Prvi trkački dan na požarevačkom hipodromu
   10 May 2021, 12:31    Požarevac    SAT TV    Elena Marjanović


Prvi trkački dan na požarevačkom hipodromu

U subotu, 8. maja, Konjičko društvo “Knez Mihajlo” organizovalo je trkački dan “Đurđevdanski sastanak”. Zbog aktuelne epidemiološke situacije, ovo je druga godina zaredom da se ovaj trkački dan organizuje bez prisustva publike.
Na požarevačkom hipodromu u okviru „Đurđevdanskog sastanka“ održane su četiri kasačke i tri galopske trke sa ukupnim fondom nagrada od 700.000 dinara.
Trkački dan je otvoren kasačkom partijom „Srđan Petrović Čibi“ u kojem je nastupilo devet grla, a pobedu je ostvarilo grlo Picolo Party sa Vladimirom Pribićem u sulkama. Pobednički pehar uručio je Radomir Avramović, dugogodišnji tehnički sekretar KD „Knez Mihailo“ i generalni sekretar Udruženja sudija KSS.
U galopskoj trci „Nebojša Dozet Belan“ pobedu je odnelo grlo Nasrani sa jahačem Slavenom Jovanovićem. Pobedničkom timu pehar organizatora predao je Davorin Živković, potpredsednik Upravnog odbora KD „Knez Mihailo“ i petostruki pobednik višeboja.



Najbolji u kasačkoj trci „Novica Andrejić Gudžoman“ bio je Messenger sa vozačem Aleksandrom Ranđelovićem. Nagradu je predao Ljubiša Petrović, član KD „Knez Mihailo“ i trostruki vitez LJKI.
Galopsku trku „Miodrag Petrović Kum“ na 1.300 metara dobilo je grlo Al Capone sa Aleksom Šašićem u sedlu. Pehar organizatora uručio je  Aleksandar Milenković, direktor KD „Knez Mihailo“. Kasačko nadmetanje „Slobodan Simonović Sipa“ dobilo je grlo Equador le Blanc sa Miodragom Pantićem u sulkama. Pehar organizatora predao je Srboljub Simić, član KD „Knez Mihailo“, doajen požarevačkog kasačkog sporta.
Usledio je glavni galopski okršaj „Tina“ na 1.600 metara za trogoda ženska grla sa nagradnim fondom od 200.000 dinara. Slavilo je grlo Anđelika sa Kristijanom Gnesijem u sedlu i ostvarenim vremenom 1:37,8. Za njom kroz cilj su projurila grla Varena Storm i Tulip O'Hare. Pobedničkom timu pehar je predao Ljubisav Bisa Kostić, najstariji član KD „Knez Mihailo“ i odgajivač čuvene Tine.
„Đurđevdanski sastanak“ završen je brzom kasačkom partijom „Požarevac“ u kojoj je trijumfovalo grlo Saphir AT sa vozačem Miodragom Pantićem. Pobednicima je pehar predao Vasilije Baldić, direktor Turističke organizacije Grada Požarevca.



Slične vesti

Prolećna igra ljubičevskih ždrebadi

27 Mar 2024, 12:14

Ergela Ljubičevo bogatija za 11 ždrebadi, očekuje se dolazak još šest 

Rode su ove godine često…

Počela sezona konjičkih trka u KD "Knez Mihailo"

23 Mar 2024, 13:50

Sezona konjičkih trka u KD „Knez Mihailo“ po tradiciji počela na hipodromu u Kasidolu, danas  na Todorovu…

Ljubičevka u Šapcu potukla "do nogu" najbolje galopere

18 Sep 2023, 13:01

Ljubičevsko grlo Hen Harrier  sa  Milošem  Milojevićem u sedlui ostvarilo je izuzetan rezultat, odnevši…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportČetvrtfinale play off-a SLS: Mladi…

Odbojkaši Mladog radnika u suboru igraju drugu četvrtfinalnu utakmicu play off-a sa …

28 Mar 2024, 13:23

DruštvoU Braničevskom okrugu od početka…

Od septembra prošle godine, kada je pojačan nadzor nad obolevanjem od velikog kašlja,…

28 Mar 2024, 11:36

PolitikaPetković: Odluka o preporuci za…

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je, povodom jučerašnje…

28 Mar 2024, 11:30

Kursna lista