Programi finansiranja preduzeća čiji su vlasnici žene ili mladi
   17 Dec 2021, 13:50    Požarevac    SATTV    Marija Vajner


Programi finansiranja preduzeća čiji su vlasnici žene ili mladi

Ministarstvo privrede u saradnji sa Fondom za razvoj Republike Srbije sprovodi program podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za žene preduzetnice i mlade u 2021. godini.
 
Ukupno raspoloživa bespovratna sredstva za realizaciju ovog programa su 100.000.000 dinara. Preostali iznos investicionog ulaganja privrednih subjekata finansiraće se iz kredita Fonda.
 
Pravo da se prijave na Javni poziv imaju preduzetnici, mikro i mala privredna društva, koji su registrovani u Agenciji za privredne registre najranije pet godina u odnosu na godinu podnošenja zahteva, a čiji je osnivač i zakonski zastupnik žena. U privrednom subjektu koji ima više vlasnika, većinski udeo mora biti u vlasništvu jedne ili više žena i jedan od zakonskih zastupnika mora biti žena; tj. čiji je osnivač i zakonski zastupnik fizičko lice starosti do 30 godina. U privrednom subjektu koji ima više vlasnika, većinski udeo mora biti u vlasništvu jednog ili više fizičkih lica starosti do 30 godina i jedan od zakonskih zastupnika mora biti fizičko lice starosti do 30 godina.
 
Iznos ukupno odobrenih sredstava po zahtevu ne može biti manji od 400.000 dinara,  niti veći od 6.000.000 dinara za sve privredne subjekte.
 
Ulaganja koja se mogu finansirati u okviru ovog Programa obuhvataju kupovinu opreme/vozila (novog ili polovnog, ne starijeg od pet godina); tekuće održavanje poslovnog ili proizvodnog prostora do iznosa od 350.000 dinara; operativne troškove, koji mogu da učestvuju najviše do 20% u strukturi ukupnog ulaganja.
 
Osnivači privrednih subjekata, koji konkurišu za sredstva po Programu, mogu da se obrate akreditovanim regionalnim razvojnim agencijama kako bi prošli besplatnu obuku za započinjanje poslovanja i kako bi im se pružila savetodavna i tehnička pomoć u vezi sa konkurisanjem po Programu, koju pružaju navedene agencije po Programu standardizovanog seta usluga za mala i srednja preduzeća i preduzetnike.
 
Javni poziv je otvoren dok se raspoloživa sredstva ne utroše, a najkasnije do 31.12.2021. godine. Konkursna dokumentacija i kompletna informacija o svim bitnim elementima i pravilima za učešće u ovom javnom pozivu mogu se preuzeti sa internet strane Ministarstva: www.privreda.gov.rs i Fonda: www.fondzarazvoj.gov.rs.

Foto: PixabaySlične vesti

Dr Ana Mitrović: Pravo na abortus je ljudsko pravo, pokušaj da se skrene fokus sa drugih tema

27 Jun 2022, 9:39

Širom Amerike nastavljaju se protesti zbog odluke Vrhovnog suda da ukine ustavno pravo na abortus i eventualnu zabranu pobačaja…

Žene starije od 45 godina teško do posla - da li su "osuđene" na metlu i krpu

15 Jun 2022, 9:47

Mladim ženama koje treba da postanu majke teško je da nađu i zadrže posao. Poslodavci, po pravilu, nisu oduševljeni…

KAD PREĐE 30 GODINA: Svaka žena treba da jede čia seme!

15 Jun 2022, 9:45

Čia seme je sinonim za zdravu ishranu. Pored toga što ga možete dodavati jelima i salatama, čia seme se dodaje i…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoU Velikom Gradištu svečano obeležen…

Danas je u opštini Veliko Gradište, u gradskom parku, svečano obeležen jedan…

28 Jun 2022, 16:40

Vremenska prognozaPROGNOZA ZA SREDU, 29. Jun 2022.

SRBIJA: U sredu sunčano i tropska vrućina. Samo krajnjem zapadu…

28 Jun 2022, 11:32

DruštvoU četvrtak javni poziv za dodelu…

Izbeglice koje su, usled događaja iz perioda od 1991. godine do 1995. godine, stekle status…

28 Jun 2022, 11:31

Kursna lista