RADOVI NA IZGRADNJI SPORTSKIH TERENA U GOLUPCU
   22 Sep 2019, 11:38    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


RADOVI NA IZGRADNJI SPORTSKIH TERENA U GOLUPCU

U Golupcu se, uz podršku Evropske unije preko razvojnog programa EU PRO, radi na dodatnom unapređenju uslova za organizaciju kulturnih i sportskih manifestacija.

U toku su radovi na rekonstrukciji   pozornice I uređenje terena I tribina na  postoječem  sportskom terenu koji je građen pre tri decenije.

Grade se I dva teniska terena, kao I tereni za košarku i odbojku  I jedno dečije igralište . Vrednost radova je 120 hiljade evra, od kojih je 100 hiljade evra oibezbeđeno iz programa  EU PRO, a ostali deo sredstava obezbeila je iz budžeta opština Golubac.

Ove radove obišao je predsednik opštine Golubac dr Nebojša Mijović sa saradnicima koji je rekao da je zadovoljan sa dinamikom izvođena radova I očekuje da će se oni završiti u planiranom roku.
             -Za ovaj projekat dobili smo sredstva iz EU PRO I to oko sto hiljade evra,a ostatak sredstava dace opština Golubac iz svog budžeta,tenederi javne nabavke su završeni ,radovi su u toku I teku po planiranoj dinamici I nadam se da će se oni završiti na vreme,jer izvođač radova poštuje ugovorene rokove gradnje. Mi smo danas obišli ove radove I  ono što  smo videli da je ovde prisustno maksimalno angažovanje među radnicima I da radovi teku dobro I bez nekih problema,naglasio je predsednik opštine dr Nebojša Mijović.


Sa Golubačkom tvrđavom, koja je obnovljena sredstvima EU, opština Golubac je vodeća turistička destinacija na Dunavu, a dodatna podrška EU omogućiće upotpunjavanje turističke ponude.Sada će svi stanovnici opštine imati bolje uslove za bavljenje sportom, a imaće i priliku da uživaju u još bogatijem kulturnom i umetničkom program.
        -Golubac zaslužuje da bude lepo uređen kao značajna turistička destinacija na ovom delu Dunava. Mislim da,treba uložiti maksimalno snage I volje koju imamo,a posedujemo I kapacitete kao I potrebna novčana sredstva za realizaciju novih projeketa koji će omogućiti da Golubac dobije svoje mesto na turističkoj karti Srbije I biti jedan od najlepših gradova na Dunavu,dodao je dr Mijović.
 
Tokom realizacije projekta, posebna pažnja će biti usmerena na aktivnosti koje se odnose na primenu principa dobrog upravljanja, što podrazumeva donošenje pravilnika o upravljanju i korišćenju sportskih terena i pozornice. Između ostalog ovim pristupom đacima iz obližnje škole tereni će biti dostupni za časove fizičkog vaspitanja a osobama sa invaliditetom za rekreaciju. Ove aktivnosti se sprovode u partnerstvu sa programom „Swiss PRO“ koji podržava Vlada Švajcarske.
Lj.NastasijevićSlične vesti

MIHAJLOVIĆ: PRUGA BEOGRAD - BUDIMPEŠTA VAŽNA KAO DEO GLOBALNOG PROJEKTA

16 Oct 2019, 12:25

Ministarka infrastrukture i saobraćaja obišla je radove na deonici pruge Beograd Centar - Stara Pazova, deo koridora…

Prostor za povezivanje ljudi i ekonomija

11 Oct 2019, 13:12

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović ocenila je danas da inicijativa o "malom Šengenu"…

INVESTICIJE U PUTNU INFRASTRUKTURU U KOSTOLCU

10 Oct 2019, 12:42

U GRADSKOJ OPŠTINI KOSTOLAC  ZAVRŠENO JE ASFALTIRANJE TRUDBENIČKE ULICE I DRUGI DEO BOŽE DIMITRIJEVIĆA,URAĐENO…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaU GOLUPCU ODRŽANA PROMOCIJA NOVE…

Narodna biblioteka ,,Veljko Dugošević’’ u Golupcu za svoje sugrađane i…

23 Oct 2019, 15:50

DruštvoDEO GRADA BEZ VODE

Zbog radova na  mreži bez vode će biti potrošači u sledećim ulicama : Filipa…

23 Oct 2019, 14:52

DruštvoUPRAVLJAČKO SAVETOVANJE I POSLOVNI…

ODRŽAN JE SASTANAK NA TEMU UPRAVLJAČKE VEŠTINE U FUNKCIJI RAZVOJA KOMPANIJE KOJI SU…

23 Oct 2019, 14:25

Kursna lista