PROGNOZA ZA SUBOTU, 25. Jun 2022.
   24 Jun 2022, 11:48    Požarevac    Sat Tv    Saša Aćimović


PROGNOZA ZA SUBOTU, 25. Jun 2022.

SRBIJA: U subotu vrlo toplo i pretežno sunčano pre podne, a popodne uz razvoj oblačnosti sa mogućom pojavom lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Oblaci se razvijaju i premeštaju od zapada i jugozapada Srbije prema istoku. Vetar slab, ujutru južni, a popodne severozapadni, u zoni pljuskova na kratko pojačan. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 14°C do 21°C, a maksimalna od 31°C u Subotici do 35°C u južnoj Srbiji. Uveče je moguća kratkotrajna kiša ili lokalni pljusak ponegde, ali padavine brzo prestaju. Temperatura u 22h od 19°C do 24°C.
Požarevac: U subotu vrlo toplo i sunčano pre podne, a popodne razvoj oblačnosti sa mogućom pojavom lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Vetar slab, ujutru južni, a popodne severozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 17°C, a maksimalna 33°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h 24°C.
Niš: U subotu sunčani periodi i vrlo toplo uz dnevni razvoj oblačnosti sa mogućim lokalnim pljuskovima popodne. Vetar slab, ujutru južni, popodne severozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 17°C, a maksimalna do 34°C.
Užički region: U subotu vrlo toplo i sunčano pre podne, a od sredine dana razvoj oblačnosti sa mogućim lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab, ujutru južni, a popodne severozapadni, u zoni pljuskova na kratko pojačan. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 15°C do 17°C, a maksimalna od 31°C do 34°C. Na Zlatiboru i Tari pre podne sunčano, a popodne promenljivo sa lokalnim pljuskovima. Temperatura oko 26°C na 1000 mnv.
VOJVODINA: U subotu vrlo toplo i pretežno sunčano pre podne, a popodne uz razvoj oblačnosti sa mogućom pojavom kratkotrajnih lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Veća šansa za pljuskove je u Banatu. Vetar slab, ujutru južni, a popodne severozapadni, u zoni pljuskova na kratko pojačan. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 16°C do 18°C, a maksimalna od 31°C u Subotici do 34°C na jugu Banata. Uveče je moguća kratkotrajna kiša ili lokalni pljusak ponegde, ali padavine brzo prestaju. Temperatura u 22h od 20°C do 23°C.
Novi Sad: U subotu vrlo toplo i pretežno sunčano pre podne, a popodne uz razvoj oblačnosti sa mogućom pojavom kratkotrajnih lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Oblaci se razvijaju i premeštaju od zapada i jugozapada Srbije prema istoku. Vetar slab, ujutru južni, a popodne severozapadni, u zoni pljuskova na kratko pojačan.  Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 17°C, a maksimalna do 32°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h 23°C.
Subotica: U subotu pretežno sunčano i toplo uz dnevni razvoj oblačnosti. Vetar slab severozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 18°C, a maksimalna oko 31°C.
Vreme narednih dana: U nedelju sunčano i vrlo toplo uz dnevni razvoj oblaka sa ređom pojavom kratkotrajnih lokalnih pljuskova popodne. Veća šansa za pljuskove je u centralnoj i istočnoj Srbiji. Vetar slab severozapadni ili promenljiv. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 15°C do 21°C, a maksimalna od 30°C do 34°C.
Početkom iduće sedmice sunčano i vrućina, oko 35°C u većini predela u ponedeljak, a u utorak ponegde do 37°C. Vrućina će se nastaviti do kraja iduće sedmice po današnjoj prognozi.
CRNA GORA: U subotu sunčano i vrlo toplo uz dnevni razvoj oblačnosti sa ređom pojavom lokalnih pljuskova popodne u planinskim predelima na severu. Maksimalna temperatura od 30°C do 34°C, na Žabljaku 27°C.
CG naredni dani: U nedelju sunčano i vrlo toplo uz dnevni razvoj oblačnosti sa ređom pojavom lokalnih pljuskova popodne u planinskim predelima. Na jugu temperatura oko 35°C. Iduće sedmice sunčano i velike vrućina, u dolizini Zete i Morače temperature preko 35°C, u pojedinim danima blizu 40°C.Slične vesti

PROGNOZA ZA ČETVRTAK, 11. Avgust 2022.

10 Aug 2022, 11:28

SRBIJA: U četvrtak duži sunčani periodi i bez vrućine uz dnevni razvoj oblaka sa šansom za pojavu…

Prognoza za sredu, 10. Avgust 2022.

9 Aug 2022, 10:48

SRBIJA: U sredu u prvom delu dana povremena kiša i lokalni pljuskovi u zapadnim i centralnim…

Prognoza za utorak, 9. Avgust 2022.

8 Aug 2022, 10:56

SRBIJA: U utorak niža i prijatnija temperatura uz razvoj oblaka i moguću pojavu kratkotrajnih…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoNova šansa za zaposlenje

Potpisan Ugovor o saradnji sa organizacijom „HELP“ o sprovođenju projekta „Pomoć…

10 Aug 2022, 12:27

Servisne informacijeLPA radi i ove subote

Lokalna poreska administracija obaveštava da će  zbog dospeća za plaćanje trećeg…

10 Aug 2022, 12:18

EkonomijaKoliko su realni zahtevi da Vlada…

Zbog dvocifrenog rasta cena, Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata nedavno je uputila…

10 Aug 2022, 11:36

Kursna lista