Promocija vakcinacije protiv Kovida-19 u Domu zdravlja u Velikom Gradištu
   2 Mar 2023, 14:58    Veliko Gradište    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


Promocija vakcinacije protiv Kovida-19 u Domu zdravlja u Velikom Gradištu

Akcija promocije vakcinacije protiv kovid-19 u Velikom Gradištu organizovana je  u okviru projekta “Podrška angažovanju zajednice u kampanji vakcinacije protiv virusa kovid-19”, u saradnji sa organizacijom Omladina JAZAS-a Požarevac, a uz podršku Svetske zdravstvene organizacije i USAID-a, koji, u saradnji sa Vladom Republike Srbije, pružaju podršku promociji vakcinacije protiv kovida-19 u Srbiji.

         -Iako nismo u istoj situaciji kao 2020. godine i čini se da je najgori talas virusa kovid-19 prošao, sam virus je još uvek prisutan i lako se prenosi istakla je Dragana Pajić iz Doma zdravlja I dodala da u odnosu na početak epidemije, sada smo u velikoj prednosti, jer više znamo o virusu i o bolesti, dostupne su nam i vakcine koje štite od težih oblika bolesti i smrti. Veoma je važno da se građani, posebno stariji i hronični bolesnici,  vakcinišu, kako oni koji nisu vakcinisani tako i oni kojima je od poslednje vakcinacije prošlo više od tri meseca. I ja ih pozivam da to učine što pre.  U Domu zdravlja u Velikom Gradištu moguće je informisati se i vakcinisati se svakog radnog dana od 7 do 13 časova. Na raspolaganju nam je najnovija, bivalentna vakcina, koja se koristi kao buster doza protiv kovid-19.,objjasnila je dr Pajić.

        Iz omladine JAZAS-a rekli su  da je od izuzetne važnosti  informisati građane, kako bi se vakcinisali i zaštitili od težih oblika ove smrtonosne bolesti, posebno osetljive kategorije stanovništva. Zato će se u Velikom Gradištu, Požarevcu, Petrovcu na Mlavi i Smederevu, kao i u mnogim drugim gradovima u Republici Srbiji, u narednom periodu organizovati niz predavanja za građane, kao i individualne posete porodicama, u saradnji sa partnerima i lokalnom zajednicoma..

Izvor i foto: Omladina JAZAS-a Požarevac/Sajt SO VGSlične vesti

Dr Mitrović: Grip hara, ove godine došao u "pravo vreme"

9 Mar 2023, 9:50

Prema poslednjim podacima Instituta za javno zdravlje " Doktor Milan Jovanović Batut " u Srbiji je registrovano…

Grip i korona u Požarevcu

23 Feb 2023, 11:24

U požarevačkoj kovid ambulanti značajno je smanjen broj pozitivnih pacijenata na kovid, ali je povećan broj pregleda, jer…

U Hitnu pomoć zbog povišene temperature i povreda na ledu

13 Feb 2023, 12:10

Poslednjih nekoliko nedelja, osim virusa kovida i sezonskog gripa, u opticaju su još neki virusi koji izazivaju respiratorne…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaPozorišna predstava pozorišta…

Velika scena Centra za kulturu ,,Dragan Kecman’’ u Kučevu bila je prepuna ljubitelja…

25 Mar 2023, 21:40

DruštvoDirektorka RFZO sa direktorima…

Prof. dr Sanja Radojević Škodrić direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguraanje…

25 Mar 2023, 14:07

DruštvoPetrovački parlament u utorak…

Pred odbornicima Skupštine opštine Petrovac na Mlavi  u utorak novi rebalans…

25 Mar 2023, 10:36

Kursna lista