Projekat "Veliko Gradište - moj grad" doveo đake i učitelje iz Srbije i regiona
   11 Jun 2022, 11:55    Veliko Gradište    sattv, velikogradiste.rs    Elena Marjanović


Projekat "Veliko Gradište - moj grad" doveo đake i učitelje iz Srbije i regiona

Veliko Gradište je prethodnog vikenda, kroz Projekat “Veliko Gradište – moj grad“, bilo domaćin deci i učiteljima iz čitave Srbije, ali i Republike Srpske i Severne Makedonije.
 
Projekat je realizovan “Veliko Gradište – moj grad“, preko Osnovne škole “Ivo Lola Ribar“ iz Velikog Gradišta, u saradnji sa Osnovnom školom “Miša Živanović“ iz Srednjeva, Društvom učitelja opština Veliko Gradište i Golubac i Turističkom organizacijom opštine Veliko Gradište, a pod pokroviteljstvom opštine Veliko Gradište.
 
U ovaj podunavski gradić stigli su učenici iz tri beogradske škole, škole iz Rume, Kule, Sombora, Kruševca, Niša, Gornjeg Milanovca, Kladova, Petrovca na Mlavi, Čačka, Arilja, Užica, dve valjevačke, kao i Tutina, Kraljeva, Topole, Kosjerića, Paraćina, Banja Luke i Skoplja.
 
Gosti su dočekani priredbom dobrodošlice i obilaskom Ramske tvrđave i karavan-saraja, gde je održana i pesnička radionica, dok je naredni dan bio namenjen izučavanju starih zanata. Đaci iz regiona sa svojim učiteljima imali su prilike da prisustvuju radionicama u Češljevoj Bari na kojima su videli kako se peče rakija, kako se tka, da nauče veštine vajanja, vide kako se pravi i peče pogača pod sačem, ali i vlaška proja…
 
Nakon radionice starih zanata upriličena je vožnja brodom, Dunavom od Srebrnog jezera do Golubačke tvrđave, uz priču vodiča o znamenitostima i legendama sa obe strane Dunava.
 
Tokom plovidbe za učenike je orgranizovana radionica na temu “Kamen prijateljstva – izrada bedževa“, a po povratku u centralnu školu u Velikom Gradištu i žurka, dok su tokom svečane večere organizatori iskoristili priliku da svim gostujućim školama dodele zahvalnice.
 
Pred povratak, gosti su boravili i na Srebrnom jezeru, centru turizma ovog kraja, noseći sa sobom najlepše utiske i pozitivnu energiju kako organizatora tako i ovog kraja sa željom da ga ponovo posete.
 
Foto: OŠ ‘Ivo Lola Ribar“ Veliko GradišteSlične vesti

Šta su roditelji u obavezi da urade ukoliko dete leče kod privatnog lekara

9 Aug 2022, 9:10

U vreme kada se deca često leče kod privatnih lekara, dečji kartoni u domovima zdravlja ostaju prazni. Da li roditelji imaju…

Koji razlozi nateraju majke da napuste svoje bebe

18 Jul 2022, 10:32

Društveni, socijalni, ekonomski, zdravstveni - mnogo je razloga zbog kojih majka odluči da ostavi dete. Nezvanično više…

Vanredno stanje u porodici Gaćeša - prve prirodno začete četvorke u Srbiji uskoro stižu kući

8 Jul 2022, 8:59

Prof. dr Dejan Filimonović je za 30 godina prakse svega tri puta pomogao da na svet dođu četvorke. Poslednji put na Veliki…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoNova šansa za zaposlenje

Potpisan Ugovor o saradnji sa organizacijom „HELP“ o sprovođenju projekta „Pomoć…

10 Aug 2022, 12:27

Servisne informacijeLPA radi i ove subote

Lokalna poreska administracija obaveštava da će  zbog dospeća za plaćanje trećeg…

10 Aug 2022, 12:18

EkonomijaKoliko su realni zahtevi da Vlada…

Zbog dvocifrenog rasta cena, Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata nedavno je uputila…

10 Aug 2022, 11:36

Kursna lista