REALIZACIJA PROJEKTA STO ŠKOLA ZA DETINJSTVO BEZ BOLA
   26 Jan 2017, 10:00    Kučevo    Sat Tv    Maja Kostić


REALIZACIJA PROJEKTA STO ŠKOLA ZA DETINJSTVO BEZ BOLA

U okviru projekta „Sto škola za detinjstvo bez bola“u Kučevu je,  u OŠ „Ugrin Branković“,održana edukativna tribina o opasnostima kojima mladi mogu biti izloženi preko interneta. Predavanje su održali publicista i pisac Vlada Arsić ( urednik i autor emisije „Od zlata jabuka“) i oficir Policijske uprave Požarevac Predrag Nikolić. Njihov domaćin bila je direktorka škole Snežana Kržanović.Logističku podršku pružili su pripadnici Policijske stanice iz  ovog grada na Peku.
        -Najmlađi korisnici savremenih tehnologija, interneta i društvenih mreža, izloženi su najvećim opasnostima koje vrebaju od pedofila i trgovaca belim robljem.Nekada su se krili u školskim dvorištima, po ulicama i kafićima, a danas imaju privilegiju da potencijalne žrtve traže na internetu, skoro uvek sa lažnim identitetom”, upozorava Vlada Arsić,  dugogodišnji urednik i novinar brojnih novina i časopisa i autor dve zapažene knjige, koje se upravo bave Internet predatorima i drugim vrstama nasilnika.
         U okviru projekta “Sto škola za detinjstvo bez bola”, Arsić je moderator i predavač na  tribinama koje se organizuju  u osnovnim školama širom Srbije, a svoje bogato iskustvo, stečeno kroz razgovore sa žrtvama ove vrste kriminala, podelio je i sa učenicima osnovne   škole ,,Ugrin Brankovuić’’ u Kučevu.
        -Zbog učestalih nemilih događaja u Srbiji, u kojima su žrtve deca, naša je obaveza da upozorimo na opasnosti za koje nisu svesni i damo savete kako da ih prepoznaju. U svojim knjigama “Armagedon” i “Izgubljene u magli”, istraživao sam i pisao o problemima trgovine ljudima i prinudne prostitucije u Srbiji, načinu vrbovanja žrtava i kriminalnoj delatnosti, koja sve više dobija maha i na našim prostorima”, rekao je Vlada Arsić.
         Cilj projekta je zaštita i bezbednost dece na Internetu, odnosno upoznavanje korisnika sa opasnostima koje ih vrebaju na društvenim mrežama..
Projekat  koji realizuje Centar za edukaciju i prevenciju socijalne patologije "Dorotej" iz Beograda, započet  je  u maju  2015. godine, traje godinu dana, a sprovodi  se u  sto škola, na teritoriji Mačvanskog, Kolubarskog, Zlatiborskog ,Pomoravskog i Braničevskog  okruga. Finansira se sredstvima Ministarstva trgovine, turizma i komunikacija, uz podršku Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva prosvete Republike Srbije.Slične vesti

Osmaci polažu probni test iz maternjeg jezika i izborni predmet

25 Mar 2023, 9:30

U osnovnim školama u Srbiji počelo je probno testiranje osmaka pred završni ispit za upis u srednje škole.…

Novi smer u Požarevačkoj gimnaziji

24 Mar 2023, 14:05

Novi smer u Požarevačkoj gimnaziji za nadarene učenike. Pripremna nastava za prijemni počinje u ponedeljak.

U Požarevačkoj…

Osmaci u petak i subotu polažu probni završni ispit

23 Mar 2023, 13:00

U petak i subotu, učenici osmog razreda će polagati probni završni ispit za upis u srednje škole i prvi put…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaPozorišna predstava pozorišta…

Velika scena Centra za kulturu ,,Dragan Kecman’’ u Kučevu bila je prepuna ljubitelja…

25 Mar 2023, 21:40

DruštvoDirektorka RFZO sa direktorima…

Prof. dr Sanja Radojević Škodrić direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguraanje…

25 Mar 2023, 14:07

DruštvoPetrovački parlament u utorak…

Pred odbornicima Skupštine opštine Petrovac na Mlavi  u utorak novi rebalans…

25 Mar 2023, 10:36

Kursna lista