RASPISANI JAVNI POZIVI NA PODRUČJU GRADA POŽAREVCA
   5 Jul 2017, 15:49    Požarevac    SatTv    Tyler Durden


RASPISANI JAVNI POZIVI NA PODRUČJU GRADA POŽAREVCA

RASPISAN JE JAVNI POZIV ZA SUFINANSIRANJE KAMATA KRATKOROČNIH POLJOPRIVREDNIH KREDITA, KAO I JAVNI POZIV ZA REGRESIRANJE REPRODUKTIVNOG MATERIJALA (VEŠTAČKO OSEMENJAVANJE KRAVA I JUNICA) NA TERITORIJI GRADA POŽAREVCA U 2017.

Za obe vrste subvencija, opredeljena su sredstva u iznosu od po 4.000.000,00 dinara. Cilj dodele ovih sredstava Je stvaranje uslova za unapređenje i razvoj poljoprivredne proizvodnje na području Grada Požarevca.

Podsticaj sufinansiranja kamate kratkoročnih poljoprivrednih kredita obuhvata podršku poljoprivrednim gazdinstvima za lakši pristup korišćenju kratkoročnih dinarskih kredita sufinansiranjem kamate ili deo kamate, i isplatom podsticaja na namenski račun poljoprivrednog gazdinstva.

Potpisani kreditni ugovori sa poslovnom bankom odobravaće se od 01. januara pa do utroška raspoloživih sredstava, zaključno do 31. oktobra 2017. godine. Kratkoročni krediti se odobravaju na period od godinu dana i jedan korisnik može koristiti samo jednu subvencionisanu kreditnu liniju po vrsti kredita koja može obuhvatati više namena. Podsticaj može biti najviše do 12% kamate u iznosu od 100.000,00 dinara, s tim da korisnik kredita čija je kamata veća od navedene vrednosti mora preostali iznos troškova sam snositi.

Pravo na sufinansiranje kamate se može ostvariti za realizaciju tekućih sezonskih aktivnosti u poljoprivrednoj proizvodnji, odnosno obrtna sredstva - za nabavku repromaterijala (semenska roba, rasad, sadni materijal, đubrivo, gorivo, sredstva za zaštitu, stočna hrana i drugo), nabavku priplodnih grla, grla za tov, rojeva i matica pčela, nabavku nove mehanizacije za poljoprivrednu proizvodnju i nabavku opreme za preradu, čuvanje i plasman poljoprivrednih proizvoda.
Obrazac prijava za podsticaje možete preuzeti u pisarnici Gradske uprave Grada Požarevca ili sa sajta Grada Požarevca. Nepotpune i neblagovremene prijave neće biti razmatrane. Detaljan tekst Javnog poziva je objavljen u lokalnom listu „Reč naroda“, na oglasnoj tabli Gradske uprave Grada Požarevca, Mesnim kancelarijama i na veb strani Grada Požarevca www.pozarevac.rs.
 



Slične vesti

MPS: Mali broj poljoprivrednika učestvuje u kreiranju lokalnih programa mera, pozitivan primer poljoprivrednika iz Subotice

19 Mar 2024, 11:09

Mali broj poljoprivrednika učestvuje u kreiranju lokalnih programa mera, pozitivan primer poljoprivrednika iz Subotice,…

Vreme je za prihranu ozimih strnih žita

18 Mar 2024, 11:47

Prihrana pšenice predstavlja jednu od najvažnijih agrotehničkih mera koja u velikoj meri određuje dalji tok vegetacije…

Elektronska prijava sezonskih radnika u poljoprivredi

14 Mar 2024, 11:01

Najviše prijava za sezonske poslove u poljoprivredi stiglo je iz Vojvodine, ali i okoline Zaječara i Smedereva. Zanimljiv…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportČetvrtfinale play off-a SLS: Mladi…

Odbojkaši Mladog radnika u suboru igraju drugu četvrtfinalnu utakmicu play off-a sa …

28 Mar 2024, 13:23

DruštvoU Braničevskom okrugu od početka…

Od septembra prošle godine, kada je pojačan nadzor nad obolevanjem od velikog kašlja,…

28 Mar 2024, 11:36

PolitikaPetković: Odluka o preporuci za…

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je, povodom jučerašnje…

28 Mar 2024, 11:30

Kursna lista