Prva nagrada za PU Lasta iz Golupca konkursa na temu Različiti a jednaki
   25 Nov 2022, 11:45    Golubac    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


Prva nagrada za PU Lasta iz Golupca konkursa na temu Različiti a jednaki

Tolerancija je jedna od veština koju svako od nas mora razviti, ako želimo da živimo u društvu prihvatanja i razumevanja. Za početak da to osvestimo kod sebe, a onda i da toleranciju kao veštinu probudimo i razvijemo i kod dece.

Baš s tim ciljem, tokom oktobra „Kreativni centar“ organizovao je konkurs RAZLIČITI, A JEDNAKI, namenjen predškolskim ustanovama na teritoriji Srbije. Prvu nagradu od  40  pristiglih radova na konkurs osvojili su mališani Predškolske grupe Ppredškolske ustanove „Lasta“ iz Golupca i vaspitačicama Biljani Kirovski i Marijani Milojković.
     
          Tema konkursa bila je slikovnica kao podrška razvoju tolerancije kod dece, a zadatak vaspitača bio je da na osnovu pročitanog teksta ili odabranog odlomka iz neke od ponuđenih slikovnica smisle s decom iz svoje grupe zanimljivu jezičku, likovnu ili grafomotoričku aktivnost, koja će za cilj imati da deci približi pojam tolerancije i povećati kod njih osetljivost za sve one koji su drugačiji.Vaspitači su radove slali u formi videa, foto-reportaže ili kao Power Point prezentaciju.

Neposredan povod za raspisivanje konkursa bilo je objavljivanje nekoliko izdanja za najmlađe čitaoce koja govore upravo o temi različitosti. To su slikovnice Crvenci i Plavci, Zeka pesnik, Kišni oblak, Stvar, Đura Hodalica i Zig-Zaga i Roda Boda. Ove knjige prenose deci poruku da je važno razumeti i poštovati one koji su drugačiji od nas, a istovremeno su i podrška svima onima koji pate zbog toga što su drugačiji – poručuju im da ne odustaju, da cene svoje kvalitete i da će sigurno naći nekog ko će biti uz njih.

Na konkurs je pristiglo skoro četrdeset radova, a žiri koji su činile tri urednice „Kreativnog centra“ i jedna psihološkinja odabrao je najkreativnije i nagradio ih kompletima izdanja ove izdavačke kuće. Iako je prvobitno bilo u planu da se nagradi pet najboljih radova, zbog brojnih izuzetnih odgovora na zadatu temu odlučeno je da nagrade dobije čak dvanaest vrtićkih grupa, tako da je dodeljeno osam prvih nagrada i četiri druge.

Izvor:PU ,,Lasta'' GolubacSlične vesti

U Velikom Gradištu uručene nagrade povodom Dana vatrogasaca i prosvetnih radnika

9 Nov 2022, 13:59

U Velikom Gradištu obeležen je Dan vatrogasaca i Dan prosvetnih radnika. Tim povodom predsednik opštine Dragan…

Dodeljene Oktobarske nagrade zaslužnim pojedincima i ustanovama

15 Oct 2022, 9:54

Povodom 15. oktobra - Dana oslobođenja Grada Požarevca, nagrade Grada Požarevca u neto iznosu od po 58.650 dinara i povelje…

Meštani Kaone neguju dva veka svoje običaje I tradiciju

11 Oct 2022, 16:55

Naselje Neresnica,u opštini Kučevo,proteklog vikenda bilo je domaćin ovogodišnji MIholjskih susreta sela na…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

PoljoprivredaPotražnja za ribom na nivou prošle…

U toku je šestonedeljni Božićni post, kojim se vernici Srpske pravoslavne i Ruske pravoslavne…

8 Dec 2022, 11:28

Vremenska prognozaPrognoza za petak, 9. Decembar…

SRBIJA: U petak toplije i promenljivo oblačno sa slabom kišom u…

8 Dec 2022, 11:16

DruštvoOtkrivene stare srpske sorte vinove…

Zahvaljujući istraživanjima u okviru projekta ”Genomska karakterizacija starih sorti…

8 Dec 2022, 9:50

Kursna lista