RASIM LJAJIĆ U ZVANIČNOJ POSETI CRNOJ GORI
   11 Feb 2017, 14:12        Tanjug    Tatijana Spasojević


RASIM LJAJIĆ U ZVANIČNOJ POSETI CRNOJ GORI

Rasim Ljajić, koji boravi u zvaničnoj poseti Crnoj Gori, na poziv ministra održivog razvoja i turizma Crne Gore Pavla Radulovića, izjavio je da je na sastanku razgovarano i o mogućnostima zajedničkog delovanja na tržištima trećih država.
Ljajić je, kako je saopšteno iz njegovog resora, ukazao da je Crna Gora za Srbiju vrlo značajno tržište sa ekonomskog stanovišta, jer se sa tom zemljom ostvaruje robna razmena od preko 700 miliona evra. Naglasio je da je cilj da se dostigne robna razmena iz 2008. godine kada je razmena premašila milijardu evra, ali da je za to potrebno da se poboljša putna i železnička infrastruktura. "U tom pogledu zajednički možemo da nastupamo prema Evropskoj uniji jer infrastuktura jeste preduslov da robna razmena bude značajno veća nego što je sada", rekao je Ljajić i dodao da je današnja poseta nastavak uspešne državne posete crnogorskog premijera Duška Markovića Beogradu.

Prema Ljajićevim rečima, želja je da se napravi čitav niz praktičnih koraka koji će tu sardanju učiniti vrlo operativnom, praktičnom i konkretnom. "Nadam se da smo u tome u sektoru turizma bili uspešni. Dogovorili smo čitav niz aktivnosti u narednim danima počevši od zajedničkog nastupa na trećim tržištima, učešća na sajmovima turizma u Pekingu, Šangaju i Tokiju", naveo je Ljajić.

Istakao je da postoji i obostarna zainteresovanost za zajedničkim nastupima na tržištima SAD i Irana.  Srbija je spremna da ponudi Crnoj Gori, kako je rekao Ljajić, i da se otvori zajedničko turističko predstavništvo u Teheranu koje bi bilo napravljeno uz finansijsku pomoć Irana. "Što su tržišta na kojima nastupamo dalja to postoji veća potreba za objedinjavanjem naše turističke ponude", ukazao je Ljajić.  Naveo je i da postoji konkretan plan saradnja privrednih komora Srbije i Crne Gore, kao i saradnja osam turističkih agencija koje uz podršku resornih ministarstava treba da prezentuju zajedničke turističke proizvode.Slične vesti

SNS PROSLAVILA SLAVU

28 Oct 2019, 13:08

POLITIČKA PARTIJA SRPSKA NAPREDNA STRANKA JE PROSLAVILA SLAVU SVETU PETKU.

Politička partija SNS je obeležila u…

MEDVEDEV STIGAO U BEOGRAD

19 Oct 2019, 12:54

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev doputovao je u zvaničnu posetu Beogradu, tokom koje će prisustvovati obeležavanju 75. godišnjice…

MILOŠ VUČEVIĆ U POŽAREVCU: O NETAČNIM NAVODIMA OPOZICIJE I O NAPADIMA NA NOVINARE

17 Oct 2019, 12:16

POTPREDSEDNIK SRPSKE NAPREDNE STRANKE I GRADONAČELNIK NOVOG SADA MILOŠ VUČEVIĆ  POSETIO JE JE JUČE GRADSKI ODBOR…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoKONKURS ZA PRIJEM POLICAJACA U…

U OKVIRU KONKURSA KOJE JE RASPISALO MINISTARSTVO UNUTRAŠNJIH POSLOVA ZA PODRUČJE POLICIJSKE…

23 May 2020, 13:07

DruštvoSAOPŠTENJE POLICIJE - TEŠKE KRAĐE…

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Petrovcu na Mlavi uhapsili su I. M. (1977)…

23 May 2020, 13:03

DruštvoOD PONEDELJKA KREĆE ZAMENA VODOMERA

JAVNO KOMUNALNO PREDUZEĆE VODOVOD I KANALIZACIJA  OD PONEDELJKA 25. MAJA KREĆE SVAKODNEVNO…

23 May 2020, 12:58

Kursna lista