PROGNOZA za UTORAK, 19. Januar 2021.
   18 Jan 2021, 11:30    Požarevac    Sat Tv    Saša Aćimović


PROGNOZA za UTORAK, 19. Januar 2021.

SRBIJA: U utorak ujutru jak mraz na jugozapadu i jugu Srbije, a na severu malo slabiji mraz nego u ponedeljak. Prolazno naoblačenje se premešta sa severozapada u toku noći ka utorku i u utorak ujutru može usloviti ređu pojavu slabog snega u severnim, centralnim i istočnim predelima. Oblaci zatim odlaze na istok uz sunčane intervale tokom dana. Dnevna temperatura u porastu u odnosu na ponedeljak. Vetar slab južnih pravaca. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -12°C na jugu Srbije do -4°C na severu, a maksimalna od -1°C u Dimitrovgradu do 6°C u Loznici.
Požarevac: U utorak ujutru slab mraz uz prolazno naoblačenje sa ponekom pahuljom snega. U toku dana suvo sa sunčanim intervalima i porastom dnevne temperature u odnosu na ponedeljak. Vetar slab južni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura -6°C, a maksimalna oko 3°C.
Niš: U utorak ujutru jak mraz. U toku prepodneva doći će do prolaznog naoblačenja sa manjom šansom za slab kratkotrajni sneg. Vetar slab južni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura -10°C, a maksimalna oko 0°C.
Užički region: U utorak ujutru jak mraz. U toku dana promenljiva oblačnost sa sunčanim intervalima. Dnevna temperatura u porastu u odnosu na ponedeljak. Vetar slab južnih pravaca ili promenljiv. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -11°C do -9°C, a maksimalna od 1°C do 3°C, na Zlatiboru i Tari najviše do 0°C.
VOJVODINA: U utorak ujutru slabiji mraz nego u ponedeljak. U toku noći ka utorku naoblačenje dolazi severozapada i u utorak ujutru može usloviti pojavu slabog snega. Oblaci odlaze na istok i zadržavaju se u Banatu tokom popodneva, dok na zapadu Vojvodine dolazi do delimičnog razilaženja oblaka uz sunčane intervale. Dnevna temperatura u porastu u odnosu na ponedeljak. Vetar slab južni, na severu Vojvodine umeren jugozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -6°C do -4°C, a maksimalna od 1°C na jugu Banata do 5°C na severozapadu Vojvodine.
Novi Sad: U utorak ujutru slab mraz uz prolazno naoblačenje, a od sredine dana sa sunčanim intervalima i porastom dnevne temperature u odnosu na ponedeljak. Vetar slab južni i jugozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura -4°C, a maksimalna oko 4°C.
Subotica: U utorak ujutru slab mraz uz prolazno naoblačenje sa ponekom pahuljnom snega. Popodne sa sunčanim intervalima i porastom dnevne temperature u odnosu na ponedeljak. Vetar slab do umeren jugozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura -4°C, a maksimalna oko 4°C.
Vreme narednih dana: Temperatura u svakodnevnom porastu uz slabljenje i izostanak mrazeva od četvrtka. Južni vetar će biti u pojačanju, a sneg će se topiti i na planinama uz porast vodostaja na rekama za vikend. U petak i subotu oblačnije sa kišom povremeno, a od nedelje temperatura u padu, ali neće biti jačeg zahlađenja kao za prethodni vikend.
 
CRNA GORA: U utorak suvo uz jak mraz ujutru na severu Crne Gore, a tokom dana malo toplije nego u ponedejjak. Maksimalna temperatura od -1°C do 3°C na severu, na Primorju do 10°C, na Žabljaku -4°C.
CG naredni dani: Od srede se nastavlja svakodnevni porast temperature uz oblačnije vreme i povremenu kišu u drugoj polovini sedmice. Jača kiša se očekuje u petak i subotu na jugu Crne Gore, a sneg će se topiti i u planinama uz porast vodostaja na rekama za vikend.



Slične vesti

Prognoza za petak, 29. Mart 2024.

28 Mar 2024, 10:49

SRBIJA: U petak pretežno sunčano sa malo oblaka popodne i toplije nego u četvrtak. Vetar slab…

Prognoza za četvrtak, 28. mart 2024.

27 Mar 2024, 12:44

SRBIJA: U noći sreda ka četvrtku padaće kiša uz premeštanje kišne zone od jugozapada ka severoistoku.…

Prognoza za sredu, 27. mart 2024.

26 Mar 2024, 12:16

SRBIJA: U noći utorak na sredu prolazna kiša koja do jutra odlazi na severoistok. U sredu toplo…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportČetvrtfinale play off-a SLS: Mladi…

Odbojkaši Mladog radnika u suboru igraju drugu četvrtfinalnu utakmicu play off-a sa …

28 Mar 2024, 13:23

DruštvoU Braničevskom okrugu od početka…

Od septembra prošle godine, kada je pojačan nadzor nad obolevanjem od velikog kašlja,…

28 Mar 2024, 11:36

PolitikaPetković: Odluka o preporuci za…

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je, povodom jučerašnje…

28 Mar 2024, 11:30

Kursna lista