Prognoza za utorak, 16. april 2024.
   15 Apr 2024, 13:32    Požarevac    Sat Tv    Aleksa Ilić


Prognoza za utorak, 16. april 2024.

SRBIJA: U utorak stiže promena vremena uz velike temperaturne razlike tokom dana između severa i juga Srbije. Na sever popodne stiže jako zahlađenje sa kišom i pljuskovima, dok će u ostalom delu Srbije biti vrlo toplo. Zato će jutro na severu biti znatno toplije od večernjih sati. Popodne će doći do razvoja oblaka u južnim krajevima gde je moguća pojava lokalnih pljuskova. Zahlađenje sa severa se širi na ostale delove Srbije uveče i u noći ka sredi. Vetar umeren do pojačan južni i jugozapadni, a popodne na severu Srbije u skretanju na pojačan severozapadni. Pritisak ispod normale. Jutarnja temperatura od 9°C do 18°C, a maksimalna od 18°C na severu Vojvodine do 31°C na istoku i jugu Srbije. Uveče kiša i lokalni pljuskovi u većini predela. Temperatura u 22h od 9°C na severu Vojvodine do 18°C na jugu Srbije i u daljem padu.

Požarevac: U utorak toplo jutro i prvi deo dana, a popodne dolazi do naoblačenja i zahlađenja sakišom i pljuskovima. Vetar umeren južni i jugozapadni, a krajem dana severozapadni. Pritisak ispod normale. Jutarnja temperatura 12°C, maksimalna do 30°C. Uveče kiša i dosta hladnije. Temperatura u 22h 12°C i u daljem padu tokom noći ka sredi.

Niš: U utorak vrlo  toplo uz sunčane periode pre podne i razvoj oblaka tokom dana. Popodne i uveče se očekuje povremena kiša i lokalni pljuskovi. Vetar slab do umeren južni i jugozapadni. Minimalna temperatura 13°C, a maksimalna do 29°C. Uveče kiša i zahlađenje u noći ka  sredi.

Užički region: U utorak toplo u prvom delu dana sa sunčanim periodima, a popodne razvojoblaka sa lokalnim pljuskovima i jako zahlađenje uveče. Vetar umeren južni, a krajem dana severni. Pritisak ispod normale. Jutarnja temperatura od 9°C do 15°C, a maksimalna od 26°C do 28°C. Uveče kiša i hladnije. Na Zlatiboru i Tari naoblačenje i popodne kiša i oko 20°C na 1000 mnv. U sredu sneg na planinama iznad 100 mnv.

VOJVODINA: U utorak na sever Vojvodine stiže jako zahlađenje sa kišom i pljuskovima, dok će na istoku i jugu Banata biti vrlo toplo u prvom delu dana. Zahlađenje sa severa se širi na ostale krajeve u toku popodneva i večeri. Vetar umeren do pojačan južni i jugozapadni, a popodne u skretanju na pojačan severozapadni. Pritisak ispod normale. Jutarnja temperatura od 12°C do 18°C, a maksimalna od 18°C na severu Vojvodine do 30°C na jugu Banata. Uveče kiša i znatno hladnije. Temperatura u 22h od 9°C na severu Vojvodine do 12°C na jugu i u daljem padu.

Novi Sad: U utorak toplo jutro, a od sredine dana dolazi do zahlađenja i naoblačenja sa kišom i pljuskovima popodne i uveče. Vetar umeren do pojačan jugozapadni, a popodne  severozapadni. Jutarnja temperatura 14°C, maksimalna do 24°C. Uveče kiša i hladnije. Temperatura u 22h 10°C.

Subotica: U utorak jutro toplo, a od sredine dana zahlađenje i naoblačenje sa kišom i pljuskovima popodne i uveče. Vetar pre podne pojačan jugozapadni, a popodne severozapadni. Jutarnja temperatura 12°C, maksimalna do 18°C. Uveče kiša i hladnije. Temperatura u 22h 9°C.

Vreme narednih dana: U sredu znatno hladnije u svim krajevima, a dnevna temperatura biće niža za 20.-ak stepeni u odnosu na vrlo topli ponedeljak. Biće oblačno sa kišom, a u planinama sa snegom iznad 900 mnv. Vetar umeren severni i severozapadni. Pritisak ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura od 4°C na severu do 9°C na jugu, a maksimalna od 6°C u Užicu do 12°C na jugu Srbije. Uveče kiša i hladno. Temperatura u 22h od 4°C do 8°C.
U četvrtak hladno sa povremenom kišom, a na planinama sa snegom. U petak ujutru ponegde je moguć slab prizemni mraz, a tokom dana malo toplije nego u četvrtak sa sunčanim intervalima.  U subtou i nedelju prohladno uz promenljivu oblačnost sa mogućom kišom povremeno.
 
CRNA GORA: U utorak postepeno naoblačenje sa kišom i pljuskovima popodne i uveče. Maksimalna temperatura od 20°C do 28°C, na Žabljaku 16°C. CG naredni dani: U sredu zahlađenje sa kišom i pljuskovima, a na planinama sa snegom.Slične vesti

Prognoza za nedelju, 19. maj 2024.

18 May 2024, 12:05

SRBIJA: U nedelju nestabilno i vrlo toplo, ponegde do 30°C u centralnim i južnim predelima. Pre…

Prognoza za subotu, 18. maj 2024.

17 May 2024, 12:07

SRBIJA: U subotu znatno toplije i pretežno sunčano sa slabim dnevnim razvojem oblaka. Nešto više…

Prognoza za petak, 17. maj 2024.

16 May 2024, 12:02

SRBIJA: U petak toplije sa sunčanim periodima uz dnevni razvoj oblaka sa mogućim ređim kratkotrajnim…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZdravljeU Domu zdravlja Golubac 19.maja…

U Golupcu i još  u oko 160 zdravstvenih ustanova širom Srbije u nedelju…

18 May 2024, 13:21

Vremenska prognozaPrognoza za nedelju, 19. maj 2024.

SRBIJA: U nedelju nestabilno i vrlo toplo, ponegde do 30°C u centralnim…

18 May 2024, 12:05

PoljoprivredaIntrgralna zaštita u ratarskoj…

Integralna proizvodnja ne podrazumeva izostavljanje upotrebe pesticida već njihovu ciljanu…

18 May 2024, 9:58

Kursna lista