PROGNOZA za UTORAK, 13. Oktobar 2020.
   12 Oct 2020, 13:34    Požarevac    Sat Tv    Saša Aćimović


PROGNOZA za UTORAK, 13. Oktobar 2020.

SRBIJA: U noći ponedeljak na utorak obilna kiša u većini krajeva. Do utorka ujutru će prosečno pasti oko 50 lit/m2 kiše što je približno prosečnoj mesečnoj količini za ceo oktobar. U utorak znatno hladnije i kiša u većini predela uz vetrovito vreme, a dnevna temperatura svega oko 10°C na zapadu i severu Srbije. Na planinama iznad 1200 mnv je moguća susnežica i sneg. Popodne kiša prestaje na jugu Srbije uz delimično razvedravanje, a do večernjih sati prestanak padavina sledi i na severu Srbije. Vetar pojačan zapadni, u Vojvodini na momente olujni, a krajem dana u slabljenju. Pritisak znatno ispod normale. Minimalna temperatura od 7°C do 11°C, a maksimalna od 9°C na severozapadu do 15°C na krajenjm jugu i jugoistoku Srbije, u Vranju i Pirotu. Uveče prestaje kiša u svim krajevima, a kišna zona odlazi dalje na sever.
Požarevac: U noći ponedeljak na utorak obilna kiša. U utorak znatno hladnije sa kišom koja prestaje kasnije popodne. Vetar umeren do pojačan zapadni, krajem dana u slabljenju. Pritisak znatno ispod normale. Minimalna temperatura 9°C, a maksimalna oko 12°C.
Niš: U noći ponedeljak na utorak obilna kiša. U utorak znatno hladnije sa kišom pre podne, a popodne prestanak kiše uz postepeno razilaženje oblaka. Vetar umeren zapadni. Pritisak znatno ispod normale. Minimalna temperatura 9°C, a maksimalna 12°C.
Užički region: U noći ponedeljak na utorak obilna kiša. U utorak znatno hladnije sa kišom koja prestaje kasnije popodne. Vetar umeren do pojačan zapadni, krajem dana u slabljenju. Pritisak znatno ispod normale. Minimalna temperatura od 7°C do 8°C, a maksimalna od 10°C do 12°C, na Zlatiboru i Tari do 7°C uz moguću susnežicu i sneg iznad 1200 mnv.
VOJVODINA: U noći ponedeljak na utorak obilna kiša. U utorak znatno hladnije sa kišom koja prestaje krajem dana. Vetar pojačan zapadni, na momente olujne jačine, a krajem dana u slabljenju. Pritisak znatno ispod normale. Minimalna temperatura od 7°C do 9°C, a maksimalna od 9°C na severozapadu Vojovdine do 11°C na jugoistoku Banata. Uveče kiša prestaje i kišna zona odlazi na sever.
Novi Sad: U noći ponedeljak na utorak obilna kiša. U utorak znatno hladnije sa kišom koja prestaje predveče. Vetar vrlojak pojačan zapadni, krajem dana u slabljenju. Pritisak znatno ispod normale. Minimalna temperatura 7°C, a maksimalna 10°C.
Subotica: U noći ponedeljak na utorak obilna kiša. U utorak znatno hladnije sa kišom koja prestaje krajem dana. Vetar vrlo jak zapadni, namomente olujni. Pritisak znatno ispod normale. Minimalna temperatura 7°C, a maksimalna 9°C.
Vreme narednih dana: U sredu sunčani periodi i toplije uz ređu pojavu kratkotrajne kiše popodne na zapadu Srbije. U četvrtak promenljiva oblačnost, popodne i uveče sa povremenom kišom. U petak i subotu hladnije sa mestimičnom kišom kojaprestaje u subotu. Od nedelje suvo vreme.
 
CRNA GORA: U noći ponedeljak na utorak obilna kiša. U utorak kiša prestaje najpre na Primorju, a sredinom dana i na severu Crne Gore. Pritisak ispod normale. Maksimalna temperatura od 10°C do 20°C, na Žabljaku do 5°C uz susnežicu.
CG naredni dani: Do petka česta i obilna kiša uz manje padavina između utorka i srede i u sredu. Od vikend poboljšanje vremena.Slične vesti

PROGNOZA za SREDU, 28. Oktobar 2020.

27 Oct 2020, 12:12

SRBIJA: U sredu ujutru ponegde magla u zapadnoj i južnoj Srbiji, kao i u Timočkoj Krajini. U toku dana malo do umereno oblačno…

PROGNOZA za UTORAK, 27. Oktobar 2020.

26 Oct 2020, 11:18

SRBIJA: U utorak pretežno sunčano i toplo za ovo doba godine. Na zapadu i jugu Srbije ujutru ponegde magla po kotlinama…

PROGNOZA za NEDELJU, 25. Oktobar 2020.

24 Oct 2020, 10:04

SRBIJA: U nedelju pretežno oblačno vreme sa kišom povremeno. Malo sunčanih intervala biće na krajnjem jugu Srbije.…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

PolitikaU četvrtak u Golupcu zaseda lokalni…

U četvrtak 29.og-ovog meseca u Golupcu će zasedati lokalni parlament koji je zakazao predsednik…

28 Oct 2020, 19:26

KulturaTri violine Jana Nemčeka ustupljene…

Izdvojenom odelenju u Velikom Gradištu  Muzičke škole ,,Stevan Mokranjac’’…

28 Oct 2020, 19:09

ZdravljeU Požarevcu 29 novoobolelih

Prema poslednjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Požarevac drastišan skok…

28 Oct 2020, 16:29

Kursna lista