Raspisan konkurs za dodelu stipendija studentima u Požarevcu
   22 Nov 2022, 10:48    Požarevac    SATTV    Marija Vajner


Raspisan konkurs za dodelu stipendija studentima u Požarevcu

Gradsko veće Grada Požarevca, raspisalo je Konkurs za dodelu 85 stipendija studentima čije je prebivalište na teritoriji Grada Požarevca, za period od deset meseci i to od 1. oktobra 2022. godine do 30. juna 2023. godine i septembar 2023. godine.

Broj studentskih stipendija je utvrđen prema raspoloživim sredstvima u budžetu Grada Požarevca za tekuću godinu. Gradsko veće Grada Požarevca dodeliće ukupno 85 stipendija, prema godini studija i postignutom uspehu u toku studija i to za I stepen visokog obrazovanja dodeliće se 78 stipendija. Za II i III stepen visokog obrazovanja - ukupno sedam stipendija.

Pravo podnošenja prijava imaju studenti državnih fakulteta koji pohađaju smerove, studijske programe, odnosno dobijaju stručna zvanja navedena u konkursu, bez obzira da li se nazivi visokoškolskih ustanova u različitim gradovima na teritoriji Republike Srbije, razlikuju od naziva visokoškolske ustanove navedene u konkursu.

Odluku o dodeli stipendija donosi Gradsko veće Grada Požarevca na osnovu predloga konačne rang liste sačinjene od strane Komisije za utvrđivanje uslova, načina, kriterijuma i postupka stipendiranja lica na teritoriji Grada Požarevca.

Gradsko veće Grada Požarevca je utvrdilo pojedinačni mesečni iznos stipendije u iznosu od 10.000 dinara, na koji se ne plaća porez na dohodak građana po Zakonu o porezu na dohodak građana, a koji će Grad Požarevac finansirati iz budžeta, kao davalac stipendije, po donošenju Odluke o budžetu Grada Požarevca za 2023. godinu.

Rok za prijavu je 15 dana, a odluku o dodeli stipendija donosi Gradsko veće Požarevca na osnovu predloga konačne rang liste sačinjene od strane Komisije za utvrđivanje uslova, načina, kriterijuma i postupka stipendiranja lica na teritoriji grada Požarevca.

Na konkurs se mogu prijaviti studenti od I do V (i VI) godine osnovnih studija i studenti drugog i trećeg stepena studija koji nemaju status apsolventa, nisu u radnom odnosu, koji su odmah po završetku osnovnih studija nastavili studije drugog ili trećeg stepena i ukoliko ispunjavaju ostale uslove u skladu sa zakonom i odlukom.

Detaljnije informacije o konkursu mogu se naći na zvaničnom sajtu Grada Požarevca.Slične vesti

Veliko Gradište stipendira još 12 studenata

14 Nov 2022, 10:45

Opština Veliko Gradište stipendiraže još 12 studenata deficitarnih zanimanja i osetljivih društvenih grupa     Opštinsko…

Grad Požarevac raspisao konkurs za stipendiranje studenata

16 Feb 2022, 10:15

Gradsko veće Grada Požarevca, raspisuje Konkurs za dodelu stipendija studentima čije je prebivalište na teritoriji…

Grad potpisao ugovor o stipendiranju 66 studenata

27 Jan 2022, 12:31

Grad Požarevac je potpisao ugovor o stipendiranju 66 studenata prvog, drugog i trećeg stepena visokog obrazovanja. Studentima…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

PoljoprivredaPotražnja za ribom na nivou prošle…

U toku je šestonedeljni Božićni post, kojim se vernici Srpske pravoslavne i Ruske pravoslavne…

8 Dec 2022, 11:28

Vremenska prognozaPrognoza za petak, 9. Decembar…

SRBIJA: U petak toplije i promenljivo oblačno sa slabom kišom u…

8 Dec 2022, 11:16

DruštvoOtkrivene stare srpske sorte vinove…

Zahvaljujući istraživanjima u okviru projekta ”Genomska karakterizacija starih sorti…

8 Dec 2022, 9:50

Kursna lista