Radno vreme  tokom prvomajskih praznika
   30 Apr 2022, 10:19    Požarevac    sattv    Elena Marjanović


Radno vreme tokom prvomajskih praznika

Povodom predstojećih prvomajskih praznika, od subote 30. aprila do utorka 3. maja, preduzeća, ustanove, pijace, marketi imaće izmenjeno radno vreme. U nedelju 1. maja, radiće samo Centralna apoteka, Stop šop i pijace. Prvi radni dan je 4. maj.
Predstojeće prvomajske praznike neko će iskoristiti da odmori , neko će roštiljati pored reke, dok će neko ipak raditi.


Mnogi imaju odmor od subote 30. aprila, do utorka 3. maja, neko su spojili uskršnje i prvomajske praznike, pa odmaraju malo duže, a neki nisu imali tu sreću, već rade, samo po izmenjenom radnom vremenu.


Dom zdravlja u Požarevcu tokom prazničnih dana od 1. do 3. maja radiće sa pacijentima od 7 do 13 sati. Pacijenti koji se jave posle 13 časova preuzimaće Služba Hitne pomoći. U ogranku Kostolac sve pacijente od 21. aprila od 20:30 do 4. maja do 7 sati preuzima dežurna služba.

Kovid ambulanta radiće tokom svih dana praznika od 7 do 17 časova. Vakcinacija se tokom prvomajskih praznika neće obavljati. Zavod za javno zdravlje Požarevac tokom praznika neće raditi testiranje na koronavirus. Antigenski i PCR testovi neće se raditi 2. i 3. maja.


Centralna apoteka u Požarevcu radiće nepromenjeno tokom praznika, uz noćna dežurstva od 22 sata. Apoteke kod Doma zdravlja, na lučičkom putu, zabelskom putu, u Čede Vasovića i na Starom korzou, 1. i 2. maja neće raditi, dok će u utorak 3. raditi od 8 do 14 časova.
JKP „Parking servis“ Požarevac parkiranje neće naplaćivati na svim javnim parkiralištima u gradu od nedelje 1. maja do utorka 3. maja. Šalteri preduzeća takođe neće raditi u istom periodu.
Glavna Pošta u Požarevcu biće dežurna samo u utorak 3. maja od 8 do 14 časova, a ostale pošte u gradu neće raditi tokom praznika.


Banke će za klijente biti zatvorene 2. i 3. maja, a sa radom počinju u sredu 4. maja  Šalteri u javnim preduzećima za naplatu takođe neće raditi tokom praznika.


Sve pijace u gradu će tokom prvomajskih praznika raditi uobičajeno.


Stop Shop u Požarevcu će sva tri dana praznika raditi uobičajeno.


Marketi u gradu će tokom praznika raditi po izmenjenom radnom vremenu. Tako će svi veći marketi u nedelju 1. maja biti zatvoreni, a od ponedeljka 2. maja sve prodavnice će raditi uobičajeno.
Učenici osnovnih škola odmaraju od petka 22. aprila do utorka 3. maja. U školske klupe se vraćaju u sredu, 4. maja. Za razliku od njih, srednjškolci odmaraju od subote 30. aprila, do utorka 3. maja.


JKP „Parking servis“ Požarevac obaveštava korisnike svojih usluga da se parkiranje neće naplaćivati na svim javnim parkiralištima u gradu od nedelje 1. do utorka 3. maja. Šalteri preduzeća takođe neće raditi u navedenom perioduSlične vesti

Marković o Danu mladosti: Kod nas se pomešalo, malo žalimo za Titom, malo za mladošću

25 May 2022, 9:40

U staroj Jugoslaviji 25. maj se obeležavao kao Dan mladosti. Istoričar Predrag Marković objasnio je za RTS da postoji grana…

Danas je Prvi maj - Međunarodni praznik rada

1 May 2022, 13:00

U znak sećanja na dan kada su radnici u Čikagu štrajkom i protestima počeli da se bore za osmočasovno radno vreme, širom…

Patrijarh Porfirije: Zlo više nema poslednju reč, stvoreni smo da budemo braća

24 Apr 2022, 8:48

Ponoćnom vaskršnjom liturgijom koju je u Hramu Svetog Save služio patrijarh Porfirije i crkvenim zvonima najavljeno…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaKsenija Mitrović najbolja glumica…

Na žalost, usled nepovoljnih vremenskih prilika, sinoćna predstava "Kaštel u jezeru" Narodnog…

26 Jun 2022, 12:41

KulturaOdržan "Festival igre Zlatibor…

U subotu 25. juna 2022. godine na bini na Kraljevom trgu održan je "Festival igre Zlatibor…

26 Jun 2022, 12:31

DruštvoDodeljena priznanja "Vidovdanski…

Vidovdanske kulturne svečanosti održane su  u subotu, 25. juna, u Kulturnom centru na Zlatiboru…

26 Jun 2022, 12:29

Kursna lista