Računarska oprema za Veliko Gradište kao  najbolju opštinsku Upravu u oblasti Odgovornost  I vladavina prava
   23 Apr 2022, 12:31    Veliko Gradište    SatTv    Ljubiša Nastasijević


Računarska oprema za Veliko Gradište kao najbolju opštinsku Upravu u oblasti Odgovornost I vladavina prava

Opština Veliko Gradište dobitnik je godišnje nagrade za najbolju opštinsku upravu u oblasti Odgovornost i vladavina prava, Ovu nagradu sadržanu u računarskoj opremi u vidu tri računara  I tri brza skenera predsedniku opštine Draganu Miliću uručio je zamenik  generalng sekretara Stalne konferencije opština I gradova  Ivan Milivojević koji je rekao da  opštinnaVeliko Gradište budući da je već druga godina za redom kako dobija jednu od nagrada za primer dobrog upravljanja na lokalnom nivou. Program je realizovan kroz projekat koji podržava Vlada Švajcarske Swiss PRO za unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti.
     -Ovo je takmičenje koje već četiri godine MDULS i SKGO sprovode kako bi se promovisali principi dobrog upravljanja na lokalnom nivou. I prošlogodišnji primer, kada se radilo na uključivanju građana u proces donošenja budžeta i procesu izrade i donošenja Antikorupcijskog plana su zaista primeri koje želimo da podelimo sa drugim opštinama u Srbiji i koji pokazuju kako lokalna vlast treba odgovorno da se ponaša prema potrebama građana i prema potrebama privrede.“, naglasio je Milivojević.
Opština Veliko Gradište  osvojila je  ovu nagradu za izradu Antikorupcijskog plana na konkursu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave za dodelu godišnjih nagrada za najbolje opštinske uprave u oblasti Odgovornost i vladavina prava, u  iznosu od 2.300.000 dinara,rekao je primajući ovu nagradu predsednik opštine Veliko Gradište Deragan Milić. On je ovom prilikom zahvalio Radnoj grupi, čitavom timu, Upravi kao i SKGO na izuzetnoj saradnji kao i Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave. Zahvalnost je upućena i Vladi Švajcarske koja je to uvrstila u svoj program i, kao nagradu, dodelila sredstva koja će poboljšati rad opštine.
     -Ova nagrada nam pričinjava zadovoljstvo jer je na neki način dokaz da se ceni neki rad. Mi, kao opština, postojimo tu zbog građana, zbog poreskih obveznika, zbog stranaka. I, zaista, kada stigne jedno ovakvo priznanje, to je dokaz da smo u funkciji tih ljudi što i treba da budemo. Ovo je drugo priznanje za 1. mesto, prošle godine i ove, i mislim da imamo tim, a kada naprave dobar projekat to mnogo godi, da podižemo nivo usluga za jednu stepenicu više, da budemo bolji.“, istakao je predsednik Milić.

Ovom prikom najavljena je još jedna donacija, u iznosu od oko 1,5 miliona dinara, kroz koju bi opština dobila dodatnu računarsku opremu za unapređenje rada lokalnih inspekcija kao što su mobilni računari, mobilni štampači i serveri.Slične vesti

Požarevac u programu EU Exchange 6

4 Nov 2022, 13:40

U Požarevcu je održan uvodni sastank partnerskog foruma za izradi plana razvoja grada Požarevca 2023-2030. koji se održava…

U Golupcu počela realizacija projekta Kreativne žene golubačke

31 Oct 2022, 15:32

Opština Golubac počela je sa realizacijom projekta ,,Kreativne žene  golubačke'', podržan od strane…

Realizacija projekata izgradnje pristaništa za brodove u Ramu i marine na Srebrnom jezeru

28 Oct 2022, 17:49

Na sastanku predsednika opštine Dragana Milića sa direktorom Agencije za upravljanje lukama Vukom Perovićem i njihovim…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

EkonomijaSeptembarske zarade: Kostolac…

U Gradskoj opštini Kostolac je opet zabeležena prosečna zarada koja je veća od republičkog…

27 Nov 2022, 10:45

DruštvoRužić: Kazne su jasno definisane,…

Kazne za vršnjačko nasilje su jasno definisanje ali je od kazni važnije da se radi na prevenciji,…

27 Nov 2022, 10:20

DruštvoDanas su Božićne poklade - poslednji…

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeležavaju praznik posvećen Svetom apostolu Filipu,…

27 Nov 2022, 10:16

Kursna lista