Prošla poslovna godina uspešna za Golubačke komunalce
   21 Jan 2023, 15:35    Golubac    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


Prošla poslovna godina uspešna za Golubačke komunalce

-Od Opštine Golubac dobili su I novi poslovni prostor za smeštaj radnih mašina I opreme kao I potrebnog građevinskog materijala. Realizovan je projekat izgradnje dva elektro punjača snage 22 kw za električne automobile koji su postavljeni u Centru grada
 
         Rukovoodstvo i radnici Javnog komunalnog preduzeća u Golupcu,radom i domaćinskim poslovanjem uspeli su da u lošim ekonomsko-privrednim i tržišnim uslovima privređivanja prevaziđu probleme, smanje nasleđene dugove i da  zabeleže dobre poslovne rezultate,povećaju likvidnost , obnove mašinski park i saniraju postrojenja za vodosnamdevanje koje je zajedno sa održavanjem  čistoće u gradu,jedno od prioriteta  ovog preduzeća. Osnovna delatnost  je sakupljanje,prečišćavanje i distribucija vode za piće kao i održavanje čistoće u Golupcu i u ostalim naseljima opštine.Golubac,U poslednje vreme komunalci pružaju I pogremne usluge,prvenstveno za Golubac.Od Opštine Golubac dobili su  i novi poslovni prostor za smeštaj radnih mašina i opreme kao i potrebnog građevinskog materijala..

    -Opština Golubac nam je kupila poslovni prostor  koji je bio vlasništvo  bivšeg ,,Podunavlja’’ za naše potrebe,tako da je na ovoj lokaciji sada naš mašinski park,u toku je sređivanje,pa očekujem da će sa prvim prolećnim danima biti sve završeno I tada ćemo imati uslove za obavljanje naše delatnosti.Prošla 2022.godina bila je veoma teška za privređivanje,posebno u finanskijom delu zbog energetske situacije u svetu i povećanja troškova enerenata I materijala,ali smo uspeli da štednjom I domaćinskim  gazdovanjem ipak ostvarimo neku administrativnu dobit. Nikom ne dugujemo ništa,radnici su zadovoljni sa redovnim primanjima svojih zarada,nadam se da ćemo I tako I nastaviti I u ovog godini,kaže director Miroslav Milošević.

           Ovo preduzeće investiralo je u izgradnju I nabavku opreme  za dva elektro punjače postavljenih u centru grada koji će vlasnicima električnih automobila omogućiti njihovo punjenje,što je jedna od turističkih ponuda opštine Golubac koja postaje značajna turistička destinacija Donjeg Podunavlja I Istočne Srbije

       -U prošloj godini nismo imali nekih većih investicijja,međutim uspeli smo da realizujemo projekat izgradnje dva elektro punjača snage 22 kw za električne automobile koji su postavljeni u Centru grada,preko puta pošte.Ovo je jedan naš doprinos na stvaranju uslova za goste koji imaju električne automobile,da se dobro osećaju u našoj sredini,a time I obogaćujemo turističku ponudu Opštine Golubac,dodao je Milošević. 

Kolektiv Javnog komunalnog preduzeća u Golupcu od 46 zaposlenih  i pored otežanih uslova u privređivanju prošlu godinu završio je bez gubitka,ali iz ovog preduzeća upozoravaju   na probleme ubiranja prihoda za utrošenu vodu i komunalne usluge. Ovo preduzeće  ima 4.000 korisnika kojima pruža svoje usluge ali je sve je veći broj onih koji ne žele da plate utrošak vode i usluge pa je taj dug dostigao i do 13,7 miliona dinara miliona dinara. Golubački komunalci usluge na iznoššenje smeća obavljaju u svim naseljima I gazduju na vodovodima u 19 od 24 naselja koliko ih ima na području ove Podunavske Opštine.Obavljaju poslove I na održavanju lokalne putne mreže.

Golubački komunalci pozivaju građane i vlasnike preduzeća i radnji kao i ustanove da izmire svoja dugovanja,u protivnom obustaviće se dalja isporuka vode,a naplata će se realizovati i sudskim putem.
         - Naš apel I molba da svoj dug plate I u ratama, 56 naših korisnika čija se dugovanja kreću od 20 do 50 hiljade dinara,  bili smo prinuđeni  naplatimo I susdkim putem,kažu u ovom preduzeću u gradu na Dunavu.

                 I pored ovih finansijskih i drugih problema,zaposleni u Javnom preduzeću u Golupcu rade bez prekida, a rezultat ovakvog rada je i domaćinsko poslovanje, kvalitetno održavanje čistoće i redovno snamdevanje zdravom pijaćom vodom. Na ostvarivanju povećanja rentabilnosti i dobrom poslovanju  uticalo je maksimalno angažovanje na povećanju naplate potraživanju,smanjenju troškova reprezentacije,telefona,potrošnog materijala i ostalih neproizvodnih usluga kao i finansijska podrška Lokalane samouprave kroz subvencije..Slične vesti

Ko može ostvariti subvencije na cene komunalnih usluga u narednoj godini

18 Dec 2023, 13:04

Odlukom o utvrđivanju kategorija korisnika koji plaćaju subvencionisanu cenu  komunalnih usluga na teritoriji Grada…

Golubački komunalci za svoj rad ne traže priznanja već poštovanje I plaćanje računa za izvršene usluge

13 Nov 2023, 15:22

Rukovodstvo  I radnici Komunalnog javnog  preduzeća u Golupcu,radom i domaćinskim poslovanjem uspeli su da u lošim…

Golubački komunalci za svoj rad ne traže priznanja već poštovanje I plaćanje računa za izvršene usluge

26 Jan 2023, 19:30

Zahvaljujući odgovoornom I marljivom radu na održavanju  čistoće  u gradu,Golubac je jedan od čistijih sredina…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportVukovi najbolji u Požarevcu

Roda državni turnir u basketu 3×3 svoj put nastavio je u Požarevcu, gde je u finalu…

17 Jun 2024, 14:09

DruštvoMaturanti Učiteljske škole 55:…

Jedna od poslednjih generacija Učiteljske škole u Požarevcu proslavila je 55. godina…

17 Jun 2024, 13:54

KulturaPromovisana knjige "Krvava…

Promocija knjige „Krvava granica“ održana je u Galeriji Kulturnog centra „Zlatibor“…

17 Jun 2024, 13:03

Kursna lista