Promocija zlatiborske zelene ture na sajmu automobila u Nišu
   23 Sep 2022, 21:38    Čajetina    sattv, TO Zlatibor    Elena Marjanović


Promocija zlatiborske zelene ture na sajmu automobila u Nišu

Turistička organizacija Zlatibor,  na Sajmu automobila u Nišu predstavlja sadržaje najposećenije srpske planine putem saradnje sa firmom „Vozim na struju" uz dobro poznati projekat „Pokreni zelenu turu".


U hali "Čair" u Nišu danas je otvoren sajam automobila " XIII Auto Moto Fest 2022 Niš " koji će trajati do nedelje, 25. septembra. Na sajmu učestvuje i Turistička organizacija Zlatibor,  koja predstavlja sadržaje najposećenije srpske planine putem saradnje sa firmom „Vozim na struju" uz dobro poznati projekat „Pokreni zelenu turu".  Pored električnih automobila i bicikli lepote najposećenije srpske planine moguće je istražiti na druge ekološke načine kao i najdužom jednosegmentnom panoramskom gondolom na svetu - Gold gondolom, koja je na ovom sajmu predstavljena kao građevinsko čudo i najmoderniji projekat koji je postavio standarde ne samo u Srbiji već i u čitavom svetu.


Reč je o jedinstvenom sajmu automobila u ovom delu Srbije koji opstaje već 13 godina. Zaštitni znak niškog Auto Moto Fest-a su veliki popust i odlična ponuda. Ove godine velika pažnja je usmerena na hibridna, električna vozila, motocikle i elektro bicikle.Svečano otvaranje je održano u hali ,,Čair", prilikom čega se obratio Oliver Paunović, osnivač sajma automobila, a potom i gradonačelnica grada Niša, Dragana Sotirovksi.


Na ovom sajmu je prisutnim posetiocima uz  raznovrsne četvorotočkaše, predstavljena  budućnost automobilizma, projekat Turističke organizacije Zlatibor i firme „Vozim na struju" sa 100% ekološki prihvatljivim vozilima na struju.  Posebna atrakcija je mogućnost iznajmljivanja električnih automobila za obilazak najpoznatijih lokaliteta u okolini Zlatibora. Turisti ih mogu iznajmiti po principu rent-a-cara i uživati u prelepim zlatiborskim pejzažima na ekološki način. Druga mogućnost je Zelena tura 1 koja podrazumeva obilazak jedinstvenog muzeja na otvorenom "Staro selo" Sirogojno, najposećenijeg speleološkog objekta, Stopića pećine, Vodopada u Gostilju, LJubiša, El Paso tematskog parka koji predstavlja mesto susreta dve kulture. Zelena tura 2 obuhvata odlazak do Mokre Gore i Drvengrada sa Šarganskom osmicom i stanicama Vitasi i Jatare, Crkvom Svetog Jovana Krstitelja. Za ture su sve ulaznice za posete uključene u aranžman.


Ovaj atraktivni planinski centar je pravi izbor za sve ljubitelje avanture. Promovisanjem zelene ture predstavnici Turističke organizacije Zlatibor  su sve posetioce upoznali sa bogatom ponudom i prilikom toga pozivaju na odmor i brojne druge aktivnosti po kojima je Zlatibor poznat kao lider među planinskim destinacijama u Srbiji.



Slične vesti

Turistička ponuda Zlatibora predstavljena na sajmu turizma u Sofiji

14 Mar 2024, 9:50

Međunarodni sajam turizma "Holiday and spa" održava se u Sofiji u periodu od 13. do 15. marta 2024. godine. Turistička…

Film "Zlatibor, planina bogova" oduševio Nišlije

1 Mar 2024, 10:21

Dokumentarno-igrani film "Zlatibor planina bogova" premijerno je prikazan pred niškom publikom u sredu,…

Izuzetna posećenost Zlatibora i za Sretenje

21 Feb 2024, 12:44

Nepregledne kolone automobila na isključenju sa autoputa Miloš Veliki u Pakovraću, redovi za kupovine ulaznica na…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportČetvrtfinale play off-a SLS: Mladi…

Odbojkaši Mladog radnika u suboru igraju drugu četvrtfinalnu utakmicu play off-a sa …

28 Mar 2024, 13:23

DruštvoU Braničevskom okrugu od početka…

Od septembra prošle godine, kada je pojačan nadzor nad obolevanjem od velikog kašlja,…

28 Mar 2024, 11:36

PolitikaPetković: Odluka o preporuci za…

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je, povodom jučerašnje…

28 Mar 2024, 11:30

Kursna lista