Promocija monografije o prvom nahijskom suda u Srbiji na KPU u Beogradu
   3 Jun 2024, 13:15    Požarevac    sattv    Elena Marjanović


Promocija monografije o prvom nahijskom suda u Srbiji na KPU u Beogradu

NaKriminalističko-policijskom univerzitetu u Beogradu predstavljena je  naučne monografija „200 godina od osnivanja Prvog Nahijskog suda u Srbiji – u Požarevcu 1821-2021“Višeg suda i Istorijskog arhiva požarevac 


Promocija naučne monografije „200 godina od osnivanja Prvog Nahijskog suda u Srbiji – u Požarevcu 1821-2021“, objavljene u saizdanju Višeg suda u Požarevcu i Istorijskog arhiva Požarevac, a pod pokroviteljstvom Grada Požarevca i Ministarstva pravde Republike Srbije, održana je u amfiteatru Kriminalističko-policijskog univerziteta u Beogradu, 31. maja 2024.godine. 


Prisutne je najpre pozdravio rektor Kriminalističko-policijskog univerziteta prof. dr Zoran Đurđević, istakavši činjenicu da Kriminalističko-policijski univerzitet i Istorijski arhiv Požarevac već pune dve decenije neguju uspešnu saradnju, izražavajući zadovoljstvo što su se baš na ovom univerzitetu, prvi put, pre tri godine, okupili autori, urednici i recenzenti monografije. 


Prisutnima su se obratili i direktorka Istorijskog arhiva Požarevac dr Jasmina Nikolić i vf. predsednika Višeg suda u Požarevcu sudija Dragan Vučićević, u svojstvu izdavača, urednika i članova Organizacionog i Redakcionog odbora za obeležavanje ovog velikog i značajnog jubileja za sveukupni sudski sistem Republike Srbije.


Utiske autorskog tima o istraživanju rada i organizacije Požarevačkog suda u prethodnih 200 godina podelili su autori prof. dr Ivana Krstić Mistridželović i dr Aleksandar Stojanović. Da je reč o publikaciji koja je ispunila sve uslove da bude kategorisana kao naučna monografija, potvrđuju recenzije eminentnih stručnjaka prof. dr Milana Škulića, sudije Ustavnog suda Srbije i profesora Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, prof. dr Aleksandra Rastovića, direktora Istorijskog instituta SANU u Beogradu i Predraga Trifunovića, sudije Vrhovnog suda Srbije u penziji. Svoje mišljenje o monografiji tokom promocije izneo je jedan od recenzenata prof. dr Aleksandar Rastović.

Promociju monografije, objavljene povodom ovog važnog jubileja, upotpunio je muzički program, koji su izveli studenti Kriminalističko-policijskog univerziteta u Beogradu.
 Slične vesti

Dvanaesti broj časopisa "Zapisi - Istorijskog arhiva Požarevac"

15 Jun 2024, 12:16

Povodom 76 vrednih, uspešnih i kvalitetnih godina postojanja i rada Istorijskog arhiva Požarevac, u Ergeli Llubičevo,…

"Kroz odabranu arhivsku građu, 1880-1980" - izložba Istorijskog arhiva Požarevac

24 Apr 2024, 14:24

Istorijski arhiv Požarevac dana obeležava 76 godina postojanja i rada. Tim povodom priređena je izložba pod nazivom „Kroz…

Koja izdanja svojim čitaocima priprema Istorijski arhiv Požarevac

13 Feb 2024, 12:42

Istorijski arhiv Požarevac dugi niz godina priređuje zanimljive publikacije, izložbe i časopise, koji nisu namenjeni samo…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

Servisne informacijeIzmenjeno radno vreme Gradskog…

Na Gradskom bazenu u Požarevcu u subotu, 13. jula, održava se Državno prvenstvo u triatlonu.…

12 Jul 2024, 12:17

DruštvoProf. Đenić: Na VMA broj pregleda…

Nastavlja se tropski talas u Srbiji. Zato lekari apeluju i na hronične bolesnike i na one…

12 Jul 2024, 10:45

PolitikaVučić se danas obraća javnosti…

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se danas javnosti Obraćanje predsednika…

12 Jul 2024, 10:41

Kursna lista