PROGRAM ZA OBELEŽAVANJE DEČIJE NEDELJE U POŽAREVCU
   7 Oct 2019, 14:22    Požarevac    SATTV    Maja Kostić


PROGRAM ZA OBELEŽAVANJE DEČIJE NEDELJE U POŽAREVCU

Konvencija o pravima dece, tj. dokumenta koji je usvojen u Ujedinjenim nacijama pre 30 godina  odnosi se na Dečja prava koja  su izraz priznanja međunarodne zajednice o postojanju posebnih potreba dece. Konvencija predviđa četiri kategorije prava: obezbeđenje, zaštitu, participaciju i prevenciju.

U GALERIJI MILENA PAVLOVIĆ BARILI ODRŽANA JE KONFERENCIJA ZA MEDIJA POVODOM DAVANJA INFORMACIJA O PROGRAMSKIM AKTIVNOSTIMA ZA DECU KOJA ĆE SE ODRŽATI U POŽAREVCU TOKOM TRAJANJA DEČIJE NEDELJE OD 7. DO 13. OKTOBRA. OBELEŽAVANJAE DEČIJE NEDELJE OVE GODINE ODVIJAĆE SE POD MOTOM DA PRAVO SVAKO -  DETE UŽIVA LAKO.
Sadržaj koji je dospeo u redakciju Sat televizije od organizacije Prijatelji dece opštine Požarevac prenosimo, računajući planirane aktivnosti  od današnjeg dana.
Za utorak je predviđeno:
•              Deca predškolskog uzrasta - predškolci  odlaze na projekciju filma za decu u Centru za kulturu.  Ostale grupe po vrtićima obeležavaju dan različitim aktivnostima: kviz, takmičarske igre u vrtiću, pokaži šta znaš idr.
•              Korisnici usluga Centra za dnevni boravak  - odlazak u Savremenu galeruju grada Požarevca 10 časova.
•              Deca osnovnih škola - po svom planu i programu, mogu posećivati tokom Dečije nedelje Galeriju „M.P. Barili“, Narodni muzej, Etno park na Tulbi i Kuću Dobrnjčevih na osnovu postignutog dogovora sa navedenim ustanovama. Posete bi se odvijale svakoga narednog dana tokom Dečije nedelje  u terminima od 9 do 15 sati. Ukoliko dolazi veći broj učenika iz škole, potrebno je mećusobnim dogovorom precizirati dinamiku.
•              Sa  učenicima od trećeg do petog razreda – u Gradskoj  biblioteci, Svečanoj sali, od 17,00 časova  gostovaće pisac za decu Dragana Mladenović, koja će govoriti o svom stavralaštvu, o knjizi ”DAR MAR”. Kao veoma značajan stvaralac za mlađe generacije, Dragana će promovisati svoje stvaralaštvo. Poželjno je da osnovna škola, sa nastavnikom vodičem, pošalje u svečanu salu Gradske biblioteke grupu oko 10 učenika uzrasta od 10 do 12 godina.
Za sredu se planira:
•              Deca predškolskog uzrasta – Dan za maskenbal, karneval maski po gradskim ulicama za predškolce a mlađe grupe po vrtićima.
•              Korisnici usluga Centra za dnevni boravak  - sa Udruženjem ”Prijatelji Čačalice”, do Ekološkog doma na Čačalici, od 10 časova.
•              Deca osnovnih  škola -  u  Gradskoj  biblioteci,  na dečjem odeljenju,  realizovaće  radionicu pod nazivom: DRUG I DGUGARICA – IGRA BEZ GRANICA.
U skladu sa motom programskih aktivnosti ove Dečije nedelje Da pravo svako – dete uživa lako,
kroz radionicu će se učiti empatija, kako treba negovati drugarstvo a ne nasilje. Radionica će početi u 12 sati i namenjena je učenicima trećeg i četvrtog razreda. Svaka škola može da pošalje grupu od oko 6-10 učenika.
Za bliža obaveštenja javiti se višem knjižničaru, Slavici Vučinić, na tel.  221-957 ili 064 256 84 83.
U četvrtak se očekuje:
Deca predškolskog uzrasta - dan za sportske aktivnosti realizovaće u vrtiću Neven u novomigralištu u dvorištu. Tamo dolaze predškolci iz svih vrtića gde će se organizovati sportske aktivnosti : košarka, mini fudbal, prelaženje prepreka idr.
•              Korisnici usluga Centra za dnevni  boravak  -  odlazak u Savremenu galeruju grada Požarevca 10 časova
•              Deca osnovnih škola - u Gradskoj  biblioteci, na dečjem odeljenju,  realizovaće se radionica pod nazivom:
                SILEDŽIJE SU PRAVI GNJAVATORI
Petak:
•              Deca predškolskog uzrasta – za sve vrtiće aktivnosti će se realizvati po dogovoru: modne revije , izložbe kućnih ljubimaca, porodična igraonica za roditelje, decu i vaspitače u dvorištu vrtića, deca  vrtića,  sađenje novih sadnica drveća u dvorištu sa roditeljima…
•              Korisnici Centra za dnevni boravak  - učešće na festivalu „Cvet na dlanu“ u Petrovcu. 
•              u Gradskoj  biblioteci, Svečanoj sali, od 12,00 časova  gostovaće pisac za decu Robert Takarič, koji će govoriti o svom stavralaštvu  predstavljanjem knjiga za decu.
I u subotu može se videti:
Program koji se odnosti na razvijanje svesti o značaju pravilnog korišćenja slobodnog vremena, u svakom trenutku i svakom pogledu, kao preduslov uravnoteženog razvoja i zdravog života.
•              Po sopstvenom planu osnovne škole će za svoje učenike organizovati, prema svojim mogućnostima i planu, razne aktivnosti: ekološke radionice, izložbe, sportske turnire, izlete i sl. Učenici sa nastavnicima mogu srediti ekološke kutke u svojim školama, a takođe i urediti svoje učionice, izraditi prigodne postere sa porukama i prigodnim radovima učenika.
 
 


 Slične vesti

OBELEŽAVANJE DEČIJE NEDELJE U OPŠTINI GOLUBAC

11 Oct 2019, 21:05

U okviru obeležavanja “Dečije nedelje” koja se ove godine održava od 7.-og do 13-og ovog meseca,mališani…

POVODOM DEČIJE NEDELJE PRVACI POSETILI BIBLIOTEKU U VELIKOM GRADIŠTU

9 Oct 2019, 21:57

 Narodna biblioteka ,,Vuk Karadžić’’ u Velikoim Gradištu  svake godine obeležava Dečiju nedelju i koja ima za cilj da u…

MALIŠANI VRTIĆA MAJSKI CVET U SKUPŠTINSKIM KLUPAMA U KOSTOLCU

7 Oct 2019, 12:40

POVODOM OBELEŽAVANJADEČIJE NEDELJE GRUPA DECE IZ VRTIĆA MAJSKI CVET IZ KOSTOLCA BILA JE U POSETI PREDSTAVNICIMA GRADSKE…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoIZGRADNJA NOVOG HOTELA I UREĐENJA…

U planu razvoja opštine Golubac,u okviru strateškog dokumenta u toku ove godine…

26 May 2020, 23:18

PolitikaODRŽANA 34. SEDNICA SKUPŠTINE…

ODRŽANA  JE 34. SEDNICA LOKALNOG PARLAMENTA U VELIKOJ SALI CENTRA ZA KUTLURU UZ POŠTOVANJE…

26 May 2020, 14:37

DruštvoOD SEPTEMBRA ĐAKE PRVAKE OČEKUJE…

Od septembra prvake očekuje novi nastavni predmet pod nazivom Digitalni svet, međutim fond…

26 May 2020, 13:39

Kursna lista