RABROVO DOBILO GALERIJU SLIKA VELIKANI SRPSKOG POZORIŠTA
   3 Nov 2018, 14:29    Kučevo    SatTv    Ljubiša Nastasijević


RABROVO DOBILO GALERIJU SLIKA VELIKANI SRPSKOG POZORIŠTA

U Maloj sali Doma kulture u Rabrovu u okviru ovogodišnji tradicionalnih 17.Pozorišnih svečanosti ,,Žanki u čast’’otvorena  je  stalne postavke slika  „Velikani srpskog pozorišta“ na kojoj  je izloženo  ukupno 44 od 96  radova pristiglih na konkurs.


Otvaranju izložbe prisustvovali su pojedini autori  izloženih slika,predstavnici opštine Kučevo na čelu sa predsednikom opštine Novicom Janoševićem i mnogobrojne ličnosti iz javnog, kulturnog i političkog života. Izložbu je otvorila Ljiljana Jović, istoričarka umetnosti, koja je  naglasula da   je ovo treća umetnička galerija  u opštini Kučevo u poslednjih godinu dana.


         -Napravili smo odabir, po našem mišljenju, najuspelijih radova koji svojom ekspresijom, svojom izražajnošću, najbolje dočaravaju psihologiju ličnosti ali i likova koji su obeležili karijeru nekih glumaca i po čijim imenima ih većina gledalaca i pamti… ovom izložbom želimo da ostavimo trag i u prostoru i u vremenu i da pokažemo da su postojali ljudi koji su bili spremni da svoj duh i talenat razvijaju do krajnjih granica, gubivši na izgled lični talenat, unoseći celo svoje biće u ulogu dok ne bi doveli do perfekcije zamišljeni lik, pri tom se nimalo ne štedeći,rekla je Jović.


Ljiljana Jović se osvrnula i na socijalno-političke prilke u zemlji i kulte koja se u toj situaciji nalazi.Umetničkim delovanjem kao što je ova manifestacija ,,Žanki u čast’’ i sve što je prati su jedini način da se ukaže na izgubljene vrednosti koje treba vratiti.


                Konkurs  koji  je  raspisalo Udruženje građana "Žanka Stokić", Mesna zajednica Rabrovo i Centar za kulturu Kučevo,a  pod pokroviteljstvom opštine Kučevo bio je pravi izazov  i na kome se javilo veliki broj potpuno različitih umetnike, profesionalci i amateri koji se izražavaju različitim tehnikama.


Prema odluci komisije, izabrani  radovi svojim umetničkim kvalitetima ispunjavaju kriterijume konkursa koji je imao za cilj da se na upečatljiv način predstavi lik i delo nekih od najvećih imena srpskog teatra.
 
Lj.Nastasijević
 Slične vesti

KONKURS ZA IZRADU PORTRETA GLUMACA

17 Dec 2018, 13:52

Usled činjenice da je najveća srpska glumica Žanka Stokić značajan deo života provela u Rabrovu, mestu u kome se od 2002.godine…

OTVORENA IZLOŽBA KUĆA SNOVA NADREALIZAM U ENTERIJERU

4 Dec 2018, 11:28

U GALERIJI MILENE PAVLOVIĆ BARILI U ČETVRTAK 29. NOVEMBRA, OTOVRENA JE  IZLOŽBA „KUĆA SNOVA, NADREALIZAM U ENTERIJERU“…

SEĆANJE NA MILENU PAVLOVIĆ BARILI

5 Nov 2018, 12:58

NA DANAŠNJI DAN 05. NOVEMBRA 1909. GODINE U POŽAREVCU ROĐENA JE NAŠA ČUVENA  UMETNICA, PESNIKINJA I SLIKARKA…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaULAGANJE U RAZVOJ KULTURE U OPŠTINI…

Za investicije,socijalna davanjja i subvencije iz budžeta za ovu godinu u opštini Golubac…

20 Aug 2019, 17:31

DruštvoZAŠTITITE SE OD UJEDA KOMARACA…

PRIDRŽAVANJEM NEKIH OSNOVNIH SAVETA MOŽETE ZNATNO SMANJITI RIZIK I ZAŠTITITI SEBE OD…

20 Aug 2019, 14:26

DruštvoNOVI AUTOPUT VOŽD KARAĐORĐE BIĆE…

Novi Šumadijski koridor odnosno autoput "Vožd Karađorđe" biće dug između…

20 Aug 2019, 14:21

Kursna lista