Promocija zlatiborske zelene ture na sajmu automobila u Nišu
   23 Sep 2022, 21:38    Čajetina    sattv, TO Zlatibor    Elena Marjanović


Promocija zlatiborske zelene ture na sajmu automobila u Nišu

Turistička organizacija Zlatibor,  na Sajmu automobila u Nišu predstavlja sadržaje najposećenije srpske planine putem saradnje sa firmom „Vozim na struju" uz dobro poznati projekat „Pokreni zelenu turu".


U hali "Čair" u Nišu danas je otvoren sajam automobila " XIII Auto Moto Fest 2022 Niš " koji će trajati do nedelje, 25. septembra. Na sajmu učestvuje i Turistička organizacija Zlatibor,  koja predstavlja sadržaje najposećenije srpske planine putem saradnje sa firmom „Vozim na struju" uz dobro poznati projekat „Pokreni zelenu turu".  Pored električnih automobila i bicikli lepote najposećenije srpske planine moguće je istražiti na druge ekološke načine kao i najdužom jednosegmentnom panoramskom gondolom na svetu - Gold gondolom, koja je na ovom sajmu predstavljena kao građevinsko čudo i najmoderniji projekat koji je postavio standarde ne samo u Srbiji već i u čitavom svetu.


Reč je o jedinstvenom sajmu automobila u ovom delu Srbije koji opstaje već 13 godina. Zaštitni znak niškog Auto Moto Fest-a su veliki popust i odlična ponuda. Ove godine velika pažnja je usmerena na hibridna, električna vozila, motocikle i elektro bicikle.Svečano otvaranje je održano u hali ,,Čair", prilikom čega se obratio Oliver Paunović, osnivač sajma automobila, a potom i gradonačelnica grada Niša, Dragana Sotirovksi.


Na ovom sajmu je prisutnim posetiocima uz  raznovrsne četvorotočkaše, predstavljena  budućnost automobilizma, projekat Turističke organizacije Zlatibor i firme „Vozim na struju" sa 100% ekološki prihvatljivim vozilima na struju.  Posebna atrakcija je mogućnost iznajmljivanja električnih automobila za obilazak najpoznatijih lokaliteta u okolini Zlatibora. Turisti ih mogu iznajmiti po principu rent-a-cara i uživati u prelepim zlatiborskim pejzažima na ekološki način. Druga mogućnost je Zelena tura 1 koja podrazumeva obilazak jedinstvenog muzeja na otvorenom "Staro selo" Sirogojno, najposećenijeg speleološkog objekta, Stopića pećine, Vodopada u Gostilju, LJubiša, El Paso tematskog parka koji predstavlja mesto susreta dve kulture. Zelena tura 2 obuhvata odlazak do Mokre Gore i Drvengrada sa Šarganskom osmicom i stanicama Vitasi i Jatare, Crkvom Svetog Jovana Krstitelja. Za ture su sve ulaznice za posete uključene u aranžman.


Ovaj atraktivni planinski centar je pravi izbor za sve ljubitelje avanture. Promovisanjem zelene ture predstavnici Turističke organizacije Zlatibor  su sve posetioce upoznali sa bogatom ponudom i prilikom toga pozivaju na odmor i brojne druge aktivnosti po kojima je Zlatibor poznat kao lider među planinskim destinacijama u Srbiji.Slične vesti

Počeo Kup prijateljstva 2023 na Zlatiboru

7 Jun 2023, 12:01

Utakmicom između ekipa Akademije Pandev i Vojvodine na terenima SC Palisad počeo je Kup prijateljstva na Zlatiboru.

Seoski višeboj Jablanica 2023 - 17. Sabor tradicije zlatiborskog kraja

5 Jun 2023, 13:14

U nedelju, 11. juna 2023. godine, održaće se Seoski višeboj u Jablanici – 17. sabor tradicije zlatiborskog…

Gondolin branč u vazduhu osvojio predstavnike medija iz Nemačke i Austrije

4 Jun 2023, 14:58

Predstavnici medija iz Nemačke i Austrije borave tokom vikenda, 3. i 4. juna na Zlatiboru, u okviru njihove posete našoj…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

EkonomijaCrna Gora, Grčka i Turska keš…

Dušan Uzelac sa sajta Kamatica rekao je da ako otputujete u zemlju koja ima opšteprihvaćen…

9 Jun 2023, 12:14

ZdravljeAna Dornik o ličnoj brobi protiv…

Karcinom dojke je postao jedan od najčešćih oblika maligniteta kod žena. Godišnje…

9 Jun 2023, 11:18

ZdravljeMobilni mamograf u Požarevcu od…

Mobilni mamograf u organizaciji Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović…

9 Jun 2023, 11:10

Kursna lista