PROGNOZA za UTORAK, 4. Avgust 2020.
   3 Aug 2020, 12:36    Požarevac    Sat Tv    Saša Aćimović


PROGNOZA za UTORAK, 4. Avgust 2020.

SRBIJA: Noć između ponedeljka i utorka biće vrlo topla, a u pomoravlju i podunavlju i vetrovita. U utorak vrlo toplo i sunčano u prvom delu dana. Popodne sledi razvoj oblaka koji se premeštaju sa jugozapada i usloviće lokalne pljuskove sa grmljavinom. Vetar u pomoravlju i podunavlju umeren do pojačan jugoistočni, u južnom Banatu jak. U ostalim krajevima vetar malo slabiji istočnih pravaca. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura od 16°C u Užicu do 25°C u Vršcu, a maksimalna od 31°C u Subotici i Somboru do 37°C u Leskovcu. Uveče su mogući jači lokalni pljuskovi na zapadu i severu Srbije.
Požarevac: U utorak vrlo toplo i sunčano u prvom delu dana. Popodne razvoj oblaka uz moguće lokalne pljuskove sa grmljavinom. Duvaće umeren do pojačan jugoistočni vetar. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura 22°C, a maksimalna do 34°C.
Niš: U utorak vrlo toplo i sunčano u prvom delu dana. Popodne razvoj oblaka uz moguće lokalne pljuskove sa grmljavinom. Duvaće slab do umeren istočni vetar. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura 20°C, a maksimalna do 36°C.
Užički region: U utorak sunčano i vrlo toplo u prvom delu dana. Popodne sledi razvoj oblaka koji se premeštaju sa jugozapada i usloviće lokalne pljuskove sa grmljavinom. Vetar slab do umeren istočni i jugoistočni. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura od 16°C do 19°C, a maksimalna od 33°C do 35°C, na Zlatiboru i Tari oko 27°C. Uveče su mogući jači pljuskovi.
VOJVODINA: Noć između ponedeljka i utorka biće vrlo topla, a u južnom Banatu i vetrovita. U utorak sunčano i vrlo toplo u prvom delu dana. Popodne sledi razvoj oblaka koji se premeštaju sa jugozapada i usloviće lokalne pljuskove sa grmljavinom. Vetar umeren do pojačan jugoistočni, u južnom Banatu jak. U ostalim krajevima vetar slabiji istočnih pravaca. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura od 19°C u Sremskoj Mitrovici do 25°C u Vršcu, a maksimalna od 31°C u Subotici do 34°C ponegde u Banatu. Uveče su mogući jači lokalni pljuskovi.
Novi Sad: U utorak vrlo toplo i sunčano u prvom delu dana. Popodne razvoj oblaka uz moguće lokalne pljuskove sa grmljavinom. Duvaće umeren do pojačan jugoistočni vetar. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura 21°C, a maksimalna do 33°C.
Subotica: U utorak vrlo toplo i sunčano u prvom delu dana. Popodne razvoj oblaka uz moguće lokalne pljuskove sa grmljavinom. Duvaće umeren jugoistočni vetar. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura 21°C, a maksimalna do 31°C.
Vreme narednih dana: U sredu svežije i preovlađujuće oblačno sa čestom kišom, lokalno obilnom sa jačim pljuskovima. Popodne će najviše padavina biti na jugu i jugoistoku Srbije, ponegde do 50 lit/m2 za kratko vreme pa su moguća lokalna pljavljenja. U četvrtak na severu sunčani periodi, a u zapadnim, centralnim i južnim krajevima promenljivo sa povremenom kišom i pljuskovima. U petak i za vikend toplije i sparno vreme sa sunčanim periodima i dnevnim razvojem oblaka koji mogu usloviti lokalne pljuskove, osim po Vojvodini gde će biti suvo.
 
CRNA GORA: U utorak će duvati pojačan jugo uz naoblačenje i povremenu kišu i pljuskove. Maksimalna temperatura od 26°C do 32°C, na Žabljaku 23°C.
CG naredni dani: U sredu i četvrtak promenljivo oblačno sa povremenom kišom i pljuskovima. U petak i za vikend na Primorju sunčano, a na severu Crne Gore nestabilno sa razvojem oblaka i mogućim lokalnim pljuskovimaSlične vesti

PROGNOZA za SREDU, 30. Septembar 2020.

29 Sep 2020, 12:47

SRBIJA: U sredu sveže uz promenljivu oblačnost sa malo sunčanih intervala i sa mogućom kratkotrajnom kišom ponegde. Popodne…

PROGNOZA za UTORAK, 29. Septembar 2020.

28 Sep 2020, 11:45

SRBIJA: U utorak preovlađujuće oblačno sa kišom povremeno i hladnije nego u ponedeljak. Mogući su kratkotrajni sunčani intervali…

PROGNOZA za NEDELJU, 27. Septembar 2020.

26 Sep 2020, 9:45

SRBIJA: U nedelju sveže i oblačno sa slabom kišom povremeno. Na kranjem severu, jugu, jugoistoku i istoku zemlje…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoTribina "Niste sami"…

Četvrta tribina u 2020. godini, u okviru kampanje "Niste sami", održana  je…

29 Sep 2020, 12:54

DruštvoUskoro u Požarevcu savetovalište…

U Požarevcu će biti formirano savetovališta za brak i porodicu. Savetovalište…

29 Sep 2020, 12:52

DruštvoJP Toplifikacija priprema toplifikacioni…

U JP Toplifikacija Požarevac u toku su aktivnosti za početak grejne sezone. S bzirom na nastupajući…

29 Sep 2020, 12:51

Kursna lista