji, načinu vrbovanja žrtava i kriminalnoj delatnosti, koja sve više dobija maha i na našim prostorima”, rekao je Vlada Arsić.
         Cilj projekta je zaštita i bezbednost dece na Internetu, odnosno upoznavanje korisnika sa opasnostima koje ih vrebaju na društvenim mrežama..
Projekat  koji realizuje Centar za edukaciju i prevenciju socijalne patologije "Dorotej" iz Beograda, započet  je  u maju  2015. godine, traje godinu dana, a sprovodi  se u  sto škola, na teritoriji Mačvanskog, Kolubarskog, Zlatiborskog ,Pomoravskog i Braničevskog  okruga. Finansira se sredstvima Ministarstva trgovine, turizma i komunikacija, uz podršku Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva prosvete Republike Srbije.Slične vesti

DAN OTVORENIH VRATA U POLJOPRIVREDNOJ ŠKOLI

20 Apr 2019, 14:32

POLJOPRIVREDNA ŠKOLA SA DOMOM UČENIKA SONJA MARINKOVIĆ ORGANIZOVALA JE OVE SUBOTE DAN OTVORENIH VRATA SA CILJEM DA…

UČENICE IZ SRBIJE BLISTALE NA MATEMATIČKOJ OLIMPIJADI

12 Apr 2019, 12:54

Apsolutna pobeda Jelene Ivančić na Evropskoj matematičkoj olimpijadi za devojke, još tri medalje za naše učenice…

Sutra počinje proba male mature za osmake, ovako izgledaju testovi

11 Apr 2019, 11:52

Priliku da provere svoje znanje mali maturanti imaće sutra i u subotu (12. i 13. aprila), kada je zakazan probni završni…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

PolitikaNikolić u poseti Kini od 23. do…

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i Narodnom Republikom…

22 Apr 2019, 12:19

DruštvoAvalski toranj proslavio deveti…

Obnovljeni toranj na Avali, koji je srušen pre dve decenije u NATO bombardovanju, proslavio…

22 Apr 2019, 12:12

PolitikaBrnabić bila iznenađena stanjem…

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa predstavnicima Vojnog sindikata…

22 Apr 2019, 12:04

Kursna lista