PRVI PRIVATNI VRTIĆ ZDRAVO DETE SA SUBVENCIJAMA GRADA POŽAREVCA: UPIS POČINJE  OD PONEDELJKA
   21 Nov 2019, 14:30    Požarevac    SAT TV    Tatijana Spasojević


PRVI PRIVATNI VRTIĆ ZDRAVO DETE SA SUBVENCIJAMA GRADA POŽAREVCA: UPIS POČINJE OD PONEDELJKA

U  UPRAVI GRADA POŽAREVCA  POTPISAN JE SPORAZUM O SARADNJI IZMEĐU GRADSKE UPRAVE, PREDŠKOLSKE USTANOVE LJUBICA VREBALOV I PRIVATNE PREDŠKOLSKE USTANOVE „ZDRAVO DETE“POTPISIVANJEM OVOG SPORAZUMA OBEZBEĐEN JE SMEŠTAJ ZA JOŠ 110 DETETA KOJA SU  NA LISTI ČEKANJA ZA UPIS U VRTIĆ


Lokalna samouprava Grada Požarevca potpisala je sporazum o saradnji između Predškolske Uprave Ljubica Vrebalov i privatne predškolske ustanove „Zdravo dete“. Potpisivanjem oovg sporazuma lista čekanja za upis u vrtić je smanjena a kapacitet ove ustanove je 110 mališana.  Ono što je bitno napomenuti je to da će roditelji imati sve druge benificije oko upisa kao i predškoškolskoj ustanovi Ljubica Vrebalov.Simonović je između ostalog istakao:

"Osnovni razlog je taj što smo ovim subvencionisanjem privatnog sektora prepolovili listu čekanja. Takođe je bitno da u isto vreme taj privatni sektor podstičemo i posredno utičemo na njegov razvoj i otvaranje novih radnih mesta.Potpisanim sporazumom utvrdili smo način na koji roditelji, odnosno zakonski zastupnici, mogu ostvariti pravo na naknadu dela troškova boravka njihove dece u predškolskoj ustanovi „Zdravo dete“, naglasio je načelnik Gradske uprave, Aleksandar Simonović.
Član gradskog veća za resor prosvete Tomica Stojanović  je ovom prilikom naglasio da je nakon  potpisivanja ovog sporazuma grad u pregovorima sa još jednom privatnim vrtićima.


Nakon potpisivanja ugovora  predstavnici lokalne samouprave obišli su prvu licenciranu ustanovu od stane ministrastva prosvete vrtić „Zdravo dete“  koji se nalazi u ulici Miodraga Markovića 10a.
Vrtić ima i prostrano dvorište sa travnjakom i dečijim mobiljarom za dnevne aktivnosti. Radno vreme vrtića je od 6 do 17 sati tokom cele godine, osim za dane državnih praznika. Osim boravka dece, vaspitno - obrazovnog dela, dva osnovna obroka i dve užine, deca će pohađati i školicu sporta dva puta nedeljno, a u planu su i razne radionice likovne dramske, školica stanog jezika i slično. Vlasnici ovog objekta su Merima Milojković i dr Saša Plećević, široj javnosti poznatiji kao Doktor FeelGood

 Gradonačelnik Požarevca,  je rekao prilikom obilaska da ovaj privatni vrtić nije konkurencija državnom, već da je najvažnije da sva deca budu smeštena u vrtiće i da im se obezbede najbolji mogući uslovi i kadrovi, a posebno je naglasio da je dvanaest ljudi našlo posao.

Sve informacije oko upisa u ovu ustanovu roditelji mogu dobiti na sajtu vrtića zdravo dete  ili lično u predškoslkoj ustanovi Ljubica Vrebalov kao i u gradskoj upravi u sobi broj 12 u odeljenju za  društvene delatnosti.
 Slične vesti

"Vitaminijada" i ove godine okupila veliki broj mališana

13 Nov 2023, 13:53

U Sportskom centru Požarevac održana je 12.  edukativno – sportska manifestacija Vitaminijada. Na takmičenju…

Dečija nedelja: Mališani na maskenbalu u Gradskom parku

4 Oct 2023, 11:40

Supermen, Betmen, roboti, policajci, princeze, vile, veštice samo su neki od likova u koje su se maskirali maštoviti…

Liga malih šampiona na Atletskom stadionu u Požarevcu

22 May 2023, 12:39

Mališani Predškolske ustanove „Ljubica Vrebalov“ lep i sunčan dan iskoristili su za sportske aktivnosti…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportVukovi najbolji u Požarevcu

Roda državni turnir u basketu 3×3 svoj put nastavio je u Požarevcu, gde je u finalu…

17 Jun 2024, 14:09

DruštvoMaturanti Učiteljske škole 55:…

Jedna od poslednjih generacija Učiteljske škole u Požarevcu proslavila je 55. godina…

17 Jun 2024, 13:54

KulturaPromovisana knjige "Krvava…

Promocija knjige „Krvava granica“ održana je u Galeriji Kulturnog centra „Zlatibor“…

17 Jun 2024, 13:03

Kursna lista