PROMOCIJA SAJTOVA 3D PROJEKCIJA NARODNOG MUZEJA I GALERIJE MILENE PAVLOVIĆ BARILI
   25 Dec 2018, 22:36    Požarevac    SAT TV    Tatijana Spasojević


PROMOCIJA SAJTOVA 3D PROJEKCIJA NARODNOG MUZEJA I GALERIJE MILENE PAVLOVIĆ BARILI

NARODNI MUZEJ POŽAREVAC I GALERIJA MILENE PAVLOVIĆ BARILI ORGANIZOVALI SU PROMOCIJU  SVOJIH SAJTOVA I 3D PROJEKCIJA U PROSTORU GALERIJE MILENE PAVLOVIĆ BARILI U POŽAREVCU

   Početkom XXI veka informatika je ušla u svaku kuću i porodicu, a poslovanje bez nje ne može se ni zamisliti. Vlada Republike Srbije prepoznala je značaj za razvoj savremenog društva i u skladu sa time počela proces digitalizacije. Parateći ta iskistva i predviđajući razvoj i mogućnosti koje digitalizacija pruža, Galerija Milene Palović Barili i Narodni muzej Požarevac učinili su korak napred i postavili 3D promocije svojih institucija sa mogućnošću dalje nadgradnje u smislu postavljanja odrednica sa stručnom literaturom kao upustva istraživačima i zaljubljenicima u umetnost i istoriju.

U maju ove godine Galeriju je posetio vlasnik agencije „Abies Sistem“, Predrag Vuković, sa predlogom da se za potrebe ustanove uradi 3D prezentacija, odnosno, virtuelna tura za posetioce. Virtuelna tura koju je za potrebe Galerije uradila pomenuta agencija nalazi se na web platformi i sajtu Galerije Milene Pavlović Barili.

Po rečima Ljiljane Dabić , upravitelja „Fonadcije Milenin dom, Galerija Milene Pavlović Barili“, u toku je projekat izrade multimedijalnog vodiča koji koristi platformu „digital cultural places“, koji je regionalni lider na području digitalne prezentacije kulturnog nasleđa, a koristi se u smislu promocije kulturnog nasleđa i u turističke svrhe.Nosilac projekta je Narodni muzej u Požarevcu, a cilj projekta je da se predstave sve kulturne institucije grada Požarevca, sa akcentom na objekte koji pripadaju Narodnom muzeju i „Galeriji Milene Pavlović Barili“, koji će dobiti gotov proizvod, audio vodič kroz predstavljanje Muzeja i Galerije na srpskom i engleskom jeziku, kao i mogućnost preuzimanja teksta sa aplikacije na oba jezika.


 
Projekat je finansiran od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, sufinansiran od strane „Oroundo mobile“ iz Austrije, saradnici na projektu su Galerija i Muzej.Ove dve ustanove nagradile su zahvalnicama donatore 3D prezentacije, predstavnike republičkih i gradskih medija, predstavnike Gradske uprave i druge.
  Predsednik udruženja umetnika Požarevca, Branislav Docin, uručio je zlatnu plaketu upraviteljki Fondacije. Plaketa je za saradnju sa Galerijom, koja traje već 20 godina.
 Slične vesti

MUZEJSKE DEČIJE RADIONICE U GALERIJI SAVREMENE UMETNOSTI

6 Apr 2019, 12:48

U OKVIRU  IZLOŽBE „MILA MOJA - DEČIJE IGRAČKE OD PRAISTORIJE DO DANAS" NARODNI MUZEJ U POŽAREVCU ORGANIZOVAO…

UMETNOST DALEKOG MEKSIKA U POŽAREVCU

8 Mar 2019, 12:38

U GALERIJI SAVREMENE UMETNOSTI SVEČANO JE OTVORENA IZLOŽBA RADOVA NA PAPIRU AMATE U ORGANIZACIJI NARODNOG MUZEJA POŽAREVAC…

NOVOGODIŠNJA IZLOŽBA U GALERIJI SAVREMENE UMETNOSTI

29 Dec 2018, 14:05

U GALERIJI SAVREMENE UMETNOSTI U PETAK 28. DECEMBRA SVEČANO JE OTVORENA NOVOGODIŠNJA IZLOŽBA U ORGANIZACIJI  UDRUŽENJA…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZdravljeOPŠTINA VELIKO GRADIŠTE U PROJEKTU…

U Velikom Gradištu  održana je konferencija za medije povodom početka realizacije…

24 Aug 2019, 20:44

PolitikaODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE…

Na konferenciji za medije koja je održana u prostorijama Srpske Napredne stranke u Velikom…

24 Aug 2019, 15:02

DruštvoINFORMATIVNI CENTAR JP PUTEVI…

JP „Putevi Srbije“ Vas obaveštava da je od danas, 22.08.2019. god. u funkciji…

24 Aug 2019, 13:56

Kursna lista