Razvoj romskog preduzetništva u funkciji održivog zapošljavanja Roma i Romkinja
   13 Jan 2022, 9:44    Požarevac    sattv    Elena Marjanović


Razvoj romskog preduzetništva u funkciji održivog zapošljavanja Roma i Romkinja

Gradska uprava Požarevac raspisala je javni poziv nezaposlenim licima za dodelu subvencija za samozapšljavanje u okviru projekta „Razvoj romskog preduzetništva u funkciji održivog zapošljavanja Roma i Romkinja“ Grad Požarevac i program Nemačke razvojne saradnje „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji“, koji realizuje Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, potpisali su ugovor za realizaciju projekta „Razvoj romskog preduzetništva u funkciji održivog zapošljavanja Roma i Romkinja“. Partnerske organizacije na ovom projektu su Romsko udruženje žena ,,RUŽ'' i Udruženje Roma Braničevskog okruga.
 
Osnovni cilj Projekta „Razvoj romskog preduzetništva u funkciji održivog zapošljavanja Roma i Romkinja“ je da se stvori pozitivan uticaj na lokalnu zajednicu i romsko preduzetništvo kroz zapošljavanje Roma i Romkinja povratnika, osoba sa invaliditetom, mladih osoba iz ruralnih sredina, osoba izostavljenih sa tržišta rada i osoba iz socijalno ugroženih i ranjivih grupa. Komisija za izbor i dodelu subvencija za pokretanje poslovanja, preduzetnicima, mikro i malim preduzećima, a u okviru projekta „Razvoj romskog preduzetništva u funkciji održivog zapošljavanja Roma i Romkinja“. Sredstva za dodelu subvencija za samozapošljavanje u ukupnom iznosu od 30.000.00 evra su bespovratna, a obezbeđena su u okviru Projekta i Programa Donatora od strane Nemačke razvojne saradnje koju sprovodi GIZ. Sredstvima će biti finansirana nabavka opreme/mašine radi ostvarenja poslovnih planova za 10 fizičkih lica u pojedinačnim iznosima do 3.000 eura u dinarskom iznosu po kursu Projekta na dan isplate. Sredstva se mogu koristiti za kupovinu nove i/ili polovne opreme/mašina (do 3 godina starosti) kojom se otvara jedno radno mesto. Posebno ohrabrujemo da se prijave Romi i Romkinje povratnici, osobe sa invaliditetom, mladi iz ruralnih sredina, osobe izostavljene sa tržišta rada i osobe iz socijalno ugroženih i ranjivih grupa.


Grad Požarevac će obezbediti konsultante koji će svim zainteresovanim licima pomoći prilikom prijave, tačnije izraditi kompletnu poslovnu ideju i pomoći pri prikupljanju potrebne dokumentacije. Potrebno je da kandidati, kao prvi korak, popune obrazac Prijave i obrazac Izjave, , a nakon toga će biti kontaktirani od strane Grada Požarevca kako bi se proces nastavio. Obrasci Prijave i Izjave se mogu preuzeti 1. u Gradskoj upravi Grada Požarevca, kancelarija broj 137 2. u prostorijama Udruženja Roma braničevskog okruga, (Romski Edukativni Centar Požarevac) ul. Moše Pijade bb (kod stare kasarne), Požarevac 3. u prostorijama Kancelarije za romska pitanja GO Kostolac, ul.Trg Bratstva i jedinstva 1, Kostolac Prijave se podnose u zatvorenoj koverti na pisarnicu Gradske uprave Grada Požarevca, Drinska broj 2, 12000 Požarevac, kancelarija broj 9, sa naznakom Prijava za izbor i dodelu subvencija nezaposlenim licima za samozapošljavanje u okviru projekta „razvoj romskog preduzetništva u funkciji održivog zapošljavanja roma i romkinja“ Rok za podnošenje prijava na konkurs je 60 dana od dana objavljivanja u listu Reč Naroda, a najkasnije do 25.02.2022. godine do 15.00 časova.



Slične vesti

Međunarodni dan Roma - rasuti po svetu, gde god da žive imaju iste probleme

8 Apr 2023, 9:39

Danas se obeležava Međunarodni dan Roma. Romi su narod bez matične države, rasuti po svetu. Gde god da žive imaju iste probleme:…

Zaštitnik građana čestitao Romima slavu

17 Mar 2023, 10:50

Zaštitnik građana Zoran Pašalić čestitao je svim pravoslavnim Romima u Republici Srbiji i širom sveta…

Podsticanje zapošljavanja visoko obrazovnih Roma i Romkinja u jedinicama lokalne samouprave

1 Mar 2023, 12:11

Grad Požarevac je uz partnerstvo sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju sproveo projekte u vrednosti od skoro…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportČetvrtfinale play off-a SLS: Mladi…

Odbojkaši Mladog radnika u suboru igraju drugu četvrtfinalnu utakmicu play off-a sa …

28 Mar 2024, 13:23

DruštvoU Braničevskom okrugu od početka…

Od septembra prošle godine, kada je pojačan nadzor nad obolevanjem od velikog kašlja,…

28 Mar 2024, 11:36

PolitikaPetković: Odluka o preporuci za…

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je, povodom jučerašnje…

28 Mar 2024, 11:30

Kursna lista