PRVI PRIVATNI VRTIĆ ZDRAVO DETE SA SUBVENCIJAMA GRADA POŽAREVCA: UPIS POČINJE  OD PONEDELJKA
   21 Nov 2019, 14:30    Požarevac    SAT TV    Tatijana Spasojević


PRVI PRIVATNI VRTIĆ ZDRAVO DETE SA SUBVENCIJAMA GRADA POŽAREVCA: UPIS POČINJE OD PONEDELJKA

U  UPRAVI GRADA POŽAREVCA  POTPISAN JE SPORAZUM O SARADNJI IZMEĐU GRADSKE UPRAVE, PREDŠKOLSKE USTANOVE LJUBICA VREBALOV I PRIVATNE PREDŠKOLSKE USTANOVE „ZDRAVO DETE“POTPISIVANJEM OVOG SPORAZUMA OBEZBEĐEN JE SMEŠTAJ ZA JOŠ 110 DETETA KOJA SU  NA LISTI ČEKANJA ZA UPIS U VRTIĆ


Lokalna samouprava Grada Požarevca potpisala je sporazum o saradnji između Predškolske Uprave Ljubica Vrebalov i privatne predškolske ustanove „Zdravo dete“. Potpisivanjem oovg sporazuma lista čekanja za upis u vrtić je smanjena a kapacitet ove ustanove je 110 mališana.  Ono što je bitno napomenuti je to da će roditelji imati sve druge benificije oko upisa kao i predškoškolskoj ustanovi Ljubica Vrebalov.Simonović je između ostalog istakao:

"Osnovni razlog je taj što smo ovim subvencionisanjem privatnog sektora prepolovili listu čekanja. Takođe je bitno da u isto vreme taj privatni sektor podstičemo i posredno utičemo na njegov razvoj i otvaranje novih radnih mesta.Potpisanim sporazumom utvrdili smo način na koji roditelji, odnosno zakonski zastupnici, mogu ostvariti pravo na naknadu dela troškova boravka njihove dece u predškolskoj ustanovi „Zdravo dete“, naglasio je načelnik Gradske uprave, Aleksandar Simonović.
Član gradskog veća za resor prosvete Tomica Stojanović  je ovom prilikom naglasio da je nakon  potpisivanja ovog sporazuma grad u pregovorima sa još jednom privatnim vrtićima.


Nakon potpisivanja ugovora  predstavnici lokalne samouprave obišli su prvu licenciranu ustanovu od stane ministrastva prosvete vrtić „Zdravo dete“  koji se nalazi u ulici Miodraga Markovića 10a.
Vrtić ima i prostrano dvorište sa travnjakom i dečijim mobiljarom za dnevne aktivnosti. Radno vreme vrtića je od 6 do 17 sati tokom cele godine, osim za dane državnih praznika. Osim boravka dece, vaspitno - obrazovnog dela, dva osnovna obroka i dve užine, deca će pohađati i školicu sporta dva puta nedeljno, a u planu su i razne radionice likovne dramske, školica stanog jezika i slično. Vlasnici ovog objekta su Merima Milojković i dr Saša Plećević, široj javnosti poznatiji kao Doktor FeelGood

 Gradonačelnik Požarevca,  je rekao prilikom obilaska da ovaj privatni vrtić nije konkurencija državnom, već da je najvažnije da sva deca budu smeštena u vrtiće i da im se obezbede najbolji mogući uslovi i kadrovi, a posebno je naglasio da je dvanaest ljudi našlo posao.

Sve informacije oko upisa u ovu ustanovu roditelji mogu dobiti na sajtu vrtića zdravo dete  ili lično u predškoslkoj ustanovi Ljubica Vrebalov kao i u gradskoj upravi u sobi broj 12 u odeljenju za  društvene delatnosti.
 Slične vesti

Predškolska ustanova Lane iz Kučeva učesnik Šestih okružnih stručnih susreta u Smederevu

26 Oct 2022, 13:32

U organizaciji Saveza udruženja medicinskih sestara predškolskih ustanova Srbije i Udruženja medicinskih sestara…

Vile, veštice, super heroji, princeze, pirati i policajci ispunili Gradski park

5 Oct 2022, 11:46

U okviru Dečije nedelje, Gradskom parku u Požarevcu organizovan je maskenbal u kojem su učestvovali mališani iz Predškolske…

U 11 vrtića trenutno ima 2.100 mališana

23 Sep 2022, 10:55

U Predškolskoj ustanovi „Ljubaci Vrebalov“ Požarevac trenutno je 2.100 mališana raspoređeno u…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaPozorišna predstava pozorišta…

Velika scena Centra za kulturu ,,Dragan Kecman’’ u Kučevu bila je prepuna ljubitelja…

25 Mar 2023, 21:40

DruštvoDirektorka RFZO sa direktorima…

Prof. dr Sanja Radojević Škodrić direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguraanje…

25 Mar 2023, 14:07

DruštvoPetrovački parlament u utorak…

Pred odbornicima Skupštine opštine Petrovac na Mlavi  u utorak novi rebalans…

25 Mar 2023, 10:36

Kursna lista