PROGNOZA za UTORAK, 4. Avgust 2020.
   3 Aug 2020, 12:36    Požarevac    Sat Tv    Saša Aćimović


PROGNOZA za UTORAK, 4. Avgust 2020.

SRBIJA: Noć između ponedeljka i utorka biće vrlo topla, a u pomoravlju i podunavlju i vetrovita. U utorak vrlo toplo i sunčano u prvom delu dana. Popodne sledi razvoj oblaka koji se premeštaju sa jugozapada i usloviće lokalne pljuskove sa grmljavinom. Vetar u pomoravlju i podunavlju umeren do pojačan jugoistočni, u južnom Banatu jak. U ostalim krajevima vetar malo slabiji istočnih pravaca. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura od 16°C u Užicu do 25°C u Vršcu, a maksimalna od 31°C u Subotici i Somboru do 37°C u Leskovcu. Uveče su mogući jači lokalni pljuskovi na zapadu i severu Srbije.
Požarevac: U utorak vrlo toplo i sunčano u prvom delu dana. Popodne razvoj oblaka uz moguće lokalne pljuskove sa grmljavinom. Duvaće umeren do pojačan jugoistočni vetar. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura 22°C, a maksimalna do 34°C.
Niš: U utorak vrlo toplo i sunčano u prvom delu dana. Popodne razvoj oblaka uz moguće lokalne pljuskove sa grmljavinom. Duvaće slab do umeren istočni vetar. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura 20°C, a maksimalna do 36°C.
Užički region: U utorak sunčano i vrlo toplo u prvom delu dana. Popodne sledi razvoj oblaka koji se premeštaju sa jugozapada i usloviće lokalne pljuskove sa grmljavinom. Vetar slab do umeren istočni i jugoistočni. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura od 16°C do 19°C, a maksimalna od 33°C do 35°C, na Zlatiboru i Tari oko 27°C. Uveče su mogući jači pljuskovi.
VOJVODINA: Noć između ponedeljka i utorka biće vrlo topla, a u južnom Banatu i vetrovita. U utorak sunčano i vrlo toplo u prvom delu dana. Popodne sledi razvoj oblaka koji se premeštaju sa jugozapada i usloviće lokalne pljuskove sa grmljavinom. Vetar umeren do pojačan jugoistočni, u južnom Banatu jak. U ostalim krajevima vetar slabiji istočnih pravaca. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura od 19°C u Sremskoj Mitrovici do 25°C u Vršcu, a maksimalna od 31°C u Subotici do 34°C ponegde u Banatu. Uveče su mogući jači lokalni pljuskovi.
Novi Sad: U utorak vrlo toplo i sunčano u prvom delu dana. Popodne razvoj oblaka uz moguće lokalne pljuskove sa grmljavinom. Duvaće umeren do pojačan jugoistočni vetar. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura 21°C, a maksimalna do 33°C.
Subotica: U utorak vrlo toplo i sunčano u prvom delu dana. Popodne razvoj oblaka uz moguće lokalne pljuskove sa grmljavinom. Duvaće umeren jugoistočni vetar. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura 21°C, a maksimalna do 31°C.
Vreme narednih dana: U sredu svežije i preovlađujuće oblačno sa čestom kišom, lokalno obilnom sa jačim pljuskovima. Popodne će najviše padavina biti na jugu i jugoistoku Srbije, ponegde do 50 lit/m2 za kratko vreme pa su moguća lokalna pljavljenja. U četvrtak na severu sunčani periodi, a u zapadnim, centralnim i južnim krajevima promenljivo sa povremenom kišom i pljuskovima. U petak i za vikend toplije i sparno vreme sa sunčanim periodima i dnevnim razvojem oblaka koji mogu usloviti lokalne pljuskove, osim po Vojvodini gde će biti suvo.
 
CRNA GORA: U utorak će duvati pojačan jugo uz naoblačenje i povremenu kišu i pljuskove. Maksimalna temperatura od 26°C do 32°C, na Žabljaku 23°C.
CG naredni dani: U sredu i četvrtak promenljivo oblačno sa povremenom kišom i pljuskovima. U petak i za vikend na Primorju sunčano, a na severu Crne Gore nestabilno sa razvojem oblaka i mogućim lokalnim pljuskovima



Slične vesti

Prognoza za subotu, 30. mart 2024.

29 Mar 2024, 11:28

SRBIJA: U subotu pretežno sunčano i vrlo  toplo za ovo doba godine. Vetar slab do umeren južni.…

Prognoza za petak, 29. Mart 2024.

28 Mar 2024, 10:49

SRBIJA: U petak pretežno sunčano sa malo oblaka popodne i toplije nego u četvrtak. Vetar slab…

Prognoza za četvrtak, 28. mart 2024.

27 Mar 2024, 12:44

SRBIJA: U noći sreda ka četvrtku padaće kiša uz premeštanje kišne zone od jugozapada ka severoistoku.…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaPrvi međunarodni festival savremenog…

Arheološki park Viminacijum biće domaćin prvog međunarodnog festivala savremenog plesa…

29 Mar 2024, 14:28

DruštvoZavršena druga faza rekonstrukcije…

Saša Pavlović gradonačelnik Požarevca sa saradnicima, obišao je radove na Muzeju…

29 Mar 2024, 14:18

DruštvoMladost, svetlost dobrote - humanitarni…

Pod sloganom „Mladost, svetlost dobrote“, održan je još jedan tradicionalni…

29 Mar 2024, 13:36

Kursna lista