RADOVI NA IZGRADNJI SPORTSKIH TERENA U GOLUPCU
   22 Sep 2019, 11:38    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


RADOVI NA IZGRADNJI SPORTSKIH TERENA U GOLUPCU

U Golupcu se, uz podršku Evropske unije preko razvojnog programa EU PRO, radi na dodatnom unapređenju uslova za organizaciju kulturnih i sportskih manifestacija.

U toku su radovi na rekonstrukciji   pozornice I uređenje terena I tribina na  postoječem  sportskom terenu koji je građen pre tri decenije.

Grade se I dva teniska terena, kao I tereni za košarku i odbojku  I jedno dečije igralište . Vrednost radova je 120 hiljade evra, od kojih je 100 hiljade evra oibezbeđeno iz programa  EU PRO, a ostali deo sredstava obezbeila je iz budžeta opština Golubac.

Ove radove obišao je predsednik opštine Golubac dr Nebojša Mijović sa saradnicima koji je rekao da je zadovoljan sa dinamikom izvođena radova I očekuje da će se oni završiti u planiranom roku.
             -Za ovaj projekat dobili smo sredstva iz EU PRO I to oko sto hiljade evra,a ostatak sredstava dace opština Golubac iz svog budžeta,tenederi javne nabavke su završeni ,radovi su u toku I teku po planiranoj dinamici I nadam se da će se oni završiti na vreme,jer izvođač radova poštuje ugovorene rokove gradnje. Mi smo danas obišli ove radove I  ono što  smo videli da je ovde prisustno maksimalno angažovanje među radnicima I da radovi teku dobro I bez nekih problema,naglasio je predsednik opštine dr Nebojša Mijović.


Sa Golubačkom tvrđavom, koja je obnovljena sredstvima EU, opština Golubac je vodeća turistička destinacija na Dunavu, a dodatna podrška EU omogućiće upotpunjavanje turističke ponude.Sada će svi stanovnici opštine imati bolje uslove za bavljenje sportom, a imaće i priliku da uživaju u još bogatijem kulturnom i umetničkom program.
        -Golubac zaslužuje da bude lepo uređen kao značajna turistička destinacija na ovom delu Dunava. Mislim da,treba uložiti maksimalno snage I volje koju imamo,a posedujemo I kapacitete kao I potrebna novčana sredstva za realizaciju novih projeketa koji će omogućiti da Golubac dobije svoje mesto na turističkoj karti Srbije I biti jedan od najlepših gradova na Dunavu,dodao je dr Mijović.
 
Tokom realizacije projekta, posebna pažnja će biti usmerena na aktivnosti koje se odnose na primenu principa dobrog upravljanja, što podrazumeva donošenje pravilnika o upravljanju i korišćenju sportskih terena i pozornice. Između ostalog ovim pristupom đacima iz obližnje škole tereni će biti dostupni za časove fizičkog vaspitanja a osobama sa invaliditetom za rekreaciju. Ove aktivnosti se sprovode u partnerstvu sa programom „Swiss PRO“ koji podržava Vlada Švajcarske.
Lj.NastasijevićSlične vesti

U TOKU JE REKONSTURKCIJA TROTOARA NA VIŠE LOKACIJA U GRADU KAO I UREĐENJE SPOMEN PARKA ČAČALICA

19 May 2020, 13:59

NA VIŠE LOKACIJA U POŽAREVCU SU U TOKU SU INFRASTRUKTURNI RADOVI KAO I REKONSTRUKSCIJA TROTOARA U ULICI PP ODRED…

VUČIĆ:KLINIČKI CENTAR SRBIJE IMAĆE NAJMODERNIJU OPREMU KAO I CENTRI U NOVOM SADU I KRAGUJEVCU

18 May 2020, 14:05

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je radove na izgradnji i rekonstrukciji Kliničkog centra Srbije u Beogradu.Vučić…

ODRŽANA JE JAVNA RASPRAVA NA PGR POŽAREVAC 1

8 May 2020, 13:21

ODRŽANA JE JAVNA RASPRAVA NA PGR POŽAREVAC 1 U VELIKOJ SALI CENTRA ZA KULTURU.
Odeljenje za prostorno planiranje, urbanizam…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoIZGRADNJA NOVOG HOTELA I UREĐENJA…

U planu razvoja opštine Golubac,u okviru strateškog dokumenta u toku ove godine…

26 May 2020, 23:18

PolitikaODRŽANA 34. SEDNICA SKUPŠTINE…

ODRŽANA  JE 34. SEDNICA LOKALNOG PARLAMENTA U VELIKOJ SALI CENTRA ZA KUTLURU UZ POŠTOVANJE…

26 May 2020, 14:37

DruštvoOD SEPTEMBRA ĐAKE PRVAKE OČEKUJE…

Od septembra prvake očekuje novi nastavni predmet pod nazivom Digitalni svet, međutim fond…

26 May 2020, 13:39

Kursna lista