Prva kostolačka izložba gljiva
   13 Sep 2021, 11:49    Kostolac    SATTV    Marija Vajner


Prva kostolačka izložba gljiva

U subotu je na kostolačkoj plaži Topoljar održana Prva kostolačka izložba gljiva. Manifestaciju je organizovalo Ekološko gljivarsko društvo “Viminacijum” Kostolac.

Prva kostolačka izložba gljiva održana je na plaži Topoljar u Kostolcu. Gosti organizatora su bili članovi Mikološkog saveza Srbije.

Dan je započet gljivarenjem u prirodi. Zbog brojnosti gostiju gljivarilo se na dva terena, u šumama oko Mlave i oko Dunava u blizini sela Ostrovo. Grupe su vodili sertifikovani determinatori koji su potom sve sakupljene gljive determinisali i pripremili za izložbu. Specijalni gost na izložbi je bila i Mirjana Davidović, autor knjige ‚‚Gljive blago naših krajeva”.

Udruženje “Žene Klenovnika” su za sve okupljene pripremile brojne poslastice, a novac od prodaje uplatile su za lečenje Luke Petrovića Jovanovića.

Izložbu je otvorio Zoran Jelenković, predsednik Mikološkog saveza Srbije, nakon čega su dodeljene nagrade učesnicima likovnog konkursa. Učesnici likovnog konkursa na temu ‚‚Moja najlepša pečurka” bili su učenici osnovnih škola “Jovan Cvijić” i “Vuk Karadžić”.


Dan je završen dodelom zahvalnica i prigodnim druženjem koje je EGD Viminacijum upriličilo za goste iz drugih gradova.Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZanimljivostiTop 5 rasa pasa za kućnog ljubimca

Psi su toliko dugo saputnici ljudi kroz život, da se o njima gotovo nema šta mnogo novog reći.…

25 Sep 2021, 13:37

DruštvoKoji su najunosniji poslovi u…

Ako razmišljate o promeni posla ili želite da se oprobate u novoj sferi, pravo vreme…

25 Sep 2021, 13:32

HronikaKrivična prijava protiv lažnih…

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu podneće krivičnu prijavu nadležnom…

25 Sep 2021, 13:03

Kursna lista