PROGNOZA za SUBOTU, 5. Januar 2019.
   4 Jan 2019, 10:31    Požarevac    SatTv    Maja Stepanović


PROGNOZA za SUBOTU, 5. Januar 2019.

SRBIJA: U subotu ujutru jak mraz. Tokom dana manji porast temperature u odnosu na petak uz novo naoblačenje sa snegom koji počinje da pada najpre na severu Srbije, a popodne i uveče padaće i u ostalim krajevima. Padavinska zona se premešta od severa ka jugu Srbije. Vetar slab jugozapadni, na severu umeren. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od -11°C u Dimitrovgradu do -5°C u Negotinu, a maksimalna od -2°C na jugoistoku do 2°C u Negotinu i na severu Vojvodine.

Požarevac: U subotu ujutru mraz i suvo pre podne. Zatim sledi naoblačenje sa snegom koji će padati popodne i uveče. Temperatura u manjem porastu. Vetar slab jugozapadni, popodne umeren zapadni Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura -7°C, a maksimalna oko 1°C.

Niš: U subotu ujutru mraz i suvo veći deo dana. Popodne naoblačenje, a uveče sa snegom koji će padati u noći ka nedelji. Vetar slab jugozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura -7°C, a maksimalna oko -1°C.

Užički region: U subotu ujutru jak mraz i suvo pre podne. Tokom dana neznatni porast temperature u odnosu na petak. Popodne naoblačenje sa snegom. Vetar slab jugozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od -10°C do -8°C, a maksimalna od -2°C do 0°C, na Zlatiboru i Tari do -5°C.

VOJVODINA: U subotu ujutru mraz. Tokom dana neznatni porast temperature u odnosu na petak uz naoblačenje sa snegom koji počinje da pada najpre na severu Vojvodine, a zatim i u ostalim krajevima. Padavinska zona se premešta od severa ka jugu. Vetar umeren jugozapadni, a krajem dana zapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od -10°C na jugu do -5°C na severu, a maksimalna od -1°C do 2°C.

Novi Sad: U subotu ujutru mraz. Zatim sledi naoblačenje sa snegom. Vetar umeren jugozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura -6°C, a maksimalna oko 1°C.

Subotica: U subotu naoblačenje sa snegom koji će padati veći deo dana. Vetar umeren jugozapadni, popodne i uveče pojačan zapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura -5°C, a maksimalna do 2°C.

Vreme narednih dana: U nedelju oblačno sa snegom. Do ponedeljka ujutru biće od 5 cm novog snega na severu do 20 cm na zapadu Srbije. Samo u Timočkoj Krajini može ostati suvo. Početkom naredne nedelje ponovo vrlo hladno uz ledene dane. U utorak vrlo jak mraz ujutru, ponegde ispod -15°C. Sredinom iduće sedmice porst temperature, ali uz naoblačenje sa snegom i kišom.
 
CRNA GORA: U subotu manji porast temperature, na Primorju sunčano, a na severu Crne Gore krajem dana sneg. Maksimalna temperatura od -4°C do 8°C, na Žabljaku -8°C. CG naredni dani: U nedelju na severu Crne Gore oblačno sa snegom, a na Primorju sunčano i bura. U ponedeljak znatno hladnije, na Primorju sunčano sa jakom burom, a na severu promenljivo oblačno. U utorak jak mraz na severu Crne Gore. U sredu i četvrtak oblačno sa kišom uz jačanje juga, a u planinama sa snegom.

 Slične vesti

PROGNOZA za ČETVRTAK, 17. Januar 2019.

16 Jan 2019, 11:38

SRBIJA: U četvrtak ujutru jači mraz na jugu Srbije i ponegde magla. Na severu jutro sa vrlo slabim mrazem. Tokom dana još…

PROGNOZA za SREDU, 16. Januar 2019.

15 Jan 2019, 11:07

SRBIJA: U sredu porast temperature u odnosu na utorak uz pretežno suvo vreme i sunčane intervale. Samo je u toku jutra moguće…

PROGNOZA za UTORAK, 15. Januar 2019.

14 Jan 2019, 11:38

SRBIJA: U utorak hladnije u odnosu na ponedeljak i promenljivo oblačno uz ređu pojavu slabog sbega. Biće i povremenih sunčanih…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoNEOBIČAN I UKUSAN KOLAČ OD GRIZA…

NASTAVLJAMO DA KUVAMO SA  VRHUNSKIM  KUVAROM NIKOLOM RADIŠIĆEM, PROFESOROM…

16 Jan 2019, 14:07

KulturaFILM O LJUBIČEVSKIM KONJIČKIM…

U CENTRU ZA KULTURU POŽAREVAC PRIKAZAN JE DOKUMENTARNI FILM LJUBIČEVSKE KONJIČKE IGRE –…

16 Jan 2019, 13:26

DruštvoISPORUKA TOPLOTNE ENERGIJE PO…

JAVNO PREDUZEĆE TOPLIFIKACIJA RADILO JE STABILNO ZA VREME PRAZNIKA  SA MANJIM PROBLEMA…

16 Jan 2019, 13:13

Kursna lista