PROSLAVLJEN DAN OPŠTINE GOLUBAC
   10 Jul 2018, 12:43    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


PROSLAVLJEN DAN OPŠTINE GOLUBAC

Svečanom sednicom na kojoj su pored odbornika prisustvovali direktori javnih preduzeća i ustanova, dobitnici priznanja kao i načelnici uprave,kojom je predsedavao predsednik Skupštine Opštine Zoran Ćirković,  u Golupcu je  obeležen Dan opštine 9.juli-Dan kada je  1859.godine ukazom Kneza Miloša, Golubac proglašen  za varošicu.


           O rezultatima  rada ove podunavske  opštine između dva jula govorio je i njen prvi čovek dr Nebojša Mijović  koji je rekao da se mnogo radilo i ulagalo u razvoj  Opštine i o tome govore rezultati i dela a zatim se osvrnuo i  na nove razvojne programe koji će se realizovati u narednom periodu.


            -Golubac,nažalost pripada grupi nerazvijenih-devastiranih opština iu Srbiji.Na zadovoljstvo svih građana i naše lično imamo čime da se pohvalimo,jer smo uradili mnogo velikih projekata,rekao je predsednik opštine dr Nebojša Mijović.
            Predsednik Mijović je naveo nekoliko važnih kapitalnih investicija od kojih su neke realizovane,a neke su u toku realizacije.


            -Reč je o revitalizaciji Golubačke tvrđave gde su radovi pri kraju,svake godine položimo desetak kilometara novog asvalta na lojklanim i regionalnim putevima,izgradili smo moderan vrtić u Golupcu i završili drugu fazu sporstke hale.kazao je Mijović  i dodao da je izgrađen granični prelaz Usije-Nova Moldava,izgrađene su šetno-biciklistička staza do Usija,most na Peku kod sela Šuvajić,a počeli su radovi i na izgradnji mosta u Donjoj Kruševici.


             Izgrađena je škola u Krivači,loklani put od Krivače do Radenke,a u toku su radovi na izgradnji puta od Vojilova do Bariča.Otvorena je Gimnazija u Golupcu,a potpisali smo ugovor sa Italijanskim investitorom o izgradnji fabrike tekstila koja će zaposliti preko 100 mladih ljudi i koja će početi sa radom do kraja godine.Obnovili smo većinu škola,domova kultura i crkava.Rešavamo probleme u vezi vodosnamdevanja,kanalizacije,niskomnaponskom mrežom i telefona u svim selima. Realizujemo projekat gasifikacije opštine Golubac,a aplicirali smo i sa 6 projekata u programu prekogranične saradnje Srbija-Rumunija za poziv 2019.godine i kao što vidite,opština Golubac je jedno veliko gradilište,naglasio je dr Nebojša Mijović,predsednik opštine Golubac.
            
                 Za doprinos u razvoju opštine Golubac i izvanredne rezultate postignute u društvenom i privredno-ekonomskom razvoju,Plaketete su dobili Preduzeće ,,Ivan Milutinovi-Hidroinžinjering’’ Beograd i Preduzeće za puteve Požarevac. Za doprinos u promociji i razvoju Opštine Golubac,učenicima ggeneracije,pojedincima i organizacijama uručene su Pohvalnice i Zahvalnice.
 
                U ime nagrađenih zahvalio se direktor Preduzeća za puteve iz Požarevca Milorad Bakalović.
                 -Uloga svih nas ovde je da pomognemo da se stanovnici opštine osećaju bolje,da pokušamo svojim radom i zalaganjem kao i nekim uticajem koji imamo da im omogućimo što lepši i bolji život,nadam se da u tome uspevamo.Želim vam svima da današnji dan provedete svećano,a mi ćemo nastaviti sa vašim rukovodstvo da se trudimo da to bde što bolje,dodao je Bakalović.

                Za doprinos u razvoju ove podunavske opštine među nagrađenima je i Radomir Živković, učitelj Osnovne škole ,,Branko Radičević’’iz Golupca.

                -Meni je pre svega drago što sam bio u prilici da pomognem razvoju opštine,da doprinesem našoj opštini,a pre svega školi ,,Branko Radičević’’ u kojoj radim 33 godine kao učitelj.Drago mi je što je opština prepoznala moj rad i napravila jedan lep gest ovim priznanjem,što mi daje snage da se u narednom periodu još više angažujem  i pomognem u razvoju opštine Golubac,istakao je Živković.


              PLAKETE za doprinos u razvoju opštine Golubac i izvaredne rezultate postignute u društveno i privredno-ekonomskom razvoju dobili su PIM-Hidroižinjering,d.o.o.Beograd i Preduzeće za puteve ,,Požarevac’’,d.o.o.Požarevac.
              ZAHVALNICE za promociju i doprinos u razvoju opštine Golubac dobili su:Radomir Živković iz Vinacva,Apartmani ,,Bajka’’ Vinci,Aleksandar Gajić,poljoprivredni proizvođač iz Klenja,Zoran Stefanović,stočar iz Braničeva i Živoslav Milenković,poljoprivredni proizvođač iz Braničeva.
              POHVALNICE za postignute rezultate u školovanju dobili su:Goran Knežević iz Golupca,učenik generacije OŠ ,,Branko Radičević’’ Golubac,Veljko Kostić iz Bikinja,učenik generacije OŠ ,,Veljko Dugošević’’ Braničevo,Nikola Knežević iz Golupca,učenik generacije Srednje škole u Velikom Gradištu i Ilija Uzelac iz Bikinja,učenik Poljoprivredne škole u Požarevcu,osvajač drugog mesta na Republičkom takmičenju poljoprivrednih škola.


Lj.NastasijevićSlične vesti

DRUŠTVO ZVIŠKI AKORDI IZ KUČEVA ČUVARI OBIČAJA TRADICIJE I PATRIOTIZMA

13 Nov 2018, 14:18

Nekoliko penzionisanih prosvetnih radnika, entuzijasta i ljubitelja muzike iz Kučeva, odlučili su da počnu organizovano…

SNS POŽAREVAC PROSLAVILA SVETU PETKU

27 Oct 2018, 13:03

GRADSKI ODBOR SRPSKE NAPREDNE STRANKE U POŽAREVCU OBELEŽIO JE STRANAČKU SLAVU SVETU PETKU U PROSTORIJAMA STRANKE.

CRKVA I MEŠTANI U KLENJU PROSLAVILI VELIKU GOSPOJINU

29 Aug 2018, 11:45

Meštani i crkva u pečkom naselju Klenje,u opštini Golubac,proslavili su svoju  slavu Uspenije Presvete…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoPromene u SANU, Kraj filozofije…

Srpska akademija nauka i umetnosti obeležila je danas svoj Dan predstavljanjem novih dipisnih…

19 Nov 2018, 13:10

PolitikaPolitika štapa i šaragarepe nije…

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je danas da očekuje da, nakon…

19 Nov 2018, 13:02

PolitikaNastavlja se politizacija Generalne…

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je u Dubaiju da se nastavlja politizacija…

19 Nov 2018, 12:51

Kursna lista