PROGNOZA za SUBOTU, 5. Januar 2019.
   4 Jan 2019, 10:31    Požarevac    SatTv    Maja Stepanović


PROGNOZA za SUBOTU, 5. Januar 2019.

SRBIJA: U subotu ujutru jak mraz. Tokom dana manji porast temperature u odnosu na petak uz novo naoblačenje sa snegom koji počinje da pada najpre na severu Srbije, a popodne i uveče padaće i u ostalim krajevima. Padavinska zona se premešta od severa ka jugu Srbije. Vetar slab jugozapadni, na severu umeren. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od -11°C u Dimitrovgradu do -5°C u Negotinu, a maksimalna od -2°C na jugoistoku do 2°C u Negotinu i na severu Vojvodine.

Požarevac: U subotu ujutru mraz i suvo pre podne. Zatim sledi naoblačenje sa snegom koji će padati popodne i uveče. Temperatura u manjem porastu. Vetar slab jugozapadni, popodne umeren zapadni Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura -7°C, a maksimalna oko 1°C.

Niš: U subotu ujutru mraz i suvo veći deo dana. Popodne naoblačenje, a uveče sa snegom koji će padati u noći ka nedelji. Vetar slab jugozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura -7°C, a maksimalna oko -1°C.

Užički region: U subotu ujutru jak mraz i suvo pre podne. Tokom dana neznatni porast temperature u odnosu na petak. Popodne naoblačenje sa snegom. Vetar slab jugozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od -10°C do -8°C, a maksimalna od -2°C do 0°C, na Zlatiboru i Tari do -5°C.

VOJVODINA: U subotu ujutru mraz. Tokom dana neznatni porast temperature u odnosu na petak uz naoblačenje sa snegom koji počinje da pada najpre na severu Vojvodine, a zatim i u ostalim krajevima. Padavinska zona se premešta od severa ka jugu. Vetar umeren jugozapadni, a krajem dana zapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od -10°C na jugu do -5°C na severu, a maksimalna od -1°C do 2°C.

Novi Sad: U subotu ujutru mraz. Zatim sledi naoblačenje sa snegom. Vetar umeren jugozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura -6°C, a maksimalna oko 1°C.

Subotica: U subotu naoblačenje sa snegom koji će padati veći deo dana. Vetar umeren jugozapadni, popodne i uveče pojačan zapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura -5°C, a maksimalna do 2°C.

Vreme narednih dana: U nedelju oblačno sa snegom. Do ponedeljka ujutru biće od 5 cm novog snega na severu do 20 cm na zapadu Srbije. Samo u Timočkoj Krajini može ostati suvo. Početkom naredne nedelje ponovo vrlo hladno uz ledene dane. U utorak vrlo jak mraz ujutru, ponegde ispod -15°C. Sredinom iduće sedmice porst temperature, ali uz naoblačenje sa snegom i kišom.
 
CRNA GORA: U subotu manji porast temperature, na Primorju sunčano, a na severu Crne Gore krajem dana sneg. Maksimalna temperatura od -4°C do 8°C, na Žabljaku -8°C. CG naredni dani: U nedelju na severu Crne Gore oblačno sa snegom, a na Primorju sunčano i bura. U ponedeljak znatno hladnije, na Primorju sunčano sa jakom burom, a na severu promenljivo oblačno. U utorak jak mraz na severu Crne Gore. U sredu i četvrtak oblačno sa kišom uz jačanje juga, a u planinama sa snegom.

 Slične vesti

PROGNOZA za PETAK, 22. Mart 2019.

21 Mar 2019, 11:49

SRBIJA: U petak ujutru ponegde slab mraz. Tokom dana pretežno sunčano i par stepeni toplije nego u četvrtak. Malo oblaka…

PROGNOZA za ČETVRTAK, 21. Mart 2019.

20 Mar 2019, 12:11

SRBIJA: U četvrtak ujutru ređa pojava slabog prizemnog mraza na severu Srbije. Tokom dana na severu pretežno sunčano, a…

PROGNOZA za SREDU, 20. Mart 2019.

19 Mar 2019, 11:18

SRBIJA: U sredu na severu i zapadu Srbije pretežno oblačno uz ređu pojavu kratkotrajne slabe kiše. Na jugu promenljivo oblačno…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najnovije vesti

DruštvoPREDSTAVLJEN JAVNI POZIV AKTIVNE…

U organizaciji Nacionalna služba za zapošljavanje - filijala Požarevac, u saradnji sa opštinom…

21 Mar 2019, 22:22

DruštvoSVETSKI DAN OSOBA SA DAUNOVIM…

DANAS SE OBELEŽAVA SVETSKI DAN OSOBA SA DAUNOVIM SINDROMOM, U POŽAREVCU MALIŠANI PROŠETALI…

21 Mar 2019, 14:04

DruštvoPAŠALIĆ: NEPRIMERENO JE DA GRAĐANI…

U srpski parlament stigao je Izveštaj zaštitnika građana u kojem je navedeno…

21 Mar 2019, 13:11

Kursna lista