PROJEKAT EXCHANGE 5 USPEŠNO REALIZOVAN I PREDSTAVLJENI REZULTATI
   18 Dec 2019, 11:27    Požarevac    SAT TV    Tatijana Spasojević


PROJEKAT EXCHANGE 5 USPEŠNO REALIZOVAN I PREDSTAVLJENI REZULTATI

PROJEKAT POD NAZIVOM „EFIKASNO UPRAVLJANJE JAVNOM SVOJINOM ZA USPEŠNIJE LOKALNE SAMOUPRAVE“, EXCHANGE 5 USPEŠNO JE REALIZOVAN, A REZULTATI I BENEFITI OVOG PROJEKTA PREDSTAVLJENI SU U  GRADSKOM ZDANJU U POŽAREVCU


Projekat pod nazivom „Efikasno upravljanje javnom svojinom za uspešnije lokalne samouprave“, Exchange 5, uspešno je realizovan a rezultati projekta i njegovi benefiti  predstavljeni su u gradskom zdanju u Požarevcu uz prisustvo predstavnika svih opština koje su bile partneri na ovom projektu. Projekat je finansiran sredstvima Evropske unije kroz „Exchange 5“ program, a sproveo ga je  Grad Požarevac, kao vodeći partner, sa još šest opština: Petrovac na Mlavi, Kučevo, Velika Plana, Veliko Gradište, Golubac i Žagubica. Vrednost projekta je 208.650,00 evra. 



Realizacija je počela u septembru 2018. A završena 12. decembra ove godine.Osnovni cilj projekta je bio da se doprinese lokalnom razvoju kroz poboljšanje efikasnosti pružanja usluga u ovih sedam lokalnih samouprava.U okviru projekta, grad Požarevac je evidentirao 130 kilometara bodovodne i kanalizacione mreže, kao i geodetski elaborati za 200 kilometara podzemne infrastrukture.



Realizacija ovog projekta, po  rečima gradonačenika Požarevca, Baneta Spasovića  doprinela je daljem razvoju pomenutih sedam lokalnih samouprava, kroz poboljšanje administrativnih kapaciteta i efikasnosti pružanja usluga.


  „Preuzimanje vlasništva i ovlašćenja  nad datom lokalnom javnom imovinom stvoreni su dodatni uslovi da efikasno upravljamo imovinom  koju posedujemo, jer su stvoreni preduslovi za naprednije razvojne aktivnosti u budućnosti lokalnih samouprava. Takođe i ne manje važno, kod pružanja usluga našim građanima smo odgovorniji i rad naših opština je transparentan. Verujem da će pomoću novog sistema upravljanja javnom svojinom  potencijalnim korisnicima biti lakše da pretražuju zemljište za ulaganje i investicije“, kazao je on.

 
Tokom projekta u opštini Veliko Gradište je evidentrana kopletna imovina u svojini na korišćenju lokalne samouprave istakao je predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić.



Najznačajniji uspeh za opštinu Petrovac na Mlavi je nastavak izrade GIS sistema naglasio je Goran Ristić, zamenik predsednika opštine Petrovac na Mlavi.


Menadžerka projekta, Danijela Tufegdžić između ostalog je istakla „Ovih sedam opština realizovalo je zajedno i program Excange četiri koji  je proglašen za najbolji u svojoj komponenti u Srbiji, te nam se ova saradnja učinila kao podrazumevana“

U ovih šest opština partnera identifikovani su kilometri fekalne i kanalizacione mreže, ali i procene objekata nisko i visokogradnje. Takođe, urađeni su i geodetski elaborati za objekte koji će biti uvedeni u javnu svojinu.



 



Slične vesti

Udruženjima građana i crkvama pet miliona za programe od javnog interesa

19 Mar 2024, 12:43

Udruženja građana i crkve dobila su ukupno 5.000.000 dinara za realizaciju projekata i programa od javnog interesa. Ugovori…

Sedam udruženja realizovaće programe vredne oko pet miliona dinara

16 Mar 2024, 12:25

Grad Požarevac će i ove godine sufinansirati projekte i programe za socijalno uključivanje Roma i Romkinja Grada Požarevca.…

Golubačkim komunalcima 12 miliona dinara za izgradnju komunalne infrastrukture

20 Feb 2024, 13:44

Opština Golubac dobila je bespovratna sredstava u iznosu od 7. miliona  dinara u okviru Programa podrške…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaPrvi međunarodni festival savremenog…

Arheološki park Viminacijum biće domaćin prvog međunarodnog festivala savremenog plesa…

29 Mar 2024, 14:28

DruštvoZavršena druga faza rekonstrukcije…

Saša Pavlović gradonačelnik Požarevca sa saradnicima, obišao je radove na Muzeju…

29 Mar 2024, 14:18

DruštvoMladost, svetlost dobrote - humanitarni…

Pod sloganom „Mladost, svetlost dobrote“, održan je još jedan tradicionalni…

29 Mar 2024, 13:36

Kursna lista